torstai 25. syyskuuta 2008

Mitä ryöstöä!!

Poikkesin tänään koulun jälkeen kysäisemässä Pohjolasta matkavakuutustarjousta vaihtoajalleni, koska satuin kulkemaan konttorin ohitse. Koin järkytyksen. Halvin vaihtoehto, Easy-vakuutuspaketti alle 25-vuotiaille tulisi maksamaan vuoden jatkuvan matkavakuutuksen kanssa melkein n. 550 euroa!! Ja se on muka jokin alennettu hinta vai? En oikeasti tiedä onko minun järkeä sijoittaa moista rahamäärää ihan vain siltä varalta jos jotakin sattuu. Toisaalta kulut voivat nousta ihan hirveiksi, jos tarvitsee esim. sairaskuljetuksen Suomeen.. Japanissa vaihto-opiskelijat tietämykseni mukaan velvoitetaan ottamaan japanilainen sairasvakuutus, joka kattaa ainakin osan mahdollisista hoitotoimenpiteistä, joten pitänee tutkia, miten suuri tarve ylipäätään sen lisäksi on jonkinlaiselle tapaturmavakuutukselle tms.

Soitin illalla myös If-vakuutusyhtiöön, jossa kyseinen vakuutus tulisi maksamaan melko lailla saman verran. If:in vakuutuksessa kuitenkin saattaa olla mahdollista saada SAMOK:in jäsenyydellä jonkinlaisia etuja. Täytynee ottaa siitä vielä selvää. If:in vakuutuksessa tuntui olevan hyvänä puolena myös se, että se on helpompi kustomoida itselleen sopivaksi - siihen ei esim. ole pakko sisällyttää kuolinkorvaustsa tai jotain muita absurdeja maksuja, joita en koe kovin tarpeellisiksi. Tällöin hinta myös alenee jonkin verran.

Jotenkin tällä hetkellä on todella ahdistunut olo kaikista näistä tulevista menoista. Vaikka olen koko ajan ollut tietoinen, että rahaa tulee menemään, en uskonut, että sitä kuluisi näin paljon. En tiedä mistä alkaisi karsimaan, kun kaikki tuntuu jollain tapaa kuitenkin välttämättömältä. Voi hyvä sylvi sentään...

2 kommenttia:

Athelas kirjoitti...

Moips! Eksyinpä ihan sattumalta tänne sun blogiin, ja tuun varmasti toisenkin kerran :). Aasiassa oon reissannut Kiinassa ja Indonesiassa, mutta Japani on vielä näkemättä. Mutta eiköhän sekin asia saada korjattua ennenpitkää! Tällä hetkellä majailen siis Uudessa-Seelannissa.

Mulla on juurikin tuo easy-vakuutus ja pulitan vuoden matkustamisesta tosiaan ton reilut 500 euroa. Usko pois, se on joka pennin arvoinen. Sitä mielenrauhaa ei korvaa mikään. Mitä tahansa voi sattua koska tahansa... Mä esim. sairastin keuhkoputkentulehduksen/SARSin Kiinassa, lasku 2500 euroa... Että silleen. Ei muuta kuin Aasian Euro-Centerin piikkiin ja matka jatkui ;).

Riisa kirjoitti...

Hei! Kiitos kommentista. Juu, tottahan se on, että mitä vaan voi sattua. Jonkinlainen vakuutus kai se on vähän väkisinkin hommattava. Nyt vaan pitää koittaa vertailla, onko noissa eroja, ja mitä vakuutuksen osia nimenomaan tarvin. Mutta silti se tässä maksuvaiheessa kirpaisee.. :]