lauantai 4. heinäkuuta 2009

Disney Land Tokyo!

Moni on sanonut, että jos kävisi Japanissa, ei kyllä mihinkään Disney Landiin aikaansa tuhlaisi. Taisin itsekin ajatella joskus niin, mutta loppujen lopuksi aloin miettimään, että onko sillä nyt oikeastaan eroa, käykö Disney Landissa Pariisissa, jossa kuuluisi ihmetellä Louvrea, riemukaaria ja muita ranskalaisia nähtävyyksiä, vai Japanissa? Varsinainen Disneyn aarteiden ihmettelyn mekkahan olisi tietenkin Amerikka, mutta ei sinne joka iikka pääse käymään. Sitä paitsi, Tokion Disney Landia on kuvailtu parhaiten organisoiduksi Disney-teemapuistoksi. Sinne siis!

Disney Land -porukkamme. Oikealla minä, alhalla Eija, kuten arvata saattaa.

Oikeastaan tarina meni kuitenkin niin, että japanilaiset ystäväni halusivat lähteä yhdessä Disney Landiin, ja kutsuivat minutkin mukaan. Alunperin reissun piti olla kesäkuussa, mutta siirsimme reissua heinäkuun alkuun, jotta ystäväni Eijakin ehtisi mukaan.

Teemaan sopien, melkein jokaisella ikään katsomatta oli jos jonkin sorttiset Mikin korvat tai muuta Disney-rekvisiittaa.

Jos joku nyt ei sattunut tietämään, niin Disney Land on siis teemallinen huvipusto tyypillisine huvipuistolaitteineen vuoristoradoista tukkijokiin ja kummituslinnoihin, mutta koko puisto on rakennettu Disneyn elokuvien hahmojen ympärille. Lavastukset ovat upeita ja siirtävät kyllä kyynisimmänkin ainakin jossan määrin Disneyn elokuvien ja satujen äärelle. Japanilaiset rakastavat Disney hahmoja, ja niitä näkee paljon ihan tavallisessa arjessakin - on paitoja, laukkuja, kännykkäkoruja ja maskotteja. Kodeissa on pehmoleluja ja kodin tarvikkeita Disney-hengessä. Niinpä Disney Land on paitsi suosittu perheiden retkikohde, myös kavereiden ja nuorten parien vapaa-ajanviettopaikka. Se kyllä näkyi paikan päällä, sillä väkeä oli aivan tavattomasti, ja ikähaarukka vauvasta vaariin. Joukossa oli myös paljon kiinalaisia ja korealaisia turisteja - länsimaiset naamat taas pystyi laskemaan kahden käden sormilla itsemme mukaan luettuna.

Disney Land Tokion maamerkki, upea prinsessalinna päivä- ja iltavalaistuksessa.

Mietin heti pian Disney Landiin saavuttuani, että onneksi lähdin sinne japanilaisten ja korealaisten kaverieni kanssa, sillä olisimme olleet Eijan kanssa siellä kaksistaan kyllä ihan pallo hukassa. Ensitöiksemme ryntäsimme viemään pääsylippumme eräälle Megumin kaverille, joka oli jonottanut meille piiiiitkässä jonossa teemapuiston aukioloajan alusta alkaen Fast Pass -lippuja uuteen Monsters Inc. -laitteeseen. Fast Pass -lipulla saa kiilata laitteeseen mennessään jonon ohi, mikä on ihan mukavaa, sillä jonot muutaman minuutin vuoristorata-ajeluun tai vaikkapa kummituslinnaan voivat olla jopa tuntien mittaisia! Jos olisin ollut liikkeellä itsekseni, en olisi varmaan uskonut silmiäni. Western landin vuoristorataan jonotimme esimerkiksi muistaakseni noin 120 minuuttia, eli kaksi tuntia! Kaksi tuntia pelkässä jonossa, ja sen jälkeen reilun viiden minuutin vuoristorata ajelu.. Ei kyllä olisi tullut mieleenkään missään Lintsillä tai Särkänniemessä jonottaa niin kauan mihinkään laitteeseen. Linnanmäen Space shotin muutamien kymmenien metrien mittainen jonokin ärsytti joskus niinä vuosina, kun se oli uusi laite. Disney Landissa kuitenkin oli ainoastaan yksi laite, johon pystyi kävelemään sisälle melkein suoraan, ja kaikkiin muihin piti jonottaa prista kymmenestä minuutista useampaan tuntiin. Niinpä Fast Pass -liput, joita nopeimmat onnistuivat saamaan puiston auetessa ja myöhemmin tiettyinä aikoina, olivatkin äärimmäisen mukava keino selvitä ainakin muutamasta laitteesta hieman lyhyemmällä jonotuksella.

Fast Pass Monsters, Inc. -laitteeseen.

Toinen asia, mikä tuntien jonottamisen lisäksi tuskin olisi tullut mieleenkään Suomessa huvipuistoreissulla, olisi lähteä matkaan aamulla kello kuusi, jotta ehtisi puistoon heti kun ovet aukeavat. En ole myöskään koskaan edes ajatellut, että huvipuistossa jaksaisi tai edes viitsisi viettää kokonaista päivää, mutta me tosiaan astelimme Disney Landin porteista sisään kello kahdeksan maissa aamulla, ja kävelimme ulos vasta puoli kymmenen aikaan illalla!

Päivä meni kuitenkin mukavasti, eikä jonottaminen kaveriporukassakaan sitten loppujen lopuksi ollut niin kauhea. Pisin jonotusaikamme taisi olla juurikin hieman yli kaksi tuntia. Fast Passeilla kiilasimme jonojen ohi ainakin kummituslinnaan, tukkijokeen, vuoristorataan ja keväällä 2009 avattuun, upouuteen Monsters Inc. -laitteeseen, jossa metsästettiin hirviöitä taskulampun valokeilalla liikkuvista vaunuista käsin. Monsters Incin jonotusalueen kyltissä jonotusajaksi arvioitiin noin neljää tuntia, joten olen onnellinen, että Megumin kaverit olivat hommanneet meille Fast Passit! Epäilen, että japanilaiset olisivat joka tapauksessa halunneet päästä näkemään kyseisen uuden laitteen, joten se olisi tietänyt ilman ohituslippua reilua neljää tuntia auringon paahteessa seisoskellen..

Suosikkilaitteeni Disney Landissa olivat ehdottomasti vuoristorata ja tukkijoki, jossa minä ja Eija pääsimme etupenkkiin kastumaan ihanasti kuuma päivän kunniaksi. Myös Karibian merirosvo-ajelu mahtavine lavasteineen ja liikkuvien ja puhuvine Johnny Depp -nukkeineen oli mainio. Vaikka kaikkien laitteiden lavasteet olivat upeita, harmittavan moni laitse itsessään oli loppujen lopuksi lähinnä istumista vaunussa ja seinien katselua. Mistään vauhdin hurmasta ei siis liiemmin päässyt nauttimaan edellämainittua vuoristorataa enempää, mutta eipä se minua liiemmin haitannut, kun tulen niin helposti pahoinvoivaksi pelkästä bussikyydistä...

Monsters, Inc. oli yksi suosikkilaitteistani Disney Landissa.

Varmaankin jokainen japanilainen ystäväni kysyi jossain välissä, mistä Disneyn hahmosta pidän eniten. Pienenä pidin ylipäätään tasapaksusti kaikista Disneyn animaatioista, mutta en koskaan mitenkään erityisestä jostain yhdestä. Yksi Disneyn, tai oikeastaan enemmän Pixarin animaatiostudion elokuva, josta pidin kuitenkin paljon sen ilmestyttyä joskus kenties yläasteaikoinani, oli Monsterit Oy. Niinpä olin kyllä aika inoissani valokuvailemassa Monsterit Oy:n hahmoja kyseisen elokuvan teemalaitteessa. Suosikkini Pallo-Masi herätti nostalgisia naurahduksia sohuessani taskulampulla ja yrittäessni ottaa hirviöitä kiinni valokeilalla.

Illan valoparaati. Ylemmässä kuvassa Kaunottaren ja hirviön pariskunta ja alemmassa kuvassa Peter Pan joukkioineen.

Kaikenkaikkiaan Disney Land oli paikka, jossa oli tosi hauskaa käydä, mutta en minä kyllä sinne varmaankaan toista kertaa menisi. Ensikertalaiselle paikassa upeine prinsessalinnoineen ja illan valoparaateineen oli kyllä ihmettelemistä, mutta koska en ole niin äärettömän suuri Disney-fani, tuskin viitsisin maksaa yli 4500 yenin, eli n. 35 euron lippua ihan heti uudelleen. Hauskaa oli silti, sitä ei voi kieltää!

2 kommenttia:

Maaria kirjoitti...

Yyh, ei ihmekään että siellä koko päivä menee jos jonoissakin pitää seistä tuntikaudet :D
Kun Päivin kanssa käytiin Disney Seassa niin kaikkiin laitteisiin oli jonotus jotain 5-15min luokkaa ja saatiin yleensä sen parisataa metriä juosta tyhjien jonotustilojen läpi... Joko meillä kävi uskomaton munkki tai sitten tuolla ei ole muutenkaan yhtä paljon porukkaa kuin Landissa, tiedä sitten.

雪 juki-san kirjoitti...

Ihmismäärä riippuu paljolti ajankohdasta. Onko Japanilaisilla lomaa tai onko viikonloppu. Olen joka kerta Japanissa käydessä käynyt ainakin Disney Landissa ja pari kertaa Disney Seassä ja eroja on ollut. Pisimmät jonotukset vuoristoratoihin on ollut parin tunnin luokkaa ja viime reissulla Seassa sai tosiaan juosta suoraan laitteeseen. Viikonloppuisin ihmismäärä moninkertaistuu molemmissa paikoissa ja aamulla ennen kuin puistot aukeaa niin siellä on jo PITKÄT jonot. Jos haluaa nopeasti päästä laitteisiin niin pitää olla varmaan ainakin tuntia aikaisemmin ennen aukeamista jonottamassa. Mutta se FastPass on tosi hyvä juttu!
Lapsi perheelle Disney puistot on tosi mukava paikka jota voi hyvin suositella. Disney Seassa on ilmeisesti normaalisti vähemmän ihmisiä kuin Landin puolella. Molemmissa on hyviä laitteita. Ehdottomat suosikkini on Landissa Big Thunder Mountain (se länkkäri puolen vuoristorata) ja Space Mountain (rakennuksen sisällä oleva vuoristorata). Diseny Sean puolella Haunted Mansion on LOISTAVA!! HUOM. Kävin siinä kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla ainakin yksi tyttö lähti laitteesta pois itkien (yksi taisi olla jo shokissa). Indiana Jones on myös hyvä ja Splash Mountain (tukkijoki *100) kuten tulivuoressa oleva vuoristoratakin. Katsottavaa ja nähtävää molemmissa riittää vaikka moneksi päiväksi. Kaikki on rakennettu viimeisen päälle yksityiskohtaisesti ja huolella. Yksi huono puoli Disney Landissä on ja se on se, että sen jälkeen Suomalaiset huvipuistot ei tunnu enään paljon miltään...