torstai 24. syyskuuta 2009

LDP takaisin, ja vähän äkkiä, kiitos!

Japanissa vietettiin tässä vähän aikaa sitten parlamenttivaaleja, ja melkoiset vaalit olivatkin. Vuosikymmeniä johdossa ollut LDP (Liberal Democratic Party) koki murskatappion DPL:lle (Democratic Party of Japan). Vaikka lehdistä tuli luettua paljon mullistusta ja muutosta enteileviä uutisia, omassa elämässäni vaalit eivät liiemmin näkyneet rasittavia kovaäänisiä vaaliautoja ja pyörämatkan varrelle pystytettyjä mainosjulisteita lukuunottamatta - kunnes NYT.

Itse asiassa, eipä ole varmaan koskaan aikaisemmin ollut millään vaaleilla ollut yhtä konkreettista merkitystä elämääni. Jostain kumman syystä DPL on nimittäin päättänyt, että Japan Student Services Organizationin, eli JASSOn myöntävät stipendit ovat jollakin tavalla epäilyttäviä. Niinpä Joshibin kv-toimiston johtaja kirjoitti minulle tänään e-mailissaan, että JASSO joutuu väliaikaisesti lykkäämään kuukausittain tapahtuvaa stipendiensä maksua.. Maksun ajankohdasta he eivät tässä vaiheessa osanneet sanoa mitään.

! ! !

Ja kyseessähän ei siis ole mikään kotikutoinen pikkujärjestö joka noita stipendejä jakaa, vaan yksi Japanin suurimmista opiskelujärjestöistä, joten haluaisinkin kovasti tietää, mikä tässä toiminnassa nyt oikein DPL:ää hiertää. Ettei vain olisi johdossa vastapuolen edustajia? Oli miten oli, minun suhteellisen hyvin turvattu vaihtovuoden rahoitukseni on väliaikaisesti (tai kuka tietää vaikka lopullisesti) jäissä. Yhtään varsinaiseen puoluepolitiikkaan puuttumatta, pikkuisen ketuttaa, ja ottaisin mieluusti itsekkäästi vanhan puoluejärjestyksen takaisin, mikäli se palauttaisi rauhan budjettiini. Nyt olisi varmaan hyvä aika alkaa jyrsiä noita äidin lähettämiä hapankorppuja...

6 kommenttia:

Anni kirjoitti...

D:

Itsekin sain tuon apurahan, joten ois kyllä kiva tietää mitä sille nyt tulee tapahtumaan... Minua ei ole kukaan vielä yliopiston puolesta informoinut asiasta, mutta ehkä minäkin sitten saan mailia tässä lähiaikoina.

On se kyllä tosi epäilyttävää kun tuetaan vaihto-opiskelijoita ja heidän kiinnostustaan Japanin kieleen ja kulttuuriin. :< Ei kai tässä voi muuta kuin toivoa parasta...

Lotta kirjoitti...

No huhhuh! En olis kyllä uskonut ihan tollasta vetoa. Jostainhan se talous on alettava pistään kuntoon joo, mut koulutus nyt on se viimeinen asia mistä pitää alkaa säästämään.

Toivotaan että stipendisi maksaminen jatkuu mahdollisimman pian! Eiköhän siellä pian nouse opiskelijat vastarintaan, jos meinaavat lykätä stipendejä vielä pidempään...

Taarne kirjoitti...

Todella karua, että jo myönnettyjä apurahoja oltaisiin viemässä mestauslavalle o.O Toivottavasti asiat järjestyvät, ettei tarvitse Japanissa alkaa emuloimaan suomalaista opiskelijaelämää, jossa työnteko on lähestulkoon pakollista mikäli haluaa kokea muitakin elämyksiä kuin makaroniaterointia solukämpässä.

Jos kuitenkin 尊皇攘夷 on DPL:n suuntaus, niin PayPal -nappi blogin reunaan vaan ;)

Anniina kirjoitti...

No voihan helvetti! Todella epäreilua. Toivotaan, että asiaa selviää nopeasti!

Acjama kirjoitti...

Whoa! Uusi pääministeri osaa jopa englantia joten pientä kulttuuriparannusta olin odotellut, mutta ihan noin tarkkaa "kaikki uusix!" -temppuilua nyt ei sentään tarvitsisi. Onneksi vedin itse pelin poikki.

Jos homma kusee pahasti, Suomesta saa Forexin Money Gramilla hetkessä rahaa Japaniin. Ja minäkään en enää elä kädestä suuhun, minulla on myös lainata. Proffakin voi antaa luvan työntekoon.

Riisa kirjoitti...

Anni, juu, olis ihan kiva tietää, milloin tai ONKO sitä stipendirahaa vielä tulossa... :P 5.10. pitäis tulla lisää titoa, joten I'll keep you informed, jossei Chiban yliopisto pidä. :D Tosin voihan olla, että tämä näiden päähänpisto siellä jossain johtoportaassa onkin suunnattu vain esimerkiksi tiettyihin yliopistoihin tai tiettyyn maakuntaan tjsp.. Mene ja tiedä. :P Joten ei kannata varmaan jännittää turhaan, jollet ole mitään infoa asiasta saanut. :)

Lotta, sanos muuta. Mutta koska tosiaan taustoja en oikein tiedä, niin vaikea mennä sanomaan, että mikä on varsinainen syy tämän vääryyden takana. X)

Taarne, jaa että Paypalnappula. Meinasitkos lahjottaa mulle suurenkin summan? ;D

Ansku, toivotaan. :]

Acjama, olen otettu tarjouksesta. :D Eiköhän toi Osuuspankki kuitenkin siirtele ihan kätevästi rahoja pankin holveista mun tilille pientä opintolainaa vastaan, mikäli oikein kauniisti pyydän (eli napsautan paria nappia verkkopankissa). :P Mut odottelen vielä tietoa stipendistä, ennen kuin alan noin radikaaleihin tekoihin. :] Ja ehkä toisaalta jotain työn sarkaakin vois harkita. On mulle taas ehdoteltuki näitä englanninopetushommia, hohohoho. X)