lauantai 28. maaliskuuta 2009

Läksiäisiä kerrakseen

Vietin perjantaina vielä toisiakin läksijäisiä ystävieni kanssa. Muutamat kaverini vievät minut syömään Zetoriin, suomalaista ruokaa tarjoilevaan helsinkiläisravintolaan, jossa myös soi pelkätään suomalainen musiikki. Söimme muutaman tunnin aikana reippaat annokset hyvää perinteistä kotiruokaa - minun lautasellani oli lihapullia ja perunamuusia ruskealla kastikkeella, kavereiden edessä höyrysivät mm. poronkäristys, pannupihvi, pyttipannu, blinit ja kanaa Orimattilan opiston tapaan. Jälkiruokamenussa oli niin monta houkuttelevaa annosta, että oli vaikeaa valita mustikkakukon (mikä se ikinä onkaan?) omenapiirakan, jäätelön ja sacherkakun välillä. Päädyin kuitenkin tyrni-sacherkakkuun, koska rakastan tyrnejä, ja tiedän että niitä ei kyllä tule varmasti kymmeneen kuukauteen syötyä. Höysteenä oli kermavaahtoa, joka kruunasi makean annoksen ihanasti.

Zetorin herkullista tyrni-sacherkakua kermavaahdolla.

Ida ja Tuuli Zetorin pöydän ääressä.

Eeva odottelee pääruokaa.

Sami otti paljon näitä minun kamerani otoksia parempia kuvia digijärkkärillään. Toivonmukaan saan niitäkin kuvia vielä näytille.

Zetorissa oli mukava tunnelma, ja ilta vierähti hetkessä. Ruokailun jälkeen lähdimme vielä ystävieni Tuulin ja Samin kotiin jatkoille. Pelailimme Aliasta nauraen välillä kippurassa joillekin selityksille, ja söimme kavereideni leipomia piirakoita, karjalanpiirakoita, munavoita, jäätelöä, mustikoita, suklaata ja muita herkkuja. Ilta oli ihana, ja oli todella kiva nähdä kavereita vielä viimeisen kerran ennen lähtöä. Samalla sai vähän irtauduttua edellisten viikon puurtamisesta ja keskittyä nauramaan. :)

Ville ja Jami eivät ole vielä saaneet jälkkäreitään.

Anna ja Ansku Suomi-tunnelmissa

2 kommenttia:

Miina kirjoitti...

Hyvvä "Japani" vuotta! :)

Toivottavasti pystyt antamaan paljon hyviä vinkkejä esim. Tokion seudulta ym., koska olemme menossa kaveri porukan kanssa ensi syksynä sinne :) Niin ja kuviakin olisi mahtava saada tänne!

Riisa kirjoitti...

Toivottavasti saat jatkossa blogistani jotain vinkkejä. :) Koetan kirjoittaa myös turisteilusta, koska sitä nyt varmasti tulee harrastettua opiskelun ohella, joten luultavasti ainakin jotan käymisen arvoisia kohteita vilahtelee teksteissäni. :)