tiistai 27. toukokuuta 2008

Sovittuja juttuja

Saimme Junkon kanssa sovittua, että hän tulee vierailulle tänne meille 10. kesäkuuta, ja viipyy neljä päivää. En ehkä saa kaikkia neljää päivää vapaaksi, mutta yritän järjestää kyseisen viikon vapaapäiväni ainakin kolmelle päivälle kyseisenä ajankohtana. Neljäntenä päivänä voin neuvoa Junkolle esimerkiksi museoita, joihin on helppo mennä yksikseenkin, tai ehkäpä Micke voi pitää hänelle seuraa, jos hyvin sattuu.

Junkoa kiinnostavat ainakin Helsingin kaikki kuuluisat kirkot, sekä muut yleiset nähtävyydet, sekä lisäksi mm. designmuseo ja tietenkin japanilaisten rakastamat muumit. Itse en olekaan käynyt Temppeliaukion kirkossa, joten on hauskaa käydä kurkistamassa sitäkin. Japanin eteläisimmältä pääsaarelta, Kyuushulta kotoisin oleva Junko on tottunut lähes trooppiseen kesään, joten voin vain kuvitella miltä kalsea sade tuulisessa Suomenlinnassa voisi tuntua. Toivonkin siis hyvää säätä, jotta ulkoilu onnistuisi leppoisissa merkeissä, eikä koko ajan tarvitsisi juosta katoksen alta seuraavalle sadetta paossa. Piknikit Helsingin hyvinhoidetuissa puistoissa tai Suomenlinnan nurmilla aurigon lämmössä ovat parasta kesäviihdettä, mitä pääkaupunkiseutu mielestäni tarjoaa. Kaiken kruunaa kauppatorilta mukaan ostetut makeat mansikat, jäätelö ja herneet. Siinä sitä on kesätunelmaa kerrakseen vaikka minkälaiselle maailman matkaajalle.

Sitä odotellessa tehdään nyt siis kovasti töitä ja kerätään rahaa haaveiden toteuttamiseen niin paljon kuin pankkitili jaksaa vastaanottaa. ^_~

Ei kommentteja: