perjantai 14. maaliskuuta 2008

Kurssisuunnitelmia

Kävin tänään juttelemassa vaihtoajan ohjaavan opettajani kanssa kurssisuunnitelmasta Japanin vaihtoa koskien, sillä suunnitelmani täytyy luonnollisesti hyväksyä opettajien taholta, ennen kuin voin niitä minnekään pidemmälle lähettää. Vaihdossa ollessa pitäisi tietenkin kartuttaa opintopisteitä aivan normaaliin tapaan ja opintojen pitäisi olla sellaisia, jotka voidaan hyväksyä korvaaviksi suorituksiksi osaksi opintojani EVTEKissä. Kävimme opettajani kanssa läpi sellaisia kursseja, joita uskon löytyvän Joshibin opintojaksotarjonnasta. Suomensin Joshibin opinto-ohjelmasta kaikki sanat, jotka kykenin suomentamaan - näitä olivat lähinnä katakanoilla kirjoitetut sanat. Tälläkin keinolla sai jo jotain irti, sillä suurin osa noista lainasanoista liittyi ammattisanastoon, ja oli täten melko kuvaavaa. Ainakin typografiaa, julkaisusarjan suunnittelua, markkinointi- ja mainosviestintää ja jonkin sortin multimediasovelluksia ymmärtääkseni löytyisi. Opettajani oli kuitenkin heti varsin joustava asian suhteen. Hän jopa ehdotti joihinkin kursseihin varsin hauskan kuuloisia korvaavuusehdotuksia; voisin esimerkiksi Mainoselokuvakurssin suhteen toimia siten, että tutkisin Japanin television mainoselokuvatarjontaa, valitsisin mahdollisesti jonkun mielenkiintoisen tuotteen tai palvelun mainoksen, suunnittelisin sen uudelleen ja kirjoittaisin koko projektista kattavan esseen, jossa pohtisin mm. sitä, kuinka japanilainen tv-mainonta eroaa suomalaisesta. Myös EVTEKin typografian fontinsuunnittelu kurssi voitaisiin osittain korvata kalligrafiaharjoituksilla ja mahdollisesti tutstumisella japanilaisiin typografian muotoihin. Mahdollisesti voisin myös tehdän jonkin kyseiseen aihepiiriin liittyvän fontin. Näiltä osin suunnitelmat kuulostavat siis varsin lupaavilta, sillä se tarkoittaisi sitä, että vaikka Joshibista ei kaikkia kursseja löytyisikään, saattaisin helposti saada silti tarvittavat opintopisteet kasaan hieman erilaisilla kurssien suoritustavoilla. Sinänsä on hassua joutua miettimään nämä kaikki asiat valmiiksi jo nyt, vaikka varmuutta vaihtoonlähdöstä ei edelleenkään vielä ole.

Olen nyt täyttänyt siis kaikki tarvittavat lomakkeet ja kirjoittanut 800-sanaisen englanninkielisen kirjeen aiemmista opinnoistani, sekä motivaatiostani, asenteistani ja tavoitteistani vaihto-opiskelun suhteen. Puuttuvat palaset monistenipusta ovat enää opettajan suosituskirje sekä muutama allekirjoitus lomakkeiden vahvistamiseksi. Ensi viikon tiistaina on viimeinen päivä palauttaa lomakkeet. Sitten ne lähtevätkin jo Japaniin! Mikäli yhtä lomakkeen tekstiä on uskominen, lomakkeiden käsittely ja vastaus pitäisi olla valmista kauraa jo parin viikon kuluessa. Jotenkin en kyllä jaksa uskoa moiseen nopeuteen, mutta eihän sitä koskaan tiedä...

Eilen alkoi sitten myös kauan odottamani Japanin jatkokurssi. Huomasin ilokseni, että olin opiskellut aivan riittävän hyvin kurssille tarvittavat esitiedot; luin hiraganoja ja katakanoja varsin sujuvasti (jouduin tietenkin sitten heti ensimmäisenä päivänä ääneen..), ja muistin jopa sanastoa suhteellisen hyvin. Opettaja vaikutti todella kivalta tyypiltä, ja uskon, että tulen oppimaan kurssilla vielä paljon. Odotan innolla jatkoa edelliselle verbien taivutuksiin painottuneelle luennolle!

Ei kommentteja: