perjantai 23. lokakuuta 2009

女子美祭 23.-25.10. klo 10-17!

Tällä viikolla ei ole paljon mitään muuta ollutkaan päässä kuin 女子美祭, eli Joshibisai, koulumme festivaali, jota vietetään tänä viikoloppuna Sagamiharan kampuksella. Kyseessä on yliopiston festivaali, jossa oppilaat saavat mahdollisuuden esitellä omia töitään, järjestää ohjelmaa ja kerätä varoja esimerkiksi harrastuskerhojensa tarpeisiin myymällä omia tuotoksia, järjestää vaikkapa kahvilatoimintaa tai kokata ruokaa festivaalivieraille.


Joshibisain valmistelut aloitettiin joskus kesän kynnyksellä, jolloin kukin sai ilmoittautua mukaan erilaisiin ohjelmiin ja alkaa valmistelemaan omaa osuuttaan festivaalia varten. Pitkin syksyä Joshibisain pääjärjestäjät ovat kokoontuneet, järjestäneet design-kilpailuja logojen, julisteiden ynnä muiden tarpeellisten elementtien hankkimiseksi, sekä infonneet festivaalin kunniavieraista, ohjelmasta ja muusta mielenkiintoisesta. Koristeita, kylttejä, ohjelmalappusia ja opasteita on väsäilty kaikkien opiskelijoiden voimin aamusta iltaan intensiivisesti tämä viikko, ja vihdoin tänään koitti päivä, kun kaikkien kuukausien uurastus palkitaan!


Ruokakojuja pystytettiin jo keskiviikkona.


Teippasimme opastetarroja Design-rakennuksen lattioihin. Vitsi mikä homma se olikaan! Kuvassa etualalla Kubou-chan ja Yuuko.

Joshibin kampus oli tänään, ensimmäisenä festivaalipäivänä pullollaan väkeä. Etenkin Joshibin lukion opiskelijat olivat tulleet sankoin joukoin katsomaan koululla pidettäviä esityksiä ja näyttelyitä. Itseltäni on esillä opiskelijoiden näyttelyssä pakkaussuunnittelun työt, sekä taittotyösarja. Tänään olin valvomassa 4. luokkalaisten näyttelytilaa ja toivottamassa vieraita tervetulleiksi. Kaikki luokkalaiseni valvoivat tilaa tunnin vuoroissa pareittain, eikä kukaan nähnyt mitään syytä, miksen minäkin olisi kyennyt hommaan - niinpä istuin luokkakaverini Mocchin kanssa näyttelytilaan vievällä käytävällä ja kiittelin kävijöitä japaniksi. Oli taas kivaa tuntea kuuluvansa joukkoon, ja Mocchin kanssa jutellessa tunnin valvonta meni nopeasti. ^_^

Huomenna minä olen myymässä tekemiäni rintakoruja, pinnejä ja postikortteja kampuksella. Odotan päivää innolla, sillä tänään tunnelma oli aivan ihana, ja tiedossa pitäisi olla kauniin aurinkoinen ja kuulas syyspäivä 20-asteen lämpötiloilla. ;)

Kaikki kynnellekykenevät tokiolaiset (ja muut Tokion seudulla hihhuloivat ihmiset) ovat lämpimästi tervetulleita kurkistamaan Joshibin festivaalimeininkiä lauantaina 24.10 ja sunnuntaina 25.10. klo 10-17. Itse olen festivaaleilla vain huomenna launataina, mutta meininki jatkuu ilman minua (Kyllä!) myös sunnuntaina. Paikkana siis Sagamiharan kampus, joka on Sagami-Oonon asemalta lähtevän bussin nro 60 päätepysäkki.

Nyt täytyy vielä huovuttaa vähän lisää mustikka-pinnejä ja rintakoruja huomiselle! ^_^
明日は本当に楽しみにしていますよ!

Ei kommentteja: