perjantai 6. maaliskuuta 2009

Hitsin hanami!

Jotta huhtikuun odotus ei kävisi tylsäksi, olen seurannut netistä Japanin ilmatieteenlaitoksen ja monien muiden säätieteilijöiden tämän vuoden hanami-ennusteita, eli arvioita siitä, milloin kirskikankukat ovat katseltavissa tänä vuonna.

Hanami, eli kirsikankukkien katseleminen on Japanissa suuren luokan tapahtuma, johon lähes kaikki ottavat osaa. Ihmiset kokoontuvat kirsikkapuiden alle viettämään leppoisaa aikaa piknikin merkeissä työtovereiden, ystävien, perheen tai opiskelijaporukan voimin. Se miksi minä seuraan ennusteita kiihkeästi, johtuu yksinkertaisesti siitä, että en ole koskaan ollut Japanissa keväällä, joten en ole koskaan päässyt näkemään kirsikkapuita kukassa. Valokuvien ja kertomusten perusteella tämä on kuitenkin ehdottomasti kauneinta aikaa Japanissa, joten tulee kyllä harmittamaan kovasti, jos sakuran kukat ehtivät kukkia juuri ennen kuin saavun Tokioon.

Koska tämä talvi on ollut tavallista lämpimämpi, kirsikan kukinto sijoittuu tavanomaista aikaisemmaksi. Viimeisimmän ennusteen mukaan kirsikkankukkien nuput aukeaisivat Tokiossa suunnilleen 21.3. ja olisivat kauneimmillaan 30.3. Onkin siinä ja siinä, ehdinkö nähdä kirsikankukat, sillä ne ovat eritätin herkkiä tuulelle ja sateelle, ja saattavat näin hävitä puusta jo epäonnekseni ennen kuin lentoni laskeutuu Tokioon.

Peukut pystyyn! Hitsi vie, muuten joudun lähtemään pohjoisemmaksi katsomaan kirsikoita, sillä onhan ne nyt hyvänen aika nähtävä, kun kerran tuonne asti menee!

2 kommenttia:

Ephief kirjoitti...

Koko "kirsikankukka-aallon" pyyhkäisy läpi Japanin kestää muistaakseni kaksi viikkoa, eli Tokiosta on vielä viikko aikaa nähdä ne Hokkaidolla :)

Riisa kirjoitti...

Juu.. se vaan ei oo mikään hetken reissu käydä Hokkaidolla. ;) Ainakaan budjettimatkailijan näkökulmasta, kun ei voi hurautella nopeilla junilla. :P