perjantai 30. tammikuuta 2009

60 päivää lähtöön: matkavakuutus kuntoon ja puhelinliittymä vaihtoon

Lähtö Japaniin lähenee tavattoman nopeasti, ja yhtä nopeasti hupenevat säästötkin. Tänään kävin tekemässä lopullisen vakuutussopimuksen vaihtovuotta varten Pohjolassa.

Koska pikkuperheessämme ei ennalta ollut minkäänlaista kotivakuutusta, "halvimmaksi" tuli ottaa nuorten vakuutuspaketti, johon kuuluu matkavakuutuksen lisäksi myös kotivakuutus ja tapaturmavakuutus sekä itselleni, että avomiehelleni. Pohjolan valitsin vakuutusyhtiöksi, koska sen nuorten vakuutuspaketti oli paljon kattavampi ja sopivampi omiin tarpeisiini kuin If:in vastaava.

Hintaa koko pompsille tuli semmoiset reilu 500 euroa, mikä ei kauheasti hymyilytä, vaikka olo onkin kuin herran kukkarossa. Sama mitä tekee, niin joku muu maksaa vahingot. :P Tai no, siltä se ainakan vaikuttaa päälisin puolin – käytännössä totuus taitaa olla hieman karumpi.

Suuri osa vakuutusmaksuista (n. 350 euroa) tuli matkavakuutukseeni tarvittavista lisävakuutuskuukausista, sillä perusmatkavakuutus korvaa vain alle kolme kuukautta kestävillä matkoilla tapahtuvat haverit. Ehkä tällä summalla saan sen vakuutuksen ottajan ylle usein lankeavan siunauksen, joka varmistaa, että mitään ei tapahdu, ja vakuutusyhtiö ei menetä rahojaan. Kyllähän siitä kannattaa maksaa, vai mitä?

Kahden viikon kuluessa pitäsi saada matkavakuutuskortit, joita vilautellen kai sitten saa ehkä helpommin ja luonnollisesti vakuutusyhtiön kustannuksella esimerkiksi sairaalahoitoa ulkomailla. Kortista löytyy myös tärkeät puhelinnumerot vakuutusyhtiöön ja sen korvauspalveluun.

Vaihdoin tänään myös varsin impulsiivisesti puhelinliittymäni tarjoajaa. Yleensä inhoan puhelinliittymien kaupittelijoiden soittoja, mutta tällä kertaa kuukausimaksuton liittymä 30 euron puheajalla ja ilmaisilla puheluilla äidille (noh, oikeammin kyseisen palveluntarjoajan matkapuhelinliittymiin, mutta äidilläni sattuu olemaan ko. liittymä) Suomessa oloni ajan, oli vain juuri se mitä olin salaa tarvinnut. Vaikka entisen liittymänikään kuukausimaksut eivät olleet mitenkään kalliit, tuntuisi tylsältä ensi vuonna vaihdossa maksaa yhtään mitään siitä, että ei käytä puhelintaan koko vuonna. Ja hei, kuka nyt ei haluaisi soitella äidilleen ilmaiseksi? X)

Ei kommentteja: