lauantai 13. maaliskuuta 2010

Hiljaiseloa - tai sitten kaikkea muuta

Työharjoitteluni ELLEssä on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti, enkä kello kuuden maissa kotiin palattuani ole ehtinyt tehdä oikein mitään muuta kuin nettisivuprojektitöitä, sekä kestitsemään Japanista saapuneita vieraitani. Ensin ilonani oli pari päivää Ayumi, ja viimeiset pari viikkoa sohvallani nukkui Megu. Lisäksi ystäväni Sendaista tuli jälleen kuukauden vaihtojaksolle Suomeen, joten myös hänen ja hänen kanssaan Suomeen tulleiden Sendain poikien kanssa on tullut harjoitettua japanin kieltä ja syötyä lounaita tuon tuosta.

On ollut ihanaa, että Japani on ollut ystävieni vierailujen muodossa elämässäni mukana tavattoman tiiviisti myös Suomeen paluuni jälkeen. Toisaalta, tiedättehän, että kun kotona on vieraita pidempään, kaikki omat jutut jäävät vähän toissijaiseksi, ja muutenkin kiirettä pitää, kun yrittää kohteliaasti tehdä tietokoneella töitään ja samalla pitää yllä jonkinlaista smalltalkia japaniksi. Niinpä ei ole ollut missään välissä aikaa päivitellä blogiakaan, enkä esim. kirjoittamaan edes koulua varten vaihtoraporttia, jonka he vaativat ennen kuin saan käsiini Joshibin kurssiarvosanat. Jospa tämä kiire tästä kuitenkin pikkuhiljaa helpottaisi, sillä tämän hetkinen työurakka alkaa olla loppusuoralla. Ei sillä että työt siihen loppuisivat, mutta deadlinet eivät ainakaan puske päälle ihan heti.

Viimeinen kuukausi on ollut kiireistä huolimatta hauska, mutta vieläkin Suomi tuntuu todella oudolta. Koko ajan tuntuu siltä, että kohta palaan Japaniin.. niinkuin jossain vaiheessa aionkin. Mutta siihen on vielä pitkä aika, ja tällä hetkellä ajatukset suuntautuvat lähinnä kesään. Paitsi että tämä talvi on tällaista epäinhimillistä pakkasta ja tuiskua, josta pääsisi jo mieluusti eroon, niin elokuussa odottaa myös jälleennäkeminen Shinin kanssa. Elokuuhun on pitkä aika, mutta toisaalta, menipä tuo ensimmäinenkin Suomi-kuukausi hujauksessa, miksei sitten viisi seuraavaakin..

Kunhan aikaa taas löytyy vähän enemmän, olisi tarkoitus julkaista lukematon kasa odottamaan jääneitä päivityksiä. Pahoittelen siis tätä väliaikaista hiljaiseloa. Kyllä tämä tästä ihan kohta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva että et lopettanu tätä blogia. Tää on iha paras :33

Anonyymi kirjoitti...

Sinun elämä kuulostaa ihan minun unelmalta.. ^__^ On siis selvää että minunkin unelmani voivat toteutua!

Hilda kirjoitti...

Kiitos paljon blogistasi! Löysin sen vasta, joten en ole ehtinyt siihen vielä hirveästi tutustua, mutta aion kyllä - olen nimittäin ensi vuonna lähdössä vuodeksi vaihtoon Japaniin ja yritän nyt imeä itseeni niin paljon tietoa etukäteen kuin mahdollista ;)

Riisa kirjoitti...

Anonyymi, kiitos, kiva kuulla! ^^

Anonyymi2, heh, vai että unelma-elämä.. No juu, on kiva että on töitä, mutta vähempi kiirekin riittäisi. :D Mutta se on kyllä totta, että kun unelmien eteen vain tekee töitä, niin kummasti ne sitten sieltä pikkuhiljaa muuttuvat todeksi. Ainakin, jos nyt ei aivan liian hulluja tavoitteita itselleen aseta. :)

Hilda, tervetuloa! :) Suosittelen imemään niin paljon japanin kielioppia ja sanastoa päähän kuin mahdollsita. Vietä mahtava vaihtovuosi! ^