maanantai 5. toukokuuta 2008

Rokotuksista

Soittelin tänään terveyskeskukseen ja tarkastin rokotustietoni. Minulla kun ei ollut tarkkaa tietoa siitä, mitä rokotuksia olen saanut ja milloin. Perusrokotukset pitää tietenkin olla kunnossa Suomessakin , joten jäykkäkouristusrokotus on nyt sitten uusittu. Kesän Belgian matkaa silmälläpitäen halusin myös varmistaa, että minulle on annettu vauvana mpr-rokotteet, sillä Keski-Euroopassa on ilmeisesti ollut nyt liikkeellä tuhkarokkoa.

Japaniin menijöillekin suositellaan jos jonkinmoista rokotusta, mutta mikään ei ole pakollinen. Mikäli vaihto joskus varmistuu, aion sitten joskus loppusyksystä hankkia ainakin japanin aivokuumerokotteen, sekä mahdollisesti suojan myös A- ja B-hepatiittia vastaan. Rokotukset lisäävät ikävästi kuluja matkabudjettiin, mutta olen kuitenkin mieluummin turvallisin mielin liikkeellä.

2 kommenttia:

Suski kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi sitä rokotetta, joka suoja sekä A- että B-hepatiittia vastaan. Itse otin vaan A-hepatiittirokotteen juuri sen rahan takia, mutta nyt kaduttaa. Se suoja kestää kuitenkin koko loppuelämän, eikä sitä ikinä tiedä koska sitä tarvitsee.

Riisa kirjoitti...

Juu, kyllä mää luulen, että otan noi kaikki suositellut rokotteet. A- ja B-hepatiittien yhteisrokote kestää tosiaan sen reilu parikymmentä vuotta, eli se on ihan kiva olla olemassa, jos vaikka matkustelee enemmänkin joskus.

Japanin aivokuume voi tarttua lähinnä maaseudulla jossain puskikossa, mutta mistä sitä tietää mistä sitä ittensä sattuu löytämään, kun Fujin valloituskin kiinnostaisi tilaisuuden sattuessa. Ja vaikka tartunta on hyvin epätodennäköistä ylipäätään, niin mieluummin jätän kuitenki saamatta aivotulehduksen, joka voi johtaa aivohalvaukseen, neuropsykologisiin oireisiin tai kuolemaan . :P