tiistai 27. tammikuuta 2009

Uusi, isompi ja upeampi - Tokyokan!

Olin tänään menossa pistäytymään Tokyokaniin, japanilaiseen ruokaan erikoistuneeseen ihanaan pieneen putiikkiin, mutta hämmästyksekseni liikkeen ikkunat Annankadulla olivat pimeinä. Ovessa oli lappu, jossa luki, että liike oli muuttanut uusiin toimitiloihin seuraavaan kadunkulmaukseen, osoitteeseen Annankatu 24.

Ja mikä siellä olikaan vastassa?! Pikkuruinen Tokyokan oli muuttunut tilavaksi, valoisaksi ja selkeäksi japanilaisen ruoan minimarketiksi - hyvällä tavalla. Hyllyt olivat suuret ja täynnä uusia myyntiartikkeleita, riisiä oli ties mitä sorttia, soijakastikkeessa ei todellakaan tarvinut tyytyä parin merkin valikoimaan, japanilaisia karkkeja oli kokonainen seinällinen. Etenkin japanilainen keramiikka, aikakauslehdet ja japanilaiset kokkiveitset olivat upeasti esillä, ja niitä ainakin silmin nähden tuntui olevan paljon enemmän kuin ennen. Olisi tehnyt mieli ostaa koko kauppa tyhjäksi, mutta pitäydyin kuitenkin suunnitelmassani ja vein kassalle vain kareeraisuun tarvittavat ainekset. Vaikka tilat olivat muuttuneet, henkilökunta oli onneksi säilynyt yhtä välittömänä, lämpimänä ja ystävällisenä, eivätkä isommat tilat olleet hävittänyt kotoisuutta, mikä liikkeestä huokuu.

2 kommenttia:

Kaakku kirjoitti...

Voi ihanaa! Siellä Tokyokanissa pitää päästä pian käymään! Miehen kanssa ajateltiin joku päivä hurauttaa Helsinkiin ja ihan vaan sen kaupan takia (ajella n.700 kilsaa juuuu.. :) ) En ole vielä siellä uudessa osoitteessa käynyt, mutta kovasti sitä on kehuttu. Pitäisi ostaa teekannu, lisää astioita, riisimaustetta ja vihreää teetä. Olen ostanut tuolta jo kolmenlaista vihreää teetä ja kaikki ne on olleet tosi hyviä. Kiva kuulla, että valikoima on lisääntynyt vielä entisestään!

Ihana muuten tuo yukata. Omani ostin joskus tuolta Tokyokanista. Hieman liian pitkä, mutta hyvin sen saa vyöllä lyhyemmäksi. Eipä ole tullut montaa kertaa kyllä käytettyä :)

Tiina Tee. kirjoitti...

Oi, kareeta! Mäkin haluan. Pitää siis munkin käydä vierailulla tokyokanissa! Enpäs ookkaan vielä koskaan käynyt... matkalaukkuun ei mahtunut yhtään kareekuutioita, vaikka niin olin suunnitellut.