maanantai 6. heinäkuuta 2009

Siitä katumuodista

Nyt kun suomalainen Anime-lehti on tullut ulos painosta ja istuu tukevasti (?) lehtipisteiden hyllyillä, voin kehottaa teitä katsastamaan heinäkuun numeron, johon kirjoitin jutun tokiolaisesta katumuodista. Tämän takia blogissani en ole liiemmin aihepiiriä valottanut.

Ihan ensitöikseni on sanottava, että minä en mikään muotiasiantuntija ole, ja pyrkinkin tekemään jutun nimenomaan "maallikon" näkökulmasta. Monille manga- ja animeharrastajille japanilainen muoti tuntuu usein tarkoittavan tavattoman räväkkää ja huomiotaherättävää pukeutumistyyliä - lolitamekkoja, miljoonia hiuspinnejä, värikkäitä ja kummallisia asukokonaisuuksia. Niitä toki löytyy Harajukusta ja sieltä täältä Tokion ja Osakan keskustoja, mutta pääasiassa kuitenkin nämä täkäläiset miljoonat ihmiset pukeutuvat mielestäni melko "normaalisti", joskin erittäin tyylikkäästi ja omaperäisesti.

Juttu valottaa omaa näkökulmaani siihen, mitä on tavallinen tokiolainen muoti - toki joukossa on niitä lolitojakin, kun niitä jutun kuvauspäivänä sattui kulkemaan vastaan Harajukussa sopivasti. Muutamiin ottamiini kuviin olen tyytyväinen, mutta toisalta taas toivoisin näin jälkikäteen, että olisin haastatellut ihmisiä vähän laajemmin. Haastatteleminen itsessään olikin aluksi ihan hirveää - jännitti ihan tavattomasti mennä pysäyttämään joku tuntematon tyyppi ja pyytä kuvaan. Haastattelut tein japaniksi, joka sekin nyt tietenkin hieman rajoitti kyselyjen laajuutta. Muutamien ihmisten kanssa oli kuitenkin ihan hauskaakin jutella, ja he kyselivät kysymyksiä myös minulta. Japanilaiset eivät tunnu ikinä lakkaavan ihmettelemästä sitä, että joku blondi puhuu japania.. :P Suurin osa haastateltavistani otti homman hyvällä asenteella ja toivotti vielä kuvaussessin päätteeksi onnea matkaan.

Luulen myös, että kuvaamisen ja haastattelun kannalta oli ihan hyvä, että olen nuori nainen, sillä vaikka olisi kuinka toimittajan näköinen, niin kyllä itse ainakin olisin hieman varuillani, jos joku mies tulisi kysymään minulta tuosta vain kadulta, että saako ottaa kuvan. :P

Tulen tekemään täältä Japanista käsin Anime-lehteen juttuja jatkossakin, mutta niistä lisää sitten, kun se on taas ajankohtaista.


P.S. Loppuun myös muuten vielä muistutus ainakin sukulaisille ja kavereille, että Koululaisen kesän teemanumero "Räppäri" on myynnissä vielä heinäkuun ajan. Sieltä löytyy liuta minunkin käsieni tuotoksia - sarjakuva, tehtävä ja askarteluohjeita, joten jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa,vielä ehtii! :) Suurin osa kyseisen lehden aineistosta on siis tänä vuonna oman graafisen suunnittelun luokkani tuottamaa, joten laatu on tietenkin taattu. ;)

Ei kommentteja: