tiistai 27. lokakuuta 2009

Animoinnista tuskin tulee minun leipätyöni...

Animaatiokurssi päättyi tosiaan tuossa muutama viiko sitten. Kurssi oli mielenkiintoinen ja haastava, ja alussa haukkasin vähän liian ison palan kuvitellessani, että ehtisin tehdä kaksi animaatiota tavitun yhden sijaan. Niinpä väänsin materiaaleja kahta animaatiota varten hiki hatussa kurssin viimeiseen viikkoon saakka, mutta loppujen louksi työstin valmiiksi vain yhden animaation.

Kurssin tarkoituksena oli siis tehdä mainoselokuva valitsemalleen yritykselle. Kaikki tekivät noin 30 konseptisuunnitelmaa, joista valittiin, kolme parasta, briiffailtiin opettajan kanssa ja lopuksi lähdettiin toteuttamaan yhtä animaatiota. Animaatio tehtiin Adobe After effects tai Direct Cut Pro -ohjelmalla. Ohjelmapuoli olikin kurssin haastavin osuus, koska koko softa oli japaniksi, kuten myös opintomonisteet. Onnistuin kuitenkin kasaamaan animaationi jotenkuten, ja opettaja ja luokkakaveritkin olivat mukavan kärsivällisiä jatkuvista kysymyksistäni huolimatta. Ensimmäiseksi tuotokseksi Newton-animaationi on ihan mukiinmenevä, vaikka toivomisenvaraa aikalailla jäikin.

Olkaa hyvä! (Valitan videon pientä kokoa ja nettilaatua..)
Siinä mielessä animaatiokurssi oli erittäin valaiseva, että vaikka liikkuvan kuvan tekeminen ja etenkin videoiden ja äänien yhdistäminen ja leikkely on ihan hauskaa, varsinainen ns. vanhanaikainen, kuva kuvalta piirrelty animaation teko ei todellakaan ole minua varten,toisin kuin ehkä joskus kuvittelin. Videoeditointi tuntuu paljon mielekkäämmältä, mikäli pitää olla liikkuvan kuvan kanssa tekemisissä. Pitää kokeilla, josko jossain välissä ehtisinkin pykätä kasaan videokoosteen taifuunipäivästä ja koulumatkastani - niitä kun tuli tuossa jossain vaiheessa vähän kuvailtua pokkarilla. :)

2 kommenttia:

Acjama kirjoitti...

Mää tykkäsin ääniefekteistä! Olinko havaitsevani pientä viitettä venäläistyyliseen animaatioon vai sekoilenko vain?

Newtonin lait gravitaatiosta tosin eivät enää pidä paikkansa, mutta siitähän ei mainoksessa ollutkaan kyse. Linux-mies tykkäsi myös (tahattomasta?) näpäytyksestä Microsoftin suuntaan. Mutta aamupäivän analysoinnit jääköön tähän.

Nattuli kirjoitti...

En ole oikein koskaan pystynyt ymmärtämään sitä, että joku oikeasti osaa tehdä animaatioita. Varsinkin Lumikin ja seitsemän kääpiön aikaan, kun piti piirtää jokainen pienikin liike. Huh, kyllä mahtaa olla työtä tuollaisten klippien tuottamisessa.