perjantai 26. joulukuuta 2008

Merii kurisumasu! メリークリスマス。

Tämän vuotinen joulu on ollut hieman entisistä poikkeava siinä mielessä, että oman perheen lisäksi kodissamme on viettänyt joulua myös japanilainen Junko, joka on nyt asunut äitini ja pikkuveljeni luona elokuusta saakka.

Halusimme, että Junko saa kokea mahdollisimman suomalaisen ja mukavan joulun, joten meillä oli tarjolla paitsi perisuomalaista jouluruokaa, myös viihdykettä joulupukin muodossa. Siitä onkin jo muutama vuosi, kun viimeksi kodissamme kävi joulupukki jakamassa lahjoja.


Aattoaamuna Junko ja äitini kävivät avantouinnilla. Itse en kyennyt mukaan orastavan flunssan ja uimapuvun puutteen takia. Iltapäivällä kävimme kuitenkin Junkon ja siskoni kanssa potkukelkkailemassa ja hiihtämässä. Siihen nähden, että kyseessä oli vasta Junkon toinen hiihtokokemus, mäenlaskut ja perinteinen sujuivat yllättävän hyvin. Joulupäivänän iltana ehdimme myös pulkkamäkeen saamaan takamuksemme helliksi, kun rinne oli niin jäässä. X)

Vaikka joulu sujui pääosin tavattoman iloisissa merkeissä, mahtui sekaan myös haikeutta ja hyvästelyjä kyynelten kera. Junkon lento takaisin Japaniin lähtee jo 27.12, joten seuraavan kerran näemme vasta Japanissa vaihtovuoteni aikana.

Junkon palaaminen Japaniin konkretisoi taas oman lähtöajankohtani läheisyyden. Enää kolme kuukautta! Vielä on paljon tekemistä, ja monenlaista opeteltavaa. Toivottavasti tulevasta vuodesta tulee antoisa ja onnellinen.

Hyvää Uutta Vuotta!
Yoi otoshi o!
よいお年を。

Ei kommentteja: