sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Vaadittavat opinnot ennen vaihtoa

Kävin tällä viikolla kouluni järjestämässä infotilaisuudessa, joka oli suunnattu niille, jotka suunnittelevat lähtevänsä vaihtoon lukuvuotena 2008-2009. Vaihtoinfo oli siinä mielessä pieni pettymys, että oletin saavani paljon enemmän sellaista tietoa, jota en ollut jo lukenut opinto-oppaan kansainvälistymisoppaasta. Ehkä olen vain ottanut tavallista enemmän asioista selvää jo tässä vaiheessa ja siksi suurin osa asioista oli vanhan kertausta. Seuraava vaihtoinfo on kuitenkin jo onneksi helmikuun alussa, joten ehkä siellä sitten kuulee vähän enemmän jotain uutta.

Tietenkin infossa kävi myös jotain hyödyllisiä asioita ilmi. Täällä muotoilun puolella vaihtoon hakijoilta vaaditaan suoritettavaksi portfolio in English -kurssi, sillä oma portfolio on tärkeä osa haun valintakriteerejä. Minun pitää siis ottaa pikaisesti osaa tuolle juuri alkaneelle kurssille, mikäli meinaan hakea vaihtoon tänä keväänä. Vielä viikko sitten minulle sanottiin, että kurssin voi mainiosti suorittaa syksyllä, mikäli aion vaihtoon vasta keväällä. Ilmeisesti sähköpostinvaihdossa oli tullut jossain suunnassa väärinkäsitys. Samapa tuo, suoritan sen kurssin sitten nyt, vaikken ikinä lähtisi mihinkään. Saapahan taas opintopisteitä kartutettua jos ei muuta. Tätä menoa valmistun kolmessa vuodessa. X)

Kaikkien Aasian maihin lähtevien tulee suorittaa myös koulun tarjoamat Aasiaopinnot. Kummallista asiassa on se, että opinnot keskittyvät lähinnä business-kulttuuriin, business-suhteiden solmimiseen Kiinassa ja joihinkin saman tyyppisiin liiketoimintaan liittyviin asioihin, koska kurssit pidetään Evtekin liiketalouden yksikössä. Yritänkin nyt ottaa selvää, voisiko edes osan noista kursseista korvata Japanin kieli- ja kulttuuriopinnoilla, jotka olisivat paitsi paljon sopivampia minun tarkoitukseeni, myös varmasti paljon mielenkiintoisempia. Aina kannattaa yrittää.

Myös raha-asioista oli jonkin verran puhetta. Euroopan ulkopuolisiin maihin lähtevät saavat matka-apurahaa 1200 euron apurahan muodossa. Kelpaa kyllä minulle, vaikka tuo raha meneekin kokonaisuudessaan matkustamiseen paikan päälle ja takaisin, ellei jotain hurjaa tarjousta satu vastaan. Kysyin, vaikuttaako tuon matka-apurahan saamiseen se, mikäli sattuisi olemaan hyvä tuuri ja saamaan jonkun muun apurahan itselleen. Infohenkilön mukaan tuon apurahan pitäisi kuulua kaikille muusta rahatilanteesta huolimassa, eli voin hyvillä mielin yrittää löytää muita tahoja, jotka haluaisivat rahoittaa matkaani edes pienillä summilla.

Kaikille vaihtoinfon osanottajille jaettiin monenlaisia lomakkeita, joiden täyttäminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä ennen kuin oma koulu on hyväksynyt miedät vaihtoon - eli jos jollain kävisi huono tuuri, hänen ei tarvitsisi näitä lappuja toista kertaa vilkaista. En aiokaan käyttää aikaani niiden täyttämiseen ennen kuin tiedän onko minut valittu lähtijäksi vai ei. Olisi liian suuri pettymys rutata valmiiksi vaivalla täytetyt lappuset roskakoriin.

Ei kommentteja: