keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Tokiossa ollaan!

Lyhyt raportti jetlagin kourista Tokiosta - lento meni hyvin, Tokiossa ollaan ilman vaurioita matkatavaraoiden kera, ihmiset ovat ylitsevuotavan mukavia ja huomaavaisia, ruoka on herkullista ja nyt nukuttaa ihan tuhottomasti. Kirsikankukatkin ovat puussa, joten ei mennyt ohi hanamikaan! ^-^ Kirjoittelen blogia taas sitten kun saan oman koneeni nettiin. Nyt aakkosten puutteellisuus hieman rajoittaa kirjoitteluani mielikuvituksekkaasti vain sanoihin, joissa noita kahta rasittavaa, puuttuvaa kirjainta ei ole. ;)

11 kommenttia:

Paryu kirjoitti...

Et olisi sanonut, en edes huomannut ettei ole ääkkösiä. :D Ja ei mitään paineita, mutta muista ottaa paljon kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Ja täällä odotetaan innolla kirjoituksiasi ja kuviasi. Lepää kunnolla ja yritä päästä rytmiin kiinni ennen opintojen alkua. Sinulla on aikaa, ehdit tehdä ja nähdä monenlaista.
Varovainen liikenteessä! :)

terveisin äiti

maiju kirjoitti...

JEE! Hullua että oot siellä niin kaukana :D

Tiina Tee. kirjoitti...

Oih, nauti kirsikankukista! Kiva että oot päässy turvallisesti perille.

Ja mäkään en huomannu ääkkösten puuttumista! oho.

PichuPochu kirjoitti...

Tällä hetkellä ei varmaan blogin äänestys oo ekana mielessä, mutta otanpa siihen silti kantaa. Ihan ekaksi: sulta puuttuu vaihtoehto "oh", joka on kyllä mun mielestä ehdottomasti se kaikista kamalin. Ehkä siksi et laittanut? :D Mutta sitäkin kun näkee käytettävän, sekä Japanissa että muualla. Toisaalta, japanilaisilta nyt viimeiseksi kannattaa kysyä romanisoinnista... Oikeasti.

Kuitenkin, itse kirjoitan sen ō, koska niin sen olen oppinut ja niin se tuntuu myös parhaalta. Tämähän riippuu tietty ihan romanisointijärjestelmästä. Itse käytän hebon-shikia, ja lähinnä kai sen "tarkistettua" versiota. En tosin mitenkään tietoisesti, se vaan tulee sieltä selkärangasta...

Kuitenkin, esim. Tōkyō on huomattavasti paremman näköinen sanana kuin Toukyou. Entä sitten Kyouto? Tuntuu joskus siltä, että ou:n kannattajat käyttävät sitä vaan tietyissä sanoissa ja silloin kun itselle sopii. Eipä ole tullut esimerkiksi vastaan yhtään ou:ta käyttävää (ei-japanilaista) henkilöä, joka kirjoittaisi myös edellä mainitut kaupungit noin... Vähän hei johdonmukaisuutta ihmiset! ;)

Sitten vähän vielä asian ohi: Romanisointijärjestelmänä kunrei-shiki menee ihan ohi multa. Kyllä se on Mitsubishi eikä Mitubisi ;D Mun mielestä äänteen laatu pitää ottaa myös huomioon, eikä pakottaa kaikkia yhteen ja samaan muottiin. Silti, jos ei ole jo tuttu juttu, niin kannattaa tosiaan tutustua kunrei-shikiin, koska tulet varmasti törmäämään siihen. Sehän on kuitenkin se "virallinen", vaikkei ehkä käytetyin järjestelmä. Jos ei tule vastaan koulujutuissa, niin viimeistään jotain elektronista- tai nettisanakirjaa käyttäessä.

Mitäs vielä... Niin, olen vain ihan random "ohikulkija", enkä enää edes muista miten sun blogiisi päädyin. Jäi vaan niin vaivaamaan tuo kysely, että päätin opiskelua vältelläkseni käydä kommentoimassa sitä. Toivottavasti nautit elämästäsi siellä kaukana. Syö munkin edestä tuhannesti ebimayo-sushia! Ja niitä muita ruokia joita ei kannata alkaa nyt ajatella... x_X

Anniina kirjoitti...

Tää juttu ei vaan mee mun kalloon, ootan koko ajan että taas vaikka viikonloppuna oot kuvioissa. :O

Anonyymi kirjoitti...

Hei, meidän sähköpostit ei taida vielä tulla sulle perille, joten käy katteleen notebookia!

t. Leena

Anonyymi kirjoitti...

Lähetin sinulle e-mailia myös, mutta ehkä et ole saanut niitä... Sinun postisi kyllä tuli perille.

t. äiti

Kaakku kirjoitti...

Oi mahtavaa! Kerro pian kuulumisia kuvien kera :)

Tuntuu hassulta, että aika meni noin äkkiä ja olet jo siellä. Olen kuitenkin blogiasi lukenut melkeen sen perustamisesta asti ja silloin tuntui olevan ikuisuus lähtöösi. Onneksi täällä on kesä tulossa, joten ei ihan hirveästi masenna, kun ei itse pääse minnekään ulkomaille. Tai pääsee kyllä, jos vaan malttaisi alkaa säästämään rahaa :D *syvä huokaus*..

Anonyymi kirjoitti...

Kiva että olet päässyt turvallisesti perille.Mä sain sun sähköpostin kun äitis välitti sen mulle.Oli kiva lukea sun ensikokemuksia.Ja kiva juttu kun näet ne kirsikankukatkin.Tv:ssä ne näytti upealta.Terkkuja koko meidän perheeltä! t.Paija

Riisa kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista. On aina mukavaa lueskella näitä. :)

Palaan tuohon äänestykseen tässä piakkoin. :)