maanantai 9. toukokuuta 2011

Video: Riisan koulumatka Japanissa

Jos joku on viimeisten parin kuluneen kuukauden aikana ihmetellyt, ettei täällä tapahdu mitään, niin pahoittelen asiaa. Japani-aiheinen opinnäytetyöni on vienyt mehut aika lailla kaikesta aihepiiriin liittyvästä kirjoittamisesta – kun ensin koko päivän tekee töitä tuon kyselylomakkeen yhteydessäkin mainitun Japani-kirjaprojektin parissa, ei jotenkin illalla vähäisellä vapaa-ajallakin enää jaksa miettiä samoja asioita.

Kuitenkin kun törmäsin kuva-arkistojani selaillessani pariin hauskaan videonpätkään, jotka minun on pitkään pitänyt laittaa tänne näytille jo silloin kun ne 2009 lokakuussa kuvasin, ajattelin, että nyt tai ei koskaan. Muuten ne unohtuvat taas jonnekkin kansion pohjalle. Niinpä heitin videon pätkät iMovie-ohjelmaan, säädin ja leikkasin niitä hiukan, lisäsin mukaan musiikkia, jota tuolloin pyöräillessä usein kuuntelinkin ja voilà! Luvassa muutaman minuutin video siitä, miten minä pääsin koululta kanaloiden, puutarhoiden, maissipeltojen, komeiden omakotitalojen ja junaraiteiden viitoittamaa tietä kotiin. Valitan, että video on kyllä kuvanlaadultaan aika karmaiseva, sillä se on kuvattu pyörän selästä vapaalla kädellä vanhalla pokkarikamerallani. :D Täytyisi varmaan hankkia jossain vaiheessa, ainakin ennen seuraavaa Japanin matkaa kamera, jolla voisi kuvata myös vähän parempaa videomatskua. Näiden editointi kun on niin hauskaa, ja jos kuvat kertovatkin tuhat sanaa, niin video kertoo ainakin kymmenen tuhatta! :)

Pitemmittä puheitta, Riisan koulumatka, olkaa hyvät! :D

Video lähtee pyörimään uudella sivulla kun klikkaat oheista linkkiä:

11 kommenttia:

Charlotta Tiuri kirjoitti...

Voiii! :) Tuttuja seutuja. Sinulla näytti olevan hieman pidempi matka koululta kotiin, kuin minulla. Kiitos kodikkaasta videosta, piristi päivää!

Riisa kirjoitti...

Hih. :) Juu, asuin ihan Sagami-Oonon aseman tuntumassa radan "väärällä" puolella, joten kyllähän sieltä sai jotakuinkin 6 kilometriä polkea. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania maisemia! Kiitokset minultakin ihanasta videosta! Maisemat olivat ihania!

Päivi kirjoitti...

Ihana video!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno video. Musiikki ja kuvaustapa sopivat kivasti yhteen. Viehättävä pyöräilyreitti kaiken lisäksi.

Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Ai että tuli ikävä Japania. Kiotossa ihaninta oli se kun pyörän kanssa pääsi tunnissa toiselle puolen kaupunkia. :)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Riisa!
Ää, apua, löysin blogisi vähän aikaa sitten googletellessani, ja rakastuin heti!
Vaikka kirjoitatkin omista kokemuksistasi, miten tämä onkaan näin ihana, ihan kuin kirjaa lukisi. Kaikki ilmiöt sun muut olivat hauskaa luettavaa sinun kuulumisiesi lisäksi. Kysymyksiä olisi PALJON, mutta päällimmäisenä olen miettinyt tätä; en ole ikinä kuullut, että joku asuisi Japanissa vuokralla vaihto-oppilasvuotenaan. Siis voiko kuka tahansa tehdä näin host-perheen sijaan? Vai onko siinä joku tietty ikäraja vai mitähäh? :D Nimittäin tuo asumismuoto olisi itselleni erityisen mieluinen. Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

Ps. Tuo video, miten ihanalta maisemat voivatkaan näyttää. ;__;

Riisa kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Kiva jos video piristi. :) Minulle se tuo lähinnä välillä tipan linssiin, vaikka välillä ehkä virnistyttääkin jotkut kadun kulmat ja niiden tuomat muistot. ^^

Viimeinen anonyymi, vuokra-asumisen esteenä ei sinänsä liene muu, kuin että ala-ikäisenä vuokrasopimuksen solmiminen itsenäisesti on aika mahdotonta, ellei japanilainen koulu esim. tule jollain tavalla avuksi, mutta tämä lienee aika harvinaista. Host-asuminen on siis lukiolaisille tämän vuoksi aika lailla se ainut vaihtoehto, myös siksi, että lukioon lähdetään vaihtojärjestön kautta, ja näissä tapana on, että vaihtari asuu perheessä. Se myös vähentää kuluja, sillä vuokra-asunto esim. Tokiossa voi lukuvuoden ajalta tulla maksamaan jopa n. 10 000 euroa. Ei siis todellakaan mikään halpa vaihtoehto opiskelijalle.

Yliopistoikäiselle tai ammattikorkeassa opiskelevalle, tai ylipäätään yli 18- tai 20-vuotiaalle (20 on virallinen täysi-ikäisyysraja Japanissa) asuntola on yleensä se helpoin ja halvin tapa - eli vuokraat koulun asuntolasta huoneen ja jaat keittiön ja pesutilat yms. muiden kanssa. Omalla kohdallani tämä olisi ollut ideaalein vaihtoehto, mutta yliopistoni ei valitettavasti tarjonnut asuntolamahdollisuutta, joten jäljelle jäi hirvittävän kallis vuokra-asunto. :]

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon nopeasta vastauksesta!
Tuli mieleen vielä toinen aika tärkeä kysymys, eli olet siis ollut kaksi kertaa Japanissa, minkä ikäinen olit ensimmäisellä kerralla ja kuinka kauan siellä olit? Oliko japanin kieli jo silloin tuttua ja kuinka kauan ja miten olit sitä opiskellut?
Entäs sitten, nyt kun tulit Japaniin toistamiseen, olitko siinä välissä ehtinyt opiskella japania?
Äh, kauhea kysymysoksennus, toivottavasti jaksat vastailla. :) Haluaisin vaan tietää, että kuinka paljon tarvitsit alustavaa opiskelua ennen Japaniin lähtöä ja opiskelitko omatoimisesti vai kävitkö kursseilla. :)

Riisa kirjoitti...

Heips vielä. Löydät aika moniin kysymyksiisi vastaukset varmasti tästä postauksesta: http://riisanonippon.blogspot.com/2009/11/kysymyksia-ja-vastauksia.html

Ja klikkailemalla noita oikealta löytyviä teemoja, voit lukea aiheista, jotka sinua mahdollisesti askarruttavat. Selaile etenkin vähän vanhempia postauksia. :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipas ihanan näköisiä asuntoja:) Lapset jotka ylitti katua isoine selkäreppuineen oli niin sympaattisia<3 Kiiitos videosta ja näkemästäsi vaivasta!