keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

20 päivää lähtöön: Käyntikorttisirkus

Päivät ennen Tokioon lentoa sen kun hupenevat, mutta työt vain lisääntyvät. Tajusin ehkä vähän turhan myöhään, että minun pitäisi tilata uudet käyntikortit Japanin matkaa varten. Japanilaiset, jos jotkut, ovat varsinaista käyntikorttikansaa, ja käyntikortit eli meishit ovat aika oleellinen osa etenkin bisnesskulttuuria. Paitsi että käyntikortit ovat kätevä tapa jaella sähköpostiosoitettaan ystäville, ne ovat omalla alallani myös konkreettinen, visuaalinen näyte omista suunnittelijan taidoista.

Aikaisemmat käyntikorttini ovat auttamatta vanhentuneet - niissä on äitini kotiosoite, ja tittelinä lukiolainen. Ehkä en siis ala ojentelemaan kyseisiä kortteja kenellekään, vaikka niitä olisikin vielä runsaasti jäljellä. Niinpä tässä ei kai auta muu kuin tehdä tarjouspyyntöjä painoihin ja lähettää painovalmis pdf-tiedosto halvimpaan paikkaan. Olisin tällä kertaa halunnut tilata fiinit kortit kohokuvioineen ja prameinen papereineen kaikkineen, mutta osoittautui, että se nyt vain kertakaikkisesti on budjettiini nähden aivan liian kallista. Nyt täytyy olla ylipäätään tässä asiassa nopea, sillä useissa painotaloissa toimitusaika voi olla parikin viikkoa. Minulla on siis aika lailla pari päivää aikaa tehdä tilaus..

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Eiköhän tämä mainio palvelu toimita kortin Japaniinkin:

http://www.moo.com/

Riisa kirjoitti...

Kiitos Tiina! Taidan itseasiassa päätyä tämän englantilaisen painon asiakkaaksi, sillä mahdollisuus tilata kortit kätevästi ja huokeaan hintaan jopa Japaniin, on varsin kiva mahdollisuus näin kiireisessä tilanteessa.

Innostuin ko. painotalon sivuista niin kovasti, että tekisi mieli tilata käyntikorttien lisäksi hauskoja minitaggeja esim. askartelutuotteitani varten ja suloisia itsesuunniteltuja tarroja! Mutta taitaa kyllä nyt tässä rahatilanteessa jäädä nämä ylimääräiset tilailut välistä. ;)

Riisa kirjoitti...

Oletko, Tiina, muuten käyttänyt ko. painon palveluita itse?

Tiina kirjoitti...

Riisa,
olen. Tilasin kokeeksi 100 erilaista korttia enkä käsitellyt valokuvia mitenkään - painotyössä ei ole mitään valittamista. Mä sentään ostan työkseni painotyötä. Korteissa oli mattalaminointi ja ne ovat oikein kivoja.