maanantai 26. lokakuuta 2009

Kuka sitä nyt kotona viitsii kokata, jos voi syödä pilvenpiirtäjässä?

Viime viikko on mennyt paljolti syöden ulkona, sillä kylässä olleen kaverini toiveena oli maistella mahdollisimman monenlaisia japanilaisia ruokia. Ulkona syöminen on onneksi Japanissa suhteellisen halpaa, jos vain löytää oikeat ravintolat, joten vaikka viikon aikana tuli syötyä mm. tempuraa, gyozaa, okonomiyakia, yakisobaa, erilaisia donbureita, sushia, currya, raamenia, sobaa, udonia ja monenlaisia izakayan herkkuja, en ole silti ihan vararikossa. ;)

Ravintola sijaitsi tästä heti vasemmalla olevan tornitalon 48. kerroksessa, mikäli oikein muistan.

Parhaat ravintolaelämykset viikolta piti tietenkin ikuistaa, joskin molemmat eri syistä. Shinjukua kiertäessämme kävimme kaveriporukalla syömässä julmetun korkeassa pilvenpiirtäjässä, joka oli kokemus sinänsä. Kyseisen ravintolan sijainti oli yksi upeimmista, missä olen koskaan syönyt, joten vaikka ruoka olikin hyvää, niin ikkunasta avautuneet näkymät öiseen, kaupungin valojen täplittämään metropoliin varastivat huomion.

Ravintola sijaitsi tornitalossa, jonka keskellä oli "reikä". Mietimme, miten Tokion neliöhinnoilla voi olla varaa jättää pilvenpiirtäjän keskelle näin valtava tyhjä tila..

Toinen viikon elämyksistä liittyikin sitten melko täydelliseen sushiateriaan. Ennen kuin tulin Japaniin, sushi sijoittui omalla listallani niiden ruokien joukkoon, joita kyllä syö ihan mielellään, jos ne eteen sattuvat, mutta joita en erityisesti kuitenkaan koskaan kaipaa. Suomalaisiin sushikokemuksiin verrattuna japanilainen sushi on kuitenkin kuin ihan eri ruokalaji. Tuoreesta tonnikalasta tehty nigiri sulaa suussa ihan eri tavalla kuin Suomessa pakastetusta kalasta tehty sushi, riisi on juuri sopivan makuista, eikä tippaakaan liian etikkaista, soija on herkullista ja vaihtoehtoja piisaa.

Näitä lisää, kiitos!

Oli pakko tehdä ensimmäisen tilauksen jälkeen vielä jatkotilaus ja ottaa muutamaa lempikäärylää vielä toinenkin setti, sillä niihin tulee himo! Pitänee myös antaa vielä Suomen sushikokeille mahdollisuus, vaikka raaka-aineet eivät voikaan olla yhtä laadukkaat kuin Japanissa. Sushia on kuitenkin pakko saada ensi vuonnakin, joten ei kai siinä muu auta kuin käydä läpi Helsingin japanilaisten ravintoloiden tarjonta yksi kerrallaan, jos sieltä vaikka kuitenkin sattuisi löytymään joku helmi. :P

6 kommenttia:

Eero kirjoitti...

Voin säästää sulta vähän vaivaa jos haluat ja vinkata pari kokeilemisen arvoista (ja pari välttämisen arvoista myös), sit kun päästään takas Helsinkiin asti.

Nimim. miks luulet että osasin just niitä sushi-kanjeja niin hyvin ;)

Riisa kirjoitti...

Hyvä hyvä. Vähän toivoinkin tämmöisiä vinkkikommentteja jostain suunnasta. :D

Tosin, en oo ihan varma, onko Helsinkiin palaaminen "pääsemistä" vaiko kenties "joutumista"..
-__-

Kimu kirjoitti...

Hmmm, voi olla tuon jälkeen aika korkealla rima. Siellä kun maistuivat nuo kaupan eväsboksitkin paremmilta kuin täällä ravintosushit. Muista nyt nautiskella siellä. Hintakin on täällä mitä on. Ihan kateeksi käy. Ystävällisesti tiedustelisin onko noita kohtuuhintaisia pilvenpiirtäjäravintoloita paljonkin siellä? :)

Riisa kirjoitti...

Juu, sepä se onkin, rima on nostettu suhteellisen ylös, sanoisin.

Kyseisessä pilvenpiirtäjässä oli toista kymmentä ravintolaa kolmessa kerroksessa, joten luulen, että monissa muissakin bisnes-torneissa on noita ravintolakerroksia. Melkolailla perushintojen hujakoilla mentiin, vaikkakin toki vähän kalliimpaa oli kuin joku nuudelikuppi katutason pystiksessä. ;)

Acjama kirjoitti...

Kauhean tutun näköinen rakennus, mutta keskikolosta huolimatta ei taida olla sama kuin minun käyttämäni 23. kerroksen 500 jenin lounasravintola. Tietty kun ilta pimenee, tulee näköalalisä.

Itse tykkäsin Makuhari Messen Teknogarden -rakennuksen ravintolasta. Illassa kulkevat junat oli kivoja. En kylläkään muista ruokaa ollenkaan. (^-^)/

Pikku kirjoitti...

Kiitos loistavista makuelämyksistä, oli aivan mahtava reissu!