sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Matkalaukku: Check!

Nyt on sitten matkalaukkumietinnät saatettu päätökseen. Varsin käytännöllisen oloinen, kahdella erittäin suurella ja tukevalla pyörällä varustettu, (ilmeisesti) kestävästä, kovasta polypropyleeni-muovista valmistettu, laivastonsininen Samsoniten Aeris Basic -mallinen laukkuni on noudettavissa kuukauden kuluessa Kampista.

Vierailin useamman laukkuihin erikoistuneen nettikaupan sivuilla, ja alimmat hinnat, jotka surffaillessani löysin, kieppuivat toimituskuluineen 160 euron paikkeilla. Huomattavasti huokeampaa kuin esim. Sokoksen tavaratalossa. Kun sitten Kampissa pistäydyin Nahkatavara-nimisessä laukkuliikkeessä, suunpielet kohosivat hillittyyn, mutta voitonriemuiseen hymyyn kirkuvan keltaisen "-20%" -hintalapun kohdalla. Löysin siis kaavailemani laukkumallin halvimmillaan n. 140 euron hintaan. Voi toki olla, että jos olisin jaksanut ravata läpi kaikki Helsingin keskustan laukkuliikkeet, olisin saattanut löytää jostakin hulppeamman tarjouksen. Koska shoppailu jonkin tietyn asian vuoksi ei todellakaan kuulu lempiharrastuksiini, päätin säästää hermojani jättämällä etsinnät tuohon. Useimmat laukkukaupat kun tuntuvat vieläpä sijaitsevan jossain ratikkamatkojen takana väärässä päässä Mannerheimintietä tai osoitteissa, joiden sijainnista minulla ei ole mitään hajua, ja kaiken lisäksi ne ovat yleensä pikkuruisia ja melko rajoittuneita valikoimaltaan.

Valitettavasti Kampin liikkeen hyllyssä oli kuitenkin Aeris Basicista vain järkyttävä lähes neonväreihin vivahtava marjapuuronpunainen versio. Vaikka tarkoituksenani ei ollut olla liian kranttu tuollaisten toisarvoisten seikkojen, kuten ulkonäön, suhteen, en minä nyt vain kertakaikkiaan kyennyt ostamaan pinkkiä matkalaukkua – etenkään sellaista, jota on tarkoitus raahata lentokentillä vielä mielellään parinkymmenenkin vuoden kuluttua. Niinpä jouduin kysymään nolona jotakin toista värivaihtoehtoa myyjältä, jolle olin hetki sitten vakuutellut, että värillä ei ole väliä. Myyjä pahoitteli, että valitettavasti liikkeessä ei enää ollut jäljellä muita värejä juuri haluamastani koosta, eli reilusta 87 litraisesta laukunmöhkäleestä. Onnekseni hän kuitenkin ehdotti, että he voisivat tilata minulle haluamani värisen matkalaukun. Niinpä varmisteltuani, että laukun saisi erikseen tilattunakin tuohon alennushintaan, pääsin tuskailemaan värinvalinnan kanssa. Oikeastaan vekslasin lähinnä vain mustan ja laivastonsinisen välillä, sillä suuri osa muista värivaihtoehdoista muistutti ihan liikaa 80-luvun hiihtoasuja. Ajattelin, että ehkä mustia matkalaukkuja on enemmän kuin sinisiä, ja päädyin siis laivastonsiniseen laukkuun. Tai ehkä edellä mainittu oli vain omaa rationaalista egoani pönkittämään kehitetty tekosyy, ja oikea motiivi löytyykin harmajan sinisestä kaulahuivistani, sekä lempihameestani, jotka matchaavat aivan liian hyvin uuden matkalaukkuni kanssa. ;D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ootas vaan - vuosi tokiossa ja kyllä säkin haluat pinkin atkalaukun;) (sillä oletuksella et se on nätti pinkki...)

Riisa kirjoitti...

Juu, se voi olla, sillä mulla on jo metallinhohtoinen vaaleanpunakuorinen kännykkä. Siitä on pelottavan helppoa siirtyä isompiin pinkkeihin esineisiin. ;)

Mutta nuo neonvärit (pinkki tai ei) on oma asiansa.. hrrr.