sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Shokudoun sapuskat 17.

Se on kuulkaas viimeinen shokudoun sapuska sitten tässä, sillä en luultavasti enää syö koululla ennen Suomeen paluuta, ellei jotain ihmeellistä tapahdu. Kauheaa, mitä minä tästä eteenpäin teen sunnuntaisin? ;)

Tässä viimeisessä kirjoituksessa pääsenkin sopivasti esittelemään ensimmäistä kertaa shokudoun aulassa sijaitsevan erilaisia paistettuja ja friteerattuja take away -ruokia ja obentoulaatikoita myyvän kojun, josta nappasin viime viikon kiireessä mukaan luokassa syötäväksi yhden lukuisista lounaslaatikkovaihtoehdoista.

照り焼きハンバーガーお弁当 - Teriyaki hamburger obentou


Koska teriyakikastike on yksi japanilaisten kastikkeiden suosikeistani, ei valinta obentouboksien välillä ollut vaikea. Laatikosta löytyi riisipedillä paitsi tietenkin se teriyakikastikkeella, eli makealla soijapohjaisella marinadilla, sekä seesamin siemenillä maustettu jauhelihapihvi, myös japanilaisittain valmistettua munakasta, pikkelssejä, noria sekä vihannestempuraa. Setti oli erittäin maistuva, ja vaikka se yhdistelikin sekä länsimaista että japanilaista ruokakulttuuria, sopivat maut oikein hyvin yksiin. No, tämän kulttuurien yhdistelemisenhän japanilaiset ovat toki osanneet asiassa kuin asiassa jo pitkään.

Kyseiseltä shokudoun take away -kojulta voi ostaa paitsi näitä erilaisia obentoulaatikkoja, tosiaan myös esimerkiksi erilaisilla täytteillä varustettuja perunakroketteja, erilaisia friteerattuja lihan paloja, kanavartaita sekä lohkoperunoita. Koju on suhteellisen suosittu, sillä siitä saa pikkusyömistä tai ihan kunnon obentoun nopeasti ja kätevästi ilman shokudoun välillä varsin pitkiä jonoja. Edellytyksenä tosin on, että saapuu paikalle ajoissa, sillä tiski alkaa tyhjetä jo noin kymmenen minuutin kuluttua varsinaisen lounastauon alusta.

3 kommenttia:

merja kirjoitti...

Kiitos Riisa näistä ihanista postauksista, joita olen lueskellut viimisen puolen vuoden aikana kun löysin blogisi. Toivotan sinulle oikein hyvää kotimatkaa Suomeen ja toivottavasti saat mahtumaan kaikki matkatavarasi, mitä ajattelit Suomeen tuoda. Punnitus on varmasti grammapeliä ;D

Musse kirjoitti...

Iso kiitos täältäkin suunnasta, Riisa! Kävi hyvä säkä että löysin blogisi juuri ennen armeijaan lähtöäni 09 tammikuussa niin sai aina lueskella seikkailujasi viikonloppulomilla :) Rupesi vaihto-opiskelukin kiinnostamaan jatkuvasti enemmän ja enemmän. Täytynee ottaa yhteys oman Amkin Kv-henkilöön.. Hyvää jatkoa ja jatkahan postailua Suomestakin käsin!

Riisa kirjoitti...

Hei Merja ja Musse,
kiitos teille kommenteista.

Hauska kuulla, että vaihto-opiskelu on tämän blogin lukemisen myötä alkanut kiinnostaa - on kuitenkin ollut sen verran opettavainen ja upea vuosi, että kenelle tahansa tällaista kokemusta voi suositella. :)

Pakkaamista on tässä harrastettu kuivaharjoitteluna jonkin verran, mutta tosi on vasta edessä. Katsoo nyt minkälaisiin postilähetyksiin sitä ryhtyy.. :]