keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Pilvenpiirtäjiä horisontissa


Kun viime sunnuntaina katsoin Tokion Shinjukun Metropolitan Government building -pilvenpiirtäjän 45. kerroksessa eteeni levittyvää maisemaa, tajusin, miten valtavassa metropolissa asun. Taloja ja pilvenpiirtäjiä kohoaa horisonttiin asti, eivätkä ne oikeasti lopu vielä sielläkään. 45. kerroksesta näkee hienosti Kanagawaan saakka - ei sillä että tietäisin missä menee prefektuurien tai kaupunkien rajat. Mietin, että jossain tuolla, suunnilleen 38 miljoonan ihmisen ja talomeren keskellä on minun 22 neliötäni. Muurahaisperpektiiviä lintuperspektiivistä.


Shinjuku on kaupunginosa, jossa turistin tai Tokio-untuvikon ei tarvitse tehdä yhtään mitään muuta kuin kävellä eteenpäin tunteakseen olonsa viihdytetyksi. Oikeastaan varmaan istuminen sopivassa kadun kulmassakin riittää. Ihmisiä, julmetun korkeita rakennuksia, mielenkiintoista modernia arkkitehtuuria, valoja, välkettä, näköaloja... Tyydyttääkseen näköaistin lisäksi myös kuulon, voi pysähtyä Shinjukun aseman eteen kuuntelemaan tuoreita bändejä, jotka yrittävät promota keikkojaan tai äskettäin ilmestynyttä levyään. Minä pysähdyin muutaman kappaleen ajaksi nauttimaan A Cappella -yhtye Cubixin ensialbumin annista.


Tällaisina päivinä havahtuu arjen täyttämien ajatustenkin keskeltä - on mahtavaa olla täällä.

4 kommenttia:

Paryu kirjoitti...

Heitänpä välikommentin, koska tekee mieli. Sulla on tosi kivoja kuvia aina entryissä. Ja toi kuva, missä näkyy pitkälle, hämmentää mua suuresti. Mun pää ei jotenkin pysty käsittelemään ton kokoista kaupunkia. D:

Asiasta toiseen, heräsin just päiväunilta. Yhessä kohtaa unta sä hyppäsit esiin jostain ja sanoit jotain tosi hyvällä japanilla, ja olin ihan että omfg vau, vähänkö Liisa on oppinut nopeesti. :D

Riisa kirjoitti...

Hee, kiitoksia. :) Eipä tää kaupunkien rykelmä oikeen lopu mihinkään.. paitsi Fujin suunnalla sentään on jonku verran metsää jossa ei oo taloja. :P

Joo, toi sun uni pitää ihan täysin paikkaansa. ;P

maiju kirjoitti...

Siis todella upeat maisemat! Näitä kuvia on tosi hauska katella :) En tiedä mistä tuli tämä mieleen, mutta minkä hintasta Japanissa on käydä ravintolassa syömässä??

Riisa kirjoitti...

Maiju, ruoan hinta vaihtelee tosi paljon. Mahan saa täyteen 2 eurolla, mutta voipa annoksesta tietenkin maksaa sitten monia kymmeniäkin euroja. Oleellista on mitä syö ja missä syö. Pääasiassa ruokailu ulkona on kuitenkin mun mielestä hieman halvempaa kuin Suomessa.