maanantai 14. huhtikuuta 2008

Sietämätön odotus

Vieläkään ei kuulu Japanista mitään! Myönnettäköön, että kolme viikkoa ei liene mikään erityisen epätavallisen pitkä aika odottaa vastausta, mutta tuntuu, että aikaa olisi kulunut jo paljon enemmän. Kuulemma kuukausi, jopa kaksikin on joillakin vierähtänyt odottelussa, joten olen vielä paremman puolella. Uskottelen itselleni, että kyllä se vastaus sieltä kohta tulee.

Keskiviikkona ja torstaina pitäisi alustavan aikataulun mukaan olla vaihto-orientointitilaisuus niille koulumme oppilaille, jotka on vaihtoon valittu. Hieman hassun tilanteesta tekee se, että niin kovin moni ei vielä todellakaan tiedä, onko heidät valittu. Osa ei ole vielä edes lähettänyt hakemuksiaan matkaan! Ajattelinkin käydä kyselemässä kv-toimistosta, että onko kyseinen tilaisuus todellakin jo tällä viikolla. Toivon kovasti, että sitä olisi siirretty, sillä nuo kyseiset päivät ovat omien normiopintojeni kannalta aika ikävät olla poissa tunneilta. Keskiviikkokin on suunniteltu käytettäväski kokonaan piirustusharjoituksiin Kansallismuseossa, ja ottaisin niihin mieluusti osaa.. Torstain japanin tunneilta olisi myös ikävää olla poissa, kun on sanakokeet ja kaikki.

Japanin opiskelusta sen verran, että tahti on jossain määrin hidasta verrattuna alkukevään omiin pinnistyksiini. Olemme käyneet vain kolme uutta kappaletta oppikirjasta läpi, mikä on omasta mielestäni aika vähän. Toisaalta, täytyy tietenkin ottaa huomioon, että monta kertaa on käytetty sellaiseen kielioppiin tai kanjiharjoituksiin, joita ei koko kirjasta löydy. Loppukeväästä tunnitkin ovat onneksi kaksi kertaa viikossa, joten ehkä se vähän korvaa alkukurssin hitautta. Kanjien piirtäminen tuottaa välillä päänvaivaa. Esteettinen silmäni sanoo, että raapustukseni eivät todellakaan näytä siltä miltä pitäisi. Ehkä sekin taito kehittyy ajan kanssa. ^_^''

1 kommentti:

Juzupuh kirjoitti...

Älä ota ressiä! ;)
Aikaa on odottaa. Voi mennä yllättävän pitkiä aikoja täällä päässä. On kovin tehokasta työskentely japanissa... ^_^