torstai 1. lokakuuta 2009

Pitkähihaiskautta odotellessa...

Kuulin, että Lapissa satoi jo kuulemma ensi lumi. Tuntuu jotenkin todella epätodelliselta ajatukselta. Kyllä täälläkin eilen satoi, mutta ihan vain vettä tietenkin. Heitin upouuden sadetakkini shortsien ja t-paitani päälle ja pyöräilin urheasti koululle. Äärimmäisen kevyestä, täysin vedenpitävästä kankaasta tehty trenssi oli nappiostos - nyt ei enää tarvi temppuilla sateenvarjon kanssa pyörän selässä, mutta ei tule kuumakaan, kun takin kangas on niin ohutta.

Luultavasti maailman idioottimaisin tapa ottaa valokuvia on tähdätä kameralla peiliä, mutta koska olen ensikertaa elämässäni löytänyt sadetakin, jota oikesti tykkään myös käyttää, oli se pakko saada ikuistettua. X)

Syyskuun piti olla Tokion seudulla taifuunikautta, mutta eipä täällä ole tuullut eikä edes eilistä lukuunottamatta liiemmin satanutkaan. Varsinaisen syksyn tulon huomaa lähinnä siitä, että kun itse alkaa suunnitella pakkaavansa reppuun varmuuden vuoksi jonkun pitkähihaisen paidan illan varalle, kaikilla muilla koulussa on päällä jo takki, ja parhaassa tapauksessa päässä villapipo ja kaulahuivi. En ole vieläkään luopunut varvassandaaleistani, vaikka kollegat vetävät jo pitkiä vuoritettuja saappaita jalkaan...

Yritin minäkin. Kietaisin yhtenä päivänä uuden, kevyen puuvillahuivin kaulaani, koska se sopi niin kivasti hameeseeni. No eihän siitä kuitenkaan mitään tullut. Pakko oli tunkea huivi päivän puolivälissä laukkuun, kun tuntui että hiki alkaa virtaamaan pelkästään istuessa. Tänä aamuna lenkille lähtiessäni seisoin hetken aikaa kynnyksellä oven raossa miettien olisiko kevyt huppari hyvä valinta. Hilpaisin kuitenkin ulos normi shortsi- ja t-paitavarustuksessa, enkä katunut hetkeäkään.

Vaikka asteet pysyttelevät ulkona yhä reilusti parinkymmenen asteen yläpuolella, välillä auringon porottaessa kivuten lähemmäs kolmea kuin kahta kymppiä, olen huomannut, että ilmastointia ei tarvi käyttää enää lähes ollenkaan. Tänään vieraillessani tuolla helpotushuoneen puolella, tajusin myös, että tunnelma wc:ssä oli aika kalsea. Niinpä näpräsin pöntön istuinrenkaan lämmityksen päälle pitkästä aikaa muutaman kuukauden tauon jälkeen. Kyllä kelpaa nyt istuskella ja odotella kunnon syksyä saapuvaksi. X)

9 kommenttia:

Rahien kirjoitti...

epistä, täällä oli aamulla keli nollassa, ja eilen autot ajoi toistensa päälle kun etelä-suomessa oli joku raekuuro...

miksei voi olla sellanen lämmin syksy, joka sitten yhdessä yössä muuttuu lapsuuden talveksi?

Nattuli kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Tällainen hidas kylmentyminen on tuskaa, koska on liian kylmä avokkaille ja liian kuuma umpinaisille kengille. Sitä paitsi minulle avokkaat merkitsevät kesää enkä halua luopua niistä ennen kuin on ihan pakko. Nauti nyt vielä lämmöstä kun voit!

Kootut kotimaan uutiset: http://kookas.fi/news/65

山名 / サンナ / Sanna kirjoitti...

Minua huvittaa aina kuinka sikäläiset vetävät toppatakkia päälle ja pipon silmille niin helposti, kun taas me suomalaiset tepastelemme ympäriinsä kevyissä vaatteissa niin kauan kun plus asteita riittä. :P Saatiin aika hyvin tuijotuksia aikaan viime helmikuussa kaverin kanssa kun hilluttiin topeissa ympäri Tokiota ja paikalliset värisyttelivät paksuissa takeissaan ja kaulahuiveissaan varsin flunssasen näköisinä.

~Krisu~ kirjoitti...

On kyllä sadetakiksi pirun tyylikäs :) Mulle kans!

Taarne kirjoitti...

Kirkkaasti muodikkain sadeasuste ikinä :D Lämpimästi muistellen hiostavia, kirkkaankeltaisia sadetakkeja. Brr >.<

Ilona kirjoitti...

Miksen mä täältä löydä ikinä tollasia sadetakkeja! Cool!

Riisa kirjoitti...

Suski, nytkö se jokavuotinen Kehä III:n kolarointi on jo alkanut... -_-'' Ne ei KOSKAAN opi, että talvi tulee joka vuosi.

Nattuli, juu, se välivaihe on aina hankala, kun ei tiedä oikeen mitä pitäisi laittaa päälle. Koetan nauttia. ^^

Sanna, hehe. :D Mä en ehkä kuitenkaan helmikuussa täällä topissa tarkenisi. :D Toisaalta, ehkä jos tulisi suoraan Suomesta, niin sitten voisi tuntua siltä, että talvitakki on liikaa, mutta viime keväänäkin käytin täällä kyllä villakangastakkia, vaikka oli reilut 10 astetta lämmintä. :D Kostealla kelillä täällä on talvella (ei vielä) aika hyytävää, etenkin jos siihen sattuu vielä tuuli.

Krista, Taarne, Ilona, kiitos. Hyvin toimiikin vielä, joskin täydessä kaatosateessa pyöräillessä oli kyllä nilkat "pikkusen" märät. Seuaavaks pitää selvästi etsiä tyylikkäät sadehousut. ;D

On mullaki Suomessa RUKKAn sadetakki, joka on oikein kiva takki - metsään partioreissuille tai vaeltamaan, mutta ei sillä kauheasti tee mili kaupungilla kulkea. :D

Anniina kirjoitti...

Ma haluun kanssa tuommoisen takin, paljon se maksoi? Voisin tilaa yhden, vaikka sen postittaminen maksaakin ihan liikaa. :O

Riisa kirjoitti...

Ansku, hmm.. en oo ihan varma onko sitä takkia enää myynnissä, koska ostin ton elokuun alussa. Käytin nyt vasta ekaa kertaa, ku sato. :D

Mut se makso jotain vajaa 5000 yeniä eli oisko ollu joku 35-40 euroa. :P