lauantai 25. lokakuuta 2008

Menolippu Japaniin!

Tänään alkuillasta kirjoittelin häikäilemättömästi ylöspäin kipuavista lentojen hinnoista Japaniin. Ajattelin ensin varmistella majoituspaikkaa ystävieni luota Tokiosta, ja vasta sitten varata lentoliput. Lähetinkin myöhemmin illalla mailia Ayumille, johon tutustuin hänen Suomen vaihtonsa aikana viime keväänä. Ilmeisesti äitini oli sitten huolesta soikeana lukenut blogimerkintääni, ja soitteli, että jokos olet nyt sitten varannut liput, kun ne kerran voivat kallistua noin nopeasti. Aluksi äyskähdin joskus ylihuolehtivaiselle (mutta ihanalle ^_~ ) äidilleni puhelimeen, että en ole ehtinyt kaikkien töiden lomassa, ja kyllähän tuota nyt vielä kerkiää. Vaihtoehtojahan on Osakaa myöden! Hintojen nousua ei kuitenkaan voi oikeastaan mitenkään ennustaa, ja siinä äiti oli aivan oikeassa, että vaikka näyttää, että vaihtoehtoja nyt onkin siellä useampia tuolla halvemmalla hinnalla, niin mistäpä sitä tietää kuinka kauan niitä siellä on. Niinpä lopulta päädyin siihen, että hitsi vieköön, varaan sen lipun sitten nyt! Mikäli kukaan tuttavista ei pysty majoittamaan minua pariksi yöksi, niin menen sitten vaikka Ryoukaniin tai johonkin halpaan hotelliin. Sekin tulee kuitenkin halvemmaksi kuin 2000 euron menolippu Japaniin. :P

Joten tadaa, minulla onkin nyt yhtäkkiä ihkaoikea menolippu Tokyoon! Euroja kului kaiken kaikkiaan 370 ja risat, joka oli erittäin edullinen nuorisohinta verrattuna yleisiin lentojen hintoihin. Olen nyt tyytyväinen päätökseeni. Olisi ollut hulluutta odottaa tuttavien vastauksia maailman toiselta puolelta, ja jättää lipun varaaminen myöhempään. Siinä sitä olisi sitten taas ollut hauskaa miettiä mitä tehdä, jos halvimmat liput olisivatkin vaikka täysin hävinneet valikoimasta. Tällä hetkellä toivon, että pääsen Japanista myös sitten joskus pois yhtä halvalla, mutta uskon, että silloin minulla on enemmän valinnanvaraa päivien valinnassa kuin nyt menomatkalla. Toisaalta, en kuitenkaan edes voisi ostaa tällä hetkellä menopaluulippua, jossa paluupäivä olisi 2010 vuoden puolella. Finnairin järjestelmä ei yksinkertaisesti ole suunniteltu niin pitkälle suuntautuvien matkojen ostamiseen. :P

Lentolipun ostaminen tuntuu ihan kummallisen epätodelliselta ja samalla tavattoman konkreettiselta teolta. Olen taas askeleen lähempänä vaihtovuotta!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No niin. Hyvä juttu. Ja majoitusta pariksi päiväksi sinulla on nyt aikaa lähes puoli vuotta hommata ;) Eiköhän siinä ajassa joku luukku löydy.
lämpimin terveisin
"tiedät kyllä kuka"

Kuukkeli kirjoitti...

Yövyin ihan ok:ssa hostellissa viime kesänä Tokion matkallani, voin laittaa linkkiä myöhemmin jos et saa yöpymispaikkaa niiksi pariksi päiväksi. Mut eikös nuo japanilaiset tuppaa niin ystävällisiä olemaan, että majoituspaikka varmaan löytyy.. :) Tosin varsinkin Tokion suunnalla monien talot saattaa kyllä olla niin pieniä, et saattavat sen takia kohteliaasti kieltäytyä.