torstai 22. toukokuuta 2008

Loma häämöttää

Olen onnellisesti saanut päätökseen kaikki tämän vuoden koulutyöt, joten käytännössä ensimmäinen opiskeluvuoteni EVTEKin muotoiluinstituutissa on ohi, vaikka virallisesti koulua onkin vielä tänään ja perjantaina. Ja ensi syksystä koulu vaihtuukin sitten Metropoliaksi. Toivon, että se ei vaikuta opintoihin liiaksi, sillä olen ollut menneeseen vuoteen varsin tyytyväinen. Se on ollut sitä, mitä odotinkin.

Olo on kevyt ja odottava. Kesään kuuluu paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita - ja jopa ehkä aikaa tehdä muutamia mielen perukoilla kypsyneitä projekteja valmiiksi. Ainakin oman pienimuotoisen lastenkirjan kuvitus olisi hauska idea saada toteutettua, samoin huovutustyöt, joista kaavailen menestyksekästä tuliaisideaa Japaniin. ^_^''

Japanin kurssin loppukoe meni suorastaan hyvin, vaikka itse kokeen aikana harmittikin, kun en vain millään saanut mieleeni muutamia verbejä. Kanjitestissä sain 29/30 pistettä, ja varsinaisessa koeosuudessa minulla oli ilmeisesti 6 pistettä vajaa täydet. Olen tyytyväinen, ja sitääkin kai olla.

Nyt kun loma alkaa olla näköpiirissä, voisi aloittaa taas sitten itseopiskelun. Pitäisi tilata jostakin, vaikkapa Amazonilta 'Japanese for busy people 2' -kirja. Sen uusinta painosta kun ei vissiin löydy edes välttämättä Akateemisesta kirjakaupasta. Olen miettinyt kovasti, menisinkö syksyllä jatkokurssille. Mietittävää siinä on sikäli, että tiedän pystyväni opiskelemaan sujuvasti myös itsekseni, mutta toisaalta tunneilla opettaja antaa paljon kirjan ulkopuolista tietoa. Kurssi, jolle mahdollisesti olisin menossa, on kuitenkin puoliksi etäopetusta, joten en tiedä tulisiko opettajan hyödyllisyys kyseisellä kurssilla niin vahvasti esiin. Pitää kysyä syksyn japanin edistyneemmistä jatkokursseista myös muutamista kansalaisopistoista. Tietenkin jos opiskelisi itsekseen, säästäisi noin 50 euroa kurssimaksuissa. Mutta onko se sen väärti?

Tänään syömme viimeisellä japanin tunnilla opettajamme japanilaisen ystävättären tekemää sushia, katsomme japanilaisen elokuvan ja keskustelemme mahdollisesti japaniksi. Odotan innolla, vaikka täytyykin myöntää, etten kauheasti välitä sushista.

Ei kommentteja: