lauantai 30. toukokuuta 2009

Käsittämättömät kävijämäärät

On välillä vähän vaikeaa ymmärtää, että tätä blogia lukee kuukaudessa reilu 1600 lukijaa. Mikäli Google Analyticsin sivustoseurantaan on uskominen, keskimäärin täällä ei myöskään käydä vain pyörähtämässä, vaan normikävijä lukee sivua jopa melkein kaksi ja puoli minuuttia. Se on paljon blogille, jolla nyt ei kuitenkaan ole oikeastaan mitään muuta antia kuin yhden ihmisen arjen kuvaaminen.

Koska kävijöitä on kummallisen paljon, halusin viime kuussa vähän tiedustella, mikä teitä tänne oikein vetää. Ihan kaikkeen kun Google Analyticskään ei analyyseissään pysty, vaikka suurin osa netin hakukoneiden hakusanoista, joilla blogiini löydetään, viittaavatkin, että tiedonhaku vaihto-opiskelusta ja Japanista ylipäätään tänne toisivat lukijoita. Hakusanojen listan kärjessä ovat muunmuassa: "riisa no nippon" ja muut vastaavat(ilmeisesti kaikki eivät muista blogini koko osoitetta), "sikainfluenssa Japani", "vaihto-opiskelu Japani", "japaniadapteri" ja "viisumi Japani". Rakastan internetisivujen tilastojen seuraamista, ja hakusanalistat ovat joskus suurta hupia, vaikkakin tällä hetkellä suurin osa Riisa no Nipponiin löytäneistä hakusanoita ovat varsin asiallisia ja täysin aiheeseen liittyviä. Jotkut ovat kuitenkin esimerkiksi tulleet tänne sivullekin hakusanoilla "japanilainen mies". Enpä tiedä löysivätkö hakemaansa... Tuskin. :D

Kyselyyni vastasi 109 ihmistä! Se on ihan julmetun paljon enemmän kuin odotin. Suurin osa, eli 78% teistä haluaa lukea arjesta. No, ei huolta, siitä kyllä tulen kirjoittelemaan, vaikka viime aikoina arkeni onkin ollut niin kiireistä, ettei siitä ole paljon raportoimaan ehtinyt.

Opiskelu kiinnotaa reilua 40% lukijoista, mikä on sinänsä suhteellisen vähän, ottaen huomioon, miten opiskelupainotteista elämäni on. Ehkä tekstit eivät kuitenkaan painotu liikaa pelkkään opiskeluun, ja hyvä niin? Aion kuitenkin jatkossa raportoida kuvineen ainakin tekemistä töistäni, sillä oletan, että se kiinnostaa ainakin perhettäni, jos ei muita. X)

Kolmannes tahtoisi lukea enemmän kielestä. Kielestä kirjoittaminen on sinänsä vähän hankala juttu, sillä ensinnäkän en ole mikään mestari, mitä tulee japanin kieleen, ja toiseksi tällä hetkellä tuntuu, ettei kielen käytöstä ole muuta sanottavaa, kuin että välillä onnistuu mainiosti ja välillä tuntuu ettei mistään tule mitään. Koulussa on ollut niin kiireistä, että tähän mennessä en ole vielä kertaakaan (!!) ehtinyt edes avata japaninoppikirjaani. Kielenopiskelut ovatkin arjen käytäntöä lukuunottamatta jääneet vähän paitsioon. Luultavasti syksymmällä, kun saan kiireisemmän puolikkaani vaihto-opinnoista suoritettua ja alkaa vähän rennompi kausi, ehdin myös opiskella japania. Silloin kirjottelen varmasti myös enemmän itse kielen opiskelusta.

Kirjoittelen aika usein reissuistani Tokiossa ja tässä ympäristössä, ja nähtävyyskategorian alla on tällä hetkellä kymmenisen postausta. Toivottavasti te 17% lukijoista saatte näistä teksteistä jotain irti, ja loput 83% eivät tylsisty seuraavien parin kuukauden aikana, kun elämässäni on luvassa paljon retkelyä Tokion ympäristössä ja mm. kaikenmaailman temppeleillä ja vuoren nyppylöillä. ;) Mm. Kamakura, Hakone, Tokion vielä kaluamattomat puistot ja temppelit, sekä Ghiblin museo odottavat kävijäänsä. Niistä lisää siis myöhemmin.

Se, mikä yllätti minut ehkä eniten, on miten monet lukijat ovat kiinnostuneet shoppailusta. En taatustikaan ole mikään paras ostospaikkojen bongaaja, mutta yritän mahduttaa mieleeni, että ehkä jotain ihan oikeasti saattaa kiinnostaa (?), että ostin viime viikolla 1500 yenillä ihanan farkkumekon pitsisomisteilla, ja että tämän viikon ostoslistalla on uusi, mielellään vihreä sateenvarjo edellisen rikkoutuneen tilalle. Yritän ottaa myös jotain kuvia jatkossa ostoksistani, mutta hieman pihistelijänä totuus kuitenkin on, että niitä ostoksia ei kerry ollenkaan niin usein kuin ehkä haluaisin. :P Ja oletan nyt siis, että ne, jotka ovat kiinnostuneet shoppailusta, eivät tarkoittaneet shoppailulla supermarketteja? Sanwan ruokakaupan maitohyllyistä ja vihannesosastosta minulla kyllä on paljon käytännön kokemusta... ;)

Täytyy myöntää, että olen jättänyt tähän mennessä mangasta, animesta ja musiikista raportoinnin aika vähälle, vaikka reilu parikymmentä prosenttia lukijoita haluaisikin niistä lukea. Totuus on, että telkkarista ei tule uutisten lisäksi oikein mitään, mitä jaksaisi katsoa, paitsi pari draama sarjaa, joita seuraan arkiaamuisin ja viikonloppuisin. En koskaan satu telkkarin ääreen silloin, kun sieltä tulisi jotain hyviä animesarjoja. Keskiyöllä tulee parilta kanavalta animea, mutta paitsi että olen silloin jo nukkumassa, nekin sarjat tuntuvat olevan lähes poikkeuksetta aina jotain mechasarjoja (?!!!). Toinen ongelma on luonnosesti myös kieli. Vaikka paria draamaa jaksankin seurata, ihan yletön japanin kielisten ohjelmien katselu alkaa pidemmän päälle väsyttämään ihan fyyseisti, sillä jokaista sanaa on kuunneltava tarkasti, että saisi hahmojen repliikeistä jotain irti. Viikonloppuna tulevaa Meitantei Conania (eli Salapoliisi Conania) haluaisin kyllä katsoa, koska pidän sarjakuvaversiosta todella paljon, mutta salapoliisisarjan rikokset ovat usein hyvin kielipainotteisia ja vaikeita hahmotta, joten japaniksi kyseisen sarjan katsominen on aika vaikeaa ainakin vielä tällä hetkellä. Lisäksi sarja tuntuu aina alkavan keskeltä vanhaa rikosta, jolloin minulla ei ainakaan ole mitään toivoa päästä kiinni juoneen.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, 12 ihmistä haluaisi lukea jostakin muista asioista mieluummin. Palan halusta tietää, mitä nämä muut asiat ovat, joten antaa kommenttiboksin raikua! :)

On mukavaa kirjoittaa, kun tietää, että joku lukee. Vaikka pääosin kirjotan omaa napaani ajatellen, eli haluan säilyttää muistot vaihtomatkasta tuoreina tulevia muisteluita, sekä vaihtoraportin kirjoittamista ajatellen, on aina kuitenkin huomattavasti mielenkiintoisempaa tuottaa tekstiä vuorovaikutussuhteessa. Kommentoijat ovat myös antaneet minulle valtavasti vinkkejä ja paljon hymyjä, joten kiitos niistä.

Jatkoa seuraa, vaikkakin tulevien viikkojen kiireessä luultavasti hieman väljemmällä tahdilla.

16 kommenttia:

dobnu kirjoitti...

Olen lukenut blogiasi jo muutaman kuukauden, mutta olen laiska kommentoimaan. Mutta kun näistä kiinnostuksista nyt oli puhe, niin itseäni ainakin kiinnostaa oikeastaan kaikki, mitä Japanissa ikinä voi tehdä. Haaveilen itsekin vaihtarivuodesta Japanissa ja siksi luen mielenkiinnolla kaiken, mitä Japanista ja elämästäsi siellä vain kirjoitat! :)Enkä varmasti tule tylsistymään kesän aikana, jos kertoilet matkoistasi ympäri Japania. Ja vaikka itsekin klikkasin sitä anime ja manga -kohtaa kyselyssäsi, koen, että jos sinulla on aiheesta ja Japanin populäärikulttuurista yleensä jotain sanottavaa, niin luen mielelläni - jos ei, luen silti mielelläni. :)

Milena kirjoitti...

Itse löysin tämän blogin ensimmäisen kerran Oscar-gaalan yönä, jolloin selailin satunnaisia blogeja ennen itse gaalan alkua.

Itseäni kiinnostaa erityisesti japanilainen tapakulttuuri ja vaikken koskaan olekaan ollut mitenkään erityisen kiinnostuntut Japanista, tämän blogin kautta luettuna Japani on alkanut tuntua varsin mielenkiintoiselta maalta ja juuri se tapakulttuuri ja ihmisten välinen kanssakäyminen tuntuu jotenkin niin unenomaisen tutulta, että tätä blogia on vain aivan pakko seurata :)

Acjama kirjoitti...

Hoo! Onneksi olkoon! Olet kyllä ansainnutkin sen. Suomalaisia kiinnostaa Japani suomalaisen silmin nähtynä, ja osaat lisäksi kirjoittaa.

Minulla taas on yksi lukija. (^-^)
Noo, on niitä enemmänkin, vain yksi siis on rekisteröitynyt Blogspotin kautta. Mutta Google Analyticsin kautta ei ole hajuakaan, kun en ole aktivoinut sitä (??).

Riisa kirjoitti...

Dobnu, hauska kuulla. :) Toivottavasti oma vaihtovuotesi järjestyy. Ja koetan kyllä populaarikulttuurin iloistakin kirjoittaa. Ainakin draamasarjoja ja mangavalikoimaa löytyy. :) Pieni ajatus olisi aloittaa jossain vaiheessa lukemaan Yotsubaa japaniksi, sillä siinä tuntui olevan niin paljon furiganoja kanjien yllä, ja yksinkertaista kieltä, että minäkin pysyin kärryillä. :D

Milena, kiitti kommentista. Tämä on kyllä mielenkiintoinen ja monipuolinen maa. Koko ajan tulee vastaan jotain uutta ja nähtävää riittäisi varmasti vuosikausiksi. :)

Acjama, no kyllähän sunkin blogia lukee taatusti aika moni. Tiedän mm, että mun äiti lukee sitä itseni lisäksi. :D Ja eipä mullakaan noita Bloggerin kautta lukemassa käyviä ihan hirveästi ole, ja itse en lue sitä kautta mitään, kun tykkään mieluummin käyttää Google Readeria feedien ja blogien seurailuun. :] Analyticsin kautta seurailen sekä varsinaisten omien nettisivujeni, että blogieni tilastoja vähän opintojen ja mahdollisten tulevien töidenkin puolesta, sillä omat nettisivuni tulevat kutienkin tulevaisuudessa olemaan se kanava, mistä freelancerina toimiva graafinen suunnittelija usein löydetään. :]

Anonyymi kirjoitti...

Ruuasta olisi kiva kuulla enemmän ja varsinkin nähdä kuvia. Siis ihan siitä arkiruuasta myös. Supermarkettien kuvaaminen ei kanskaan ole hullumpi ajatus, onhan se mielenkiintoista näin suomalaisena nähdä japanin tarjontaa.:) Kirjoitteluasi on kiva seurata.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin me sun koulukaverit halutaan kuulla miten sinulla menee siellä :D Ja luonnollisesti paitsi arki, niin myös opiskelut kiinnostaa ainakin minua. Tuota sinun kirjoitteluasi on kauhean hauska seurata, koska osaat kirjoittaa jouhevasti ja päivität todella säännöllisesti. Oli aika hauska kuulla mitä sieltä televisiosta olet ehtinyt katselemaan, kun mietinkin tuossa yhtenä päivänä että ehditköhän kiireiltäsi ollenkaan rentoutua ja vaan lölliä :D Parina täkynä jos joskus haluat telkkaria katsella niin voisit kokeilla NHK総合'lta tulevaa NHKのど自慢 (NHK nodojiman) ohjelmaa jossa on amatöörilaulajia, vähän kuin american idol tapaa iskelmäillan. Tulee muistaakseni sunnuntaisin 12.15 aikaa aamulla. Jos haluat kokeilla jotain ihan muuta niin テレビ朝日'lta tulee 必殺仕事人2009 (hissatsu shigotonin 2009), jossa on hauska, mun mielestä aika teatterimainen ilmapiiri. Ja paljon tuijottelua ja miekoilla heilumista. Tulee lauantaisin 21.00. Koita jaksella kaikkien kouluhommien kanssa! :)
-julia

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi ilmoittautuu blogisi lukijaksi! En muista mitä kautta blogisi löysin, mutta olen seurannut sitä alusta asti. Itseäni Japanissa kiinnostaa eniten (populaari)kulttuuri mutta muistakin aiheista luen mielelläni. Yhdyn myös toisen anonyymin toiveeseen ruokajutuista ja kuvista :D
Tekstiäsi on mielenkiintoista ja hauska lukea, jatka samaan malliin! :)

Riisa kirjoitti...

Kiitos taas kommentoijille. :)

Julia, mä oon itseasiassa kattellut pariin otteeseen tota ihmeen enka-karaoke-idols-ohjelmaa. :D Jotenki hyvin etäisesti siitä tulee mulle liikaa mieleen joku Tammerkosken sillalla.. :D Mummelit heiluu yleisössä ja kaikilla on mukavaa.. Jotenkin taitaa mennä vähän mun mielimusiikkigenrejen ohitse nuo biisit. Tänään leivoin tossa aamupäivästä taas riisikeitinkakkua ja taustalla tuli ko. NHK Nodojima. Mulla tuo telkkri on usein vähän taustameluna - kuuntelen kieltä ja naureskelen välillä jollekin ihme välispiikeille ja mainoksille. En oo ihan varma oonko kattonut tota Asahin lauantain iltaohjelmaa... Usein kun menee vähän kanavasurffailuksi kun mistään ei tuu mitään kovin pitkään kiinnostavaa. Paitsi draamat. Niitä jaksan kattella, kuhan vaan muistaisin aina miltä kanavalta ja minä päivänä ne mun suosikit tulee. :D

Anonyymi, pidetään mielessä. Koetan ottaa välillä kameran mukaan kouluun - siellä on ainakin helppo kuvailla arkiruokaa. Kotona voisin valottaa jääkaapin sisältöäni, vaikkakaan se ei ehkä ihan hirveästi suomalaisesta eroa muuta kuin tuotemerkkien osalta. :P

Cassie kirjoitti...

Blogiasi on todella mielenkiintoista lukea! Löysin sen maaliskuun lopussa eli juuri ennen vaihtosi alkamista. Etsin Japaniin keskittyviä blogeja ja sinun oli ensimmäinen, joka tuli vastaan ja täytynee myöntää, etten seuraa enää muita blogeja kuin tätä. ;)

Eniten kiinnostaa lukea ihan vain arjesta, opiskelusta sekä tapakulttuurista (vaikka populaarikulttuurikin kiinnostaa, mutta sitä tulee muualta jo ihan tarpeeksi) ja osaat kirjoittaa niin hauskasti, mutta asiallisesti. Miellyttävää tekstiä lukea kaikin tavoin. :)

Seuraan blogia ihan vain sen vuoksi kun Japanin maa kiinnostaa, mutta voin saada kokemuksistasi hyviä vinkkejäkin, jos itse joskus pääsisin sinne asti. Kenties myös vaihdon kautta.

Kiitos ja tsemppiä jatkoon!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin esittäydyn lukijaksi :-) Kun suoritin maisteriopintojani yliopistossa luin Japani-opintoja (Japanese Studies) sivuaineopintona, joten kaikki Japaniin liittyvä luonnollisesti kiinnostaa. Olen ulkomailla asuessani myös ollut kosketuksissa aasialaiseen ja eritoten japanilaiseen kulttuuriin ja toivottavasti näin tulee olemaan myös jatkossa.

-Satu

Anonyymi kirjoitti...

Toinen Anonyymi (Suomen Länsirannikolta) ilmoittautuu säännölliseksi lukijaksi. Kun on ammatiltaan graafinen suunnittelija, on kiinnostunut valokuvauksesta, ruuanlaitosta sekä Japanista ja on viime talvena aloittanut japaninkielen opinnot, on blogissasi paljon sellaista mikä kiinnostaa. Kirjoitat lisäksi raikkaasti ja selkeästi ja kuvat ovat hyviä. Sillä että kirjoittajan ja lukijan ikäeroa varmasti yli 25 vuotta ei näytä olevan mitään väliä! Jos jotain toivoisin niin juttua japanilaisesta keramiikasta jos/kun sellaiseen törmäät!

Riisa kirjoitti...

Cassie, kiva että olet löytänyt blogini. :) Ja onnea omien Japani-suunnitelmiesi kanssa. :)

Satu, kiitos kommentista. :) Itse en ole ehtinyt varsinaisesti opiskella Japanin kulttuuria, vaikka toki monenlaisia kirjoja on vuosien varrella tullut luettua. No, toivottavasti kokemuket opettavat. :)

Hei vain Länsirannikon Anonyymillekin. :) Jahka saan suoreittua hieman useampia kursseja, tarkoitus olisi valottaa ainakin millaisia graafisen suunnittelijan hommia täällä on itse tullut tehtyä. Keramiikkaakin olisi tarkoitus hankkia itselle pienen japanilaisen astiaston verran kotiin viemisiksi, joten eiköhän ainakin omista ostoksistani tule jossain vaiheessa otettua kuvia. Vielä en ole uskaltautunut ostamaan, kun olen aina varma, että seuraavasta kaupasta löytyy kuitenkin parempi setti. ;)

annnim kirjoitti...

Hei!

Mun on tullut seurattua blogiasi siitä asti, kun loösin Brysselin blogisi viime kesänä! Itse olen nyt viihtynyt Brysselissä syksystä asti, ja mun visiittini piteni, kun vaihdon jälkeen jäin vielä harjoitteluun Brysseliin. Mökin kirjoittelen täältä blogia, ja tilastojen mukaan kävijoitä on välillä hämmästyttäviä määriä! Huimaa :)

Sun blogissasi kiinnostaa vaihto, maailmalle lähteminen ja japanilainen kulttuuri yleensäkin. Japanista kun en itse etukäteen tiennyt paljon mitään, mutta blogisi kautta on kertynyt lisää yleissivistystäkin!

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Täälläkin uusi lukija ilmoittautuu :) Keksimme yhtäkkiä viime viikolla (kun mietimme tulevia kesälomia) että tänä vuonna kyllä lähdetään Japaniin, kun serkkutyttö on siellä vaihtarina. No, tällä viikolla sitten olen hieman selaillut blogisi arkistoja ja mahtavalta näyttää. Tämä taitaa lisätä matkakuumetta vain entisestään.

No, itse en äänestänyt tuossa gallupissa, mutta kaikki jutut kyllä kelpaa. Varsinkin kuulen mielelläni arkisista jutuista, esim. mikä on erilaista Japanissa. Itse tykkään ihmetellä varsinkin erilaisia ruokia, ruokakauppoja, tekniikan ihmeitä sekä yleensä ihmisten käyttäytymistä. En jaksa innostua yleensä niin paljoa tunnetuista nähtävyyksistä tai historiasta, mutta toki nyt Japanin matkalla täytyy siihenkin panostaa. Eli kaikki kelpaa!

Ai niin ja tuo sinun ruokablogi ja kartta on ihan superhyviä!

t. Virve

Anonyymi kirjoitti...

Hei ! olen kiinostunut japanista ja opiskelusta siellä. Sinun Blogisi on antanut tarpeellista tietoa ! joten kiitos!!!

Ps. löysin blogisi eräästä foorumista. sitä mainostettiin siellä ^^

Aki-chan kirjoitti...

Moikka!

Oon ite lähössä Sapporoon vuodeksi kahden viikon päästä ja on jotenki tosi siistiä lukea, miten oot paininut just samojen ongelmien kans ku itsekin tässä viimeaikoina :) Ja on myös hyvä tietää, mitä tuleman pitää. Kiitos erittäin kattavasta ja hyvin nimenomaan sitä arkielämää kuvaavasta blogista.

Keep on going, girl~

-Aki