perjantai 9. toukokuuta 2008

Jälleen uusi tuttavuus

Tapasin Vappuviikonloppuna entisellä kotipaikkakunnallani japanilaisen liiketalouden opiskelijan, Junkon, joka on tullut Suomeen tutustumaan suomalaiseen koulujärjestelmään ja opiskelemaan suomenkieltä. Hän toimii opettajaharjoittelijana parissa keskipohjalaisessa koulussa, ja asuu myös jonkun aikaa ensi syksynä äitini luona. Koska Junko on yhtä vanha kuin minäkin, ja koska entisellä yläasteellani tiedettiin, että olen kiinnostunut Japanista, sain tilaisuuden tavata Junkon. Juttelimme lähinnä koulusta ja opiskelusta. Annoin meishini (käyntikorttini), ja ilokseni huomasin eilen, että olin saanut sähköpostia. Kerrottakoon tosin, että nähdessäni viestin lähettäjän haukoin henkeäni, kun luulin, että kanjein varustettu sähköposti oli tullut Joshibista. ^o^''

Junko kertoi olleensa yllättynyt, että olin osannut puhua niinkin paljon japania. Omaksi harmikseni alisuoriuduin kyllä yrityksissäni, sillä jännitin tilannetta hieman. Samoin käy usein, kun saan yllättävän mahdollisuuden käyttää kieltä, jota en osaa kovin hyvin.

Junko ehdotti, että voisimme kesällä tavata, ja mennä käymään yhdessä jossakin. Hän haluaisi nähdä hieman enemmän Suomea. Mikäli hän ei ole nähnyt Helsingin nähtävyyksiä, ne olisi ainakin helppo tarkastaa Vantaalta käsin. Odotan innolla yhteydenpitoamme. On aina hauskaa päästä kommunikoimaan japaniksi niin kirjoittaen kuin puhuen, ja olisi myös mielenkiintoista tutustua Junkoon paremmin.

Ei kommentteja: