sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Hulluilta päiviltä seikkailulle läntiseen Japaniin

Kun käänsin eteeni Stockan Hullujen päivien katalogin tarjouslentojen sivun, tajusin yhtäkkiä Osakan 599 euron hintaa tuijottaessani, että vitsi, lentojen ajankohtahan saattaisi itse asiassa sopia minulle. Tarjoushinnat olisivat voimassa huhtikuun loppuun saakka. Kevät – sehän olisi paljon parempi aika matkustaa Japaniin kuin tämä kiireinen lokakuu, jota aiemmin tänä vuonna suunnittelin matkustusajankohdaksi.


Selailin kalenteria, laskin päiviä ja kädet alkoivat hikoamaan. Kirsikankukkasesonki Japanissa alkoi näyttää yhä todennäköisemmältä!

Lauantai-aamuna heräsin kuuden pintaan ja ajelin ratikalla Stockmannille seitsemäksi. En ole aiemmin tullut ostaneeksi lentoja Hulluilta päiviltä, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Koska halusin olla suht varma, että saisin lennot juuri haluamilleni viikoille, päätin olla ajoissa. Saapuessani Akateemisen kirjakaupan eteen, jonoa oli karkeasti ottaen nelisenkymmentä ihmistä. Kun vuoronumeroiden jako alkoi 7:30, suurin osa ihmisistä valitsi palvelutiskin jonon, vaikka tarjolla oli myös Finnairin nettipäätteen jono. Hämmästyksekseni hyppäsinkin hyvän valintani ansiosta jonossa sijalle 10, ja lähdin numerolappuineni aamukahville odottamaan tavaratalon aukeamista.

Kun ovet sitten kahdeksalta aukaistiin, kipusin kakkoskerroksen Finnairin myyntitilaan ja katsahdin seinällä loistaneeseen numerotauluun. Nettipäätteille mahtui kerralla kahdeksan ihmistä, joten muutaman minuutin kuluttua minun numeroni pamahtikin jo ruudulle. Noin kymmenen minuuttia tavaratalon aukeamisen jälkeen lentoliput polttelivat kännykässäni. Huhtikuu, hanami ja Japani! Parasta!

Stockmannilla oli vilskettä jo aamuvarhain. Pikkulinnut kuitenkin lauloivat Riisa no Nippoin Facebook-sivulla, että kyllä niitä lippuja riitti halukkaille myöhemminkin päivällä. No, otinpahan varman päälle. :)

Tässä vaiheessa suunnitelmat reissun suhteen ovat vasta alussa, mutta näillä näkymin näyttäisi siltä, että matkustan yksikseni Eeron koulu- ja työkiireiden vuoksi. Olen kuitenkin tottunut liikkumaan Japanissa itsekseni, joten matkaseuran puute ei varsinaiseti haittaa. Ja toisaalta, odottaahan minua Japanissa taas liuta ystäviä, joita olisi hauska tavata.

Koska valittavana oli lentoja Osakaan ja Nagoyaan, päätin, että tällä kertaa Tokio saakin suosiolla jäädä pois laskuista. Viime kerralla vietin kaksiviikkoisen ainoastaan pääkaupungissa, joten tällä kertaa aion lähteä taas pitkästä aikaa hieman kiertelemään ja seikkailemaan. Aikomuksenani on pysytellä pääasiassa  läntisessä Japanissa Kansain ja Chuugokun seuduilla. Tai miten sen nyt ottaa – onhan se oikeataan vähän myös eteläistäkin Japania? Perinteisimmät matkakohteet tältä alueelta on oikeastaan jo nähty, mutta Kyoton käyntini ovat olleet molemmilla aiemmilla kerroilla melko lyhyitä, joten ehkä sinne voisi nyt mennä vielä kerran yhdeksi päiväksi. Lisäksi kun kerran satun Naran lähettyville lähes parhaan kirsikankukkasesongin aikaan, tuntuisi sopivalta suunnata Yoshinon vuoristoon ihastelemaan kevään alkua yhdessä Japanin upeimmista hanamispoteista. Mutta katsotaan nyt, mihin suuntaan suunnitelmat etenevät... Voihan olla, että kirsikatkin päättävät puhjeta kovin etuajassa ja 9.4. kun saavun Japaniin, ja jäljellä on vain maassa lakastuvia terälehtiä. (Kaupungissa tosin joku olisi kyllä luultavasti nekin jo siivonnut pois. ;) )


Haaveenani olisi ennen kaikkea rentouttava reissu: paljon onsenissa istuskelua ja luonnosta nautiskelua. Näin ollen temppelimajoitus Koya-sanilla Wakayaman alueella voisi olla upea kokemus meditaatiotuokioineen, japanilaisine puutarhoineen ja herkullisine kasvisruokineen. Lisäksi ystäväni Megumi on ehdottanut, että lähtisimme Hiroshimaan hänen mummolaansa, joka sijaitsee käsittääkseni jossain pienellä saarella. Kuulostaa aika idylliseltä!

Ai ai, nyt täytyy alkaa vain pikkuhiljaa suunnittelemaan, etsimään uusia jännittäviä kohteita ja ottamaan yhteyttä ystäviin. Olisi mukavaa nähdä entistä isäntäperhettäni Morejakin ja istahtaa myös ystävien kanssa iltaa viettämään. Tuntuu taas niin ihmeelliseltä, kun on mitä odottaa.

6 kommenttia:

Charlotta Tiuri kirjoitti...

Voi kuinka ihanaa :) Itse en tällä kertaa tarttunut tilaisuuteen, mutta mukava kuulla että monet halukkaat saivat lippunsa! Sitten vaan odottelemaan kevättä!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että lippu on nyt turvallisesti itselläsi ! :D itse pääsen vasta torstaina Stockmanniin ja tarkoitus olisi myös itse käydä Nagoyaan lippu ostamassa jos niitä vielä on, tulisi vähän halvemmaksi kuin tilata Finnairin sivuilta.

Riisa kirjoitti...

Charlotta, juu, mäkin itseasiassa ensimmäistä kertaa tartuin Hullujen päivien tarjoukseen. Aiemmin eivät ole oikein osuneet sopivaan aikaan tai ei muuten ole ollut mahdollisuutta lähteä.

Anonyymi, tänään oli Hullujen päivien viimeinen päivä, joten luulen, että ale-hintaisia lentolippuja ei enää saa kampanjan jälkeen. Mutta eiköhän noita tarjouksia kyllä tule myöhemminkin, joten ehkä kannattanee odotella, josko esim. Blue1, KLM tai Finnair tarjoaisivat jotain sopivan hintaista myöhemminkin joskus lähiaikoina.

Tounis kirjoitti...

Huh huh! Ite nappasin kans Hulluilta lennot Oosakaan, mutta otin vähän aikaisemman ajan eli 12-26.3.. Itellä ei ole vielä mitään hajua, että mitä jaappanissa lähtis tekemään, enkä ole varma aionko suunnata Tokioonkaan ollenkaan. Sikspä oliskin hauskaa, jos viitsisit kirjotella jotain suunnitelmiasi Oosakan matkan suhteen, ehkä saisin itsekin poimittua jotain, mikä muuten menisi sivu suun. :>

Anonyymi kirjoitti...

En yhtään muistanut milloin ne hullujen päivien tarjoukset loppuivat, mutta joka tapauksessa olen viime aikoina ahkerasti vertaillut eri paikoista lentolippuja, joten täytyneen sitten vielä odotella. Ei loppuunsa niillä lipuilla ole niin kiire ellei nyt loppuun myy niinä päivinä kun itse olen menossa. :D

Riisa kirjoitti...

Tounis, suuret Kansai-suunnitelmani ovat jo vireillä ja tarkoitus olisi kirjoitella niistä täälläkin. :)

Anonyymi, juu, ei kannata hätäillä. Hyvän hintaisia lippuja kyllä tulee, jos vaan on tarkkana ja seuraa tarjouksia eri paikoista.