keskiviikko 10. helmikuuta 2010

日本人の友だちへ

みんなさん!前にブログの話しましたね。私の日本語のブログはここです:

スカンディライフ

読んでみてください!
コメントしてください!
よろしくお願いします。
^o^


Tiedoksi niille lukijoille, joita kiinnostaa lukea ontuvalla japaninkielellä kirjotettua Suomi-aiheista blogiani - olkaa hyvät, ja klikatkaa itsenne yllä olevasta linkistä Scandilifeen. Uuden blogin aloittamisen tarkotuksena on ylläpitää japaninkielen taitojani ja samalla yhteyksiä japanilaisiin ystäviini. Ja mikä olisikaan kätevämpi tapa tavoittaa kaikki kaverit kerralla kuin pitää blogia. ;)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka paljon osasit japania ennen sitä matkaa? :D

Riisa kirjoitti...

Nooo, hyvin vähän. Olin lukenut japania noin kaksi vuotta, kerran viikossa -tahdilla, mutta en minä oikeasti puhua osannut paljon mitään, ja kirjoitustaito oli puhetaitoakin kurjemmalla tasolla. Mutta niin sitä vain kummasti oppii, jos ei muuta vaihtoehtoa ole. :D

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin haluisin oppia japania. Olen 13v. ja oon ostanu sellasen oppikirjan, ja haluisin kans joskus vaihto-oppilaaks. Mutta onks vaihto-oppilaana olemises joku ylä-ikäraja? Onks se nii että voi vaan 18-vuotiaaksi asti mennä vaihto-oppilaaks?

Ai niin ja kui paljo se maksaa suunnillee? ;oo

Riisa kirjoitti...

Heh, no minähän olen esimerkiksi itse ylittänyt 18 vuoden rajapyykin jo aika monta vuotta sitten, joten eipä sillä vaihdolle mitään yläikärajaa ole. Itseasiassa olen sitä mieltä, että paras vaihtoaika on yliopistoikäisenä, kun voi oikeasti opiskella vieraassa maassa sellaisia asioita, joita Suomessa ei välttämättä voi opiskella, ja saa muutenkin elää vähän itsenäisemmin. Toisaalta, jos rahaa riittää, niin mikäs sitä estää lähtemästä vaihtoon vaikka sekä lukiossa että yliopistossa/ammattikorkeakoulussa. Pääasiahan vaihtoon lähdössä on se, että jotakin opiskelee. :)

Ja rahaa.. no, sitä tarvii aika paljon. Lukioikäiset asuvat yleensä isäntäperheissä, ja maksavat esimerkiksi vaihtojärjestölle tietyn summan. Yliopistoikäiset taas maksavat itse kaikki kulut ruoasta asumiseen ja lentoihin, mutta voivat saada koulultaan avustuksia tai muita stipendejä. Kokonaisrahamäärää on vaikea arvioida, mutta useampia tuhansia euroja joka tapauksessa. Ulkomailla etenkin asuminen on kallista.