maanantai 3. maaliskuuta 2008

Portfolion jälkiseuraukset ja kesäsuunnitelmia

Portfolio on palautettu. Tulostus vaati muutaman päivän pienten takaiskujen takia, joten oli erittäin hyvä, että olin varannut siihen reilusti aikaa. Lopputulokseen olin tyytyväinen. Toivon mukaan muutkin ovat.

Portfolio menee nyt siis ensin Portfolio in English -kurssin opettajien arvioitavaksi. Jos he katsovat minun suorittaneen kurssin, he ilmoittavat siitä kv-toimistoon. Sen jälkeen portfolio ja kaikki opiskeluuni liittyvät tiedot menevät yliopettajien ja muiden päättävien tahojen arviointiin. Siinä vaiheessa päätetään, olenko kelvollinen hakija ja olenko yksi niistä, jotka saavat lähettää hakemuksensa portfolioineen päivineen toivomaansa vaihtokouluun. Valinta alkaa olla siis jo lähellä. Ilmeisesti EVTEKin päätös vaihdosta tulee tämän kuun loppupuolella.

Viimeisen sanan sanoo tietenkin vaihtokoulu, mutta yleensä se ilmeisesti on myönteinen, ellei hakijoita sitten satu olemaan paljon enemmän kuin vaihto-opiskelijakiintiö sallii. Japanin tapauksessa oman kouluni opettajien lausunnot vaikuttavat melko paljon, kun taas monissa muissa kouluissa valinta tapahtunee enimmäkseen portfolion ja opintohistorian perusteella. Japanilaiset luottanevat suhteisiin, mikä ei sinänsä ole kovin yllättävää.

Kesätyösuunnitelmani ovat hieman erilaiset, kuin kuvittelin vielä muutama kuukausi sitten. Jollei jotain kummallista tapahdu, olen lähdössä kesäksi Belgiaan, Brysseliin aupairiksi serkkuni perheeseen. Heillä on pieni tyttö ja toinen lapsi tulossa elokuuksi, joten he kaipaavat lastenhoitoapua. Olen aina halunnut aupairiksi, joten tämä on sinänsä varsinainen unelmakesätyö. Ainoa innostusta varjostava seikka on se, että ensi kesän pitäisi oikeastaan olla rahankeruukesä vaihtoa ajatellen, ja aupairintyö ei tietenkään ole mitään tilin kartuttamista. Asennoitumiseni koko vuoden opintolainan nostamiseen alkaakin muuttua koko ajan suotuisammaksi. Toisaalta, saattaa olla, että teen ensin kuukauden Suomessa jotain tavallisempaa kesätyötä, ja lähden vasta sitten viettämään kokemuksien, lapsien ja ranskan kielen täyteistä kesää Brysseliin.

Ei kommentteja: