perjantai 26. kesäkuuta 2009

Hyi, rusketusta!

Tokiossa alkaa olemaan pikkuisen liian kuuma. Vaikkei asteita normipäivänä ole paljon enempää kuin Helsingissä kuumimpina päivinä, niin tämä kosteus tekee noista "vaatimattomista" 30-asteen päivistä täyttä tuskaa. Ja vielä ei ole kesä, sanovat.

Kouluun pyöräily on ihan siedettävää siihen saakka kunnes pitää pysähtyä odottamaan junaa tasoristeykseen. Etenkin silloin, jos ohi sattuu kolistelemaan kolme junaa kerralla, jolloin radan varressa voi joutua seisoskelemaan useamman minuutin. Pyöräillessä on sentään jonkinlaista tuulenvirettä, mutta kun pysähtyy paikoilleen, on niin kuuma että alkaa pyörryttää. Olen alkanut kieroutuneesti pitämään pilvisistä päivistä ja jopa sateesta - paahteeton taivas tuo hieman helpotusta armottomaan kuumuuteen. Varsinainen sadekausi alkaa tosin olla jo pian ilmeisesti loppumaan päin, mutta onneksi heinä-elokuussa tulevat sitten taifuunit, niin pääsee tuo tunkkaisen kuuma ilma edes vähän vaihtumaan. ;P

Olen vähentänyt vaatteita nyt siihen pisteeseen, että enempää ei kehtaa, kun tämmöinen hihaton toppikin saa olon vähän alastomaksi. Ja vielä ei ole edes kesä.

Japanilaiset vastaavat auringon haasteeseen hieman erilailla kuin minä. Päivänvarjot on helppo ymmärtää, sillä ne ihan oikeasti toimivat - varjon alla ei ole aivan niin kuuma kuin suorassa paisteessa. Se mitä en voi sisäistää, on että mitä kuumemmin aurinko paistaa, sitä pidemmät hanskat naiset vätävät käsiinsä. Ovathan auringon palvonta ja etenkin aurinkorasvat jossain määrin epäterveellisiä, mutta kuka pystyy oikeasti käyttämään yli 30 asteen helteessä kyynärvarsien yli ulottuvia hanskoja?! Ja pitääkö niiden vielä olla mustat? Tiedän kyllä, että japanilaiset rakastavat valkoista ihoa, mutta eihän rusketus edes kestä kovin pitkälle syksyyn..

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä kyllä ymmärrän sua täysin tuon kuumuuden suhteen.Täälläkin on mittari näyttänyt jo useita päiviä 25 ja ylikkin eikä ensiviikollakaan ole luvassa muuta.On tosi tuskaista työskennellä kuumissa sisätiloissa jossa ei ole minkäänlaista ilmastointilaitetta.Föönit ja muut vempaimet vain lisäävät lämpötilaa.Onneksi täällä ei ole ilmankosteus sitä luokkaa kuin siellä.Mutta...kesä on lyhyt ja täytyy nauttia siitä aina työpäivän jälkeen ja viikonloppuna. Olit muuten tehnyt taas tosi kivannäköisiä pakkauksia ja muita töitä.Tsemppiä!!! t.Paija

Riisa kirjoitti...

Hei Paija, kiitos taas kommentista. :) Huh, juu, voin vaan kuvitella miten kuuma kampaamossa on hellekeleillä!

Mutta kyllä yritän minäki täällä kesästä nauttia. Elokuussa reissun päälle, jolloin ainakin toivon mukaan tulee sitten oltua kunnolla ulkona ja rentouduttua.

Rahien kirjoitti...

Thaimaassa oli hassua, kun piti varoa hirveästi ettei osta valkaisevaa iho- tai aurinkorasvaa. Sen vielä tajuan ettei halua ruskettua, mutta että valkaisevaa naamarasvaa! en ees halua tietää mitä kloriittia sekin sisältää..

Riisa kirjoitti...

Juu, täällä myös on tuommoisia valkaisevia aurinkorasvoja myynnissä, sekä muita rasvoja.. Niinpä pysyttelenkin Lumenen valikoimassa. :P