maanantai 29. kesäkuuta 2009

Japanilaisissa mitoissa

Törmäsin japanilaisilla sivustoilla liikkuessani nettimainokseen, joka kiinnitti huomioni. Vastaavan tyyppisiä mainoksia löytyy toki Suomestakin, mutta ei ihan näillä mitoilla.. X)


"Ystävä oli 58 kiloinen, mutta nyt..."
Linkkiteksti lupailee vastata kysymykseen, miten tämä ruokaa rakastava tyttö on noin laihtunut.

Kyllä tuo alkuperäiskuva henkilö onkin todella paksussa kunnossa, vai mitä? Ja tekstikin viittaa, että hurjat 58 kiloa oli aikaisemmin painoa. Huomatkaa myös, kuinka ihonväri on muuttunut oikenpuolemmaisessa "jälkeen"-kuvassa entistä vaaleammaksi, samalla kun tämä henkilö on laihtunut supersolakoihin mittoihinsa.

Vähän minua hämmentää, että miksi nainen venyttää noita housujaan tuossa ensimmäisessäkin kuvassa? Eikös niin tavata tehdä siinä "näin isot housut minulla oli ennen laihdutusta" -efektikuvassa? Housutkaan eivät ole edes samanlaiset. :P Ovatkohan ne mainoksessa ottaneet "ennen"-kuvaksi käyttöön valokuvapankista jonkun ulkomaalisiin laihdutusmainoksiin "jälkeen" -kuvaksi tarkoitetun kuvan. :D Niin tai näin, mainos kuvaa mielestäni aika hyvin täkäläisiä kauneusihanteita.. Japanilaiset naiset ovat mielestäni tavattoman kauniita, mutta laihuuden ihannointi menee välillä ehkä hieman liiallisuuksiin.

5 kommenttia:

Kaffein kirjoitti...

Nuohan ovat vielä "läskejä".. Teinilehdet kun Japanissa ovat pullollaan näitä "Before 40kg after 30kg". Huhhuh.

Noloa, mutta matkustaessani koetin etsiä noita laihdutusvalmisteita. En löytänyt, mutta paikallisia laksatiivisiemeniä tuli kokeiltua.

Neetta kirjoitti...

hoho, hiukan nauratti toi kuva :D tosi hullunkurista että sielläpäin ihannoidaan kalpeaa ihoa ja rusketus on rumaa, ja täällä taas toisinpäin :o pitäisköhä munki muuttaa japaniin kun en millään meinaa ruskettua..? XD

Acjama kirjoitti...

No tuota, jos valitaan japanilaisten naisten keskipituus realistisesti, tuolla 58kg:lla päästään kyllä painoindeksin ylärajoille.

Mutta kalpea iho on kyllä nättiä!

Anni kirjoitti...

Komppaan ekaa kommentoijaa: muotilehdissä sitä vasta onkin näitä ihan käsittämättömiä laihdutusmainoksia tyyliin "ennen 40 kg, nyt 30 kg!". Ja mallitkin on jo ennen niitä laihdutusvalmisteita erittäin hoikan näköisiä.

Kalpeudesta kyllä tykkään, koska mielestäni rusketus ei sovi minulle. Onhan Japanissa kyllä gyaruja, jotka taas sitten tykkäävät ruskettuneesta ihosta.

Riisa kirjoitti...

Juu, itse pidän kyllä myös vaaleasta ihosta enemmän kuin ruskettuneesta. Sen valkeuden äärimmäinen vaaliminen vain tuntuu huvittavalta. X) Toisaalta, hyvähän se on sanoa, kun itse ei rusketu vaikka joskus yrittäisikin.

Tällä kertaa tosin viittasin kalpeaan ihoon lähinnä siksi, että tyttö mainoksessa oli laihtuessaan sopivasti myös saanut (muka, sama ihminen noissa mainoskuvissa harvemmin on) paitsi hoikemman, myös muuten japanilaista silmää miellyttävämmän, vaaleamman olemuksen. Mainokset ovat aina niin ylilyötyjä, olipa maa mikä tahansa. :D

Acjama, tottahan se on. Minä olen itsekin huikeiden, reilun 160 senttini kanssa täällä suorastaan pitkä. Ystävän äiti yltää hädin tuskin 150 senttiin... Lähinnä minua tuossa huvittikin vain mainoksen rinnastaminen suomalaisiin (tai vaikka USA:n) vastaaviin. Luvut kun ovat ihan toista luokkaa, ja 58 on pikemminkin se mihin pyritään. Lisäksi ennen kuvissa on aina huomattavan lihavia henkilöitä, ei tuollaisia suomalaiseen silmään normaalivartaloisen näköisiä. :)

Kaffein, Anni. Juu, muoti- ja nuorten lehdet ovat toki ihan oma lukunsa. Minkä tahansa maanhan muotilehdet ovat täynnä ihanteita, joiksi haluttaisiin muuttua, mutta jollaisia suurin osa kansasta kuitenkaan ei lähellekään ole. :P Ja juu, kuten muutama kuukausi sitten postailinkin (no kuka semmosia enää muistaa), niin gyarujahan kyllä löytyy, mutta oman näkemykseni mukan aika harvakseltaan Tokion ulkopuolella kuitenkin.