maanantai 24. marraskuuta 2008

Laput kasassa

Kauan siinä meni, että sani kaikki nuo Japanin viisumihakemukseen tarvittavat laput kasaan. Toki olisin ehkä voinut olla hieman tehokkaampikin, mutta kuukausi kului nopeasti kaiken kiireen keskellä. Ensin piti hakea uusi passi, koska vanha olisi mennyt umpeen liian aikaisin, sitten piti pyytää opintotoimistolta, pankeilta, Kelalta ja ties mistä muualta kaiken maailman todistuksia. Ihan hyvä loppujen lopuksi, että olivat Japanin päässä varanneet kuukauden tälle rulianssille.

Nyt kuoressa on sitten kaksi järkyttävää, mutta ainakin tismalleen oikean kokoista passikuvaa, Joshibin henkilötietolomake, joka on lähetettävä myös sähköpostitse, kopio passista, todistukset pankkitilieni surullisista saldoista, todistus siitä, että olen opiskelijana Metropoliassa (eikö tuo oikeasti muka ole vielä käynyt mistään ilmi?!), opintopistekertymäote opintorekisteristä sekä kopio Kelan opintotukipäätöksestä ja lainantakauksesta. Nämä vaaditut lappuset pitää sitten vielä lähettää merten yli rekisteröidyllä, eli ts. kirjatulla lentopostilla. Sekin lysti maksaa 7 euroa! Hirvittävää kiristystä yhdestä A4-kokoisesta suhteellisen kevyestä kirjekuoresta.

Parin kuukauden kuluttua minun pitäisi sitten saada Japanista 'Certificate of Eligibility', joka on Japanin maahanmuuttoviranomaisten kirjallinen takaus siitä, että ansaitsen hakea vuoden opiskelijaviisumia suurlähetystöstä. Suurlähetystöä varten toki pitää vielä täyttää yksi uusi lappu, mutta se on onneksi vasta tammikuun murheita.

Loppuvuoden yritän keskittyä intensiivisemmin japanin opiskeluun ja uusiin kanji-merkkeihin, sillä syksyn aikana kieliopinnoille on jäänyt hävettävän vähän aikaa. Toki minun on annettava itselleni pisteet siitä, että lähes viikottain olen sentään jutellut ihkaoikeiden japanilaisten kanssa, sekä yrittänyt lukea ja kirjoittaa mailia japaniksi. :]

Ei kommentteja: