lauantai 3. lokakuuta 2009

Helpotuksen huokaus

Noniin. Se siitä jännittämisestä JASSOn stipendin suhteen! Shimoda-san valaisti minua eilen, että stipendi maksetaan kaksi viikkoa aiemmin sovitusta aikataulusta myöhässä, mutta muuten mitään ongelmia ei pitäisi olla. Olen sanoin kuvaamattoman onnellinen, että minun ei tarvitse nostaa lisää opintolainaa. Muutenkin elämää olisi joutunut rajoittamaan aika rajulla kädellä, mikäli stipendi olisi kokonaan yhtäkkiä lakkautettu.

Pelkäsin, että joudun käyttämään kaikki säästöni tammikuun vuokran maksamiseen, mutta koska tilanne palasikin ennalleen, voin nyt myös toteuttaa pari viimeiset puolisen vuotta hautomaani ostosta. ;) Huomenna olen menossa vaihtariporukalla Akihabaran ja Shibuyan suunnalle, joten ajattelin käydä tarkistamassa samalla himoamani Canonin objektiivin hintoja muutamassa liikkeessä. Olen nimittäin vakavasti päättänyt hankkia hintalaatusuhteeltaan priiman Canonin EF 50mm F1.8 -objektiivin järkkärini normilinssin kaveriksi. Objektiivi on yksi Canonin halvimmista laseista, mutta arvostelujen ja vertailujen perusteella varsin monikäyttöinen, joten odotan saavani rahoilleni paljon vastinetta. Samalla kertaa pitäisi myös etsiä sopivan kokoinen kameralaukku, jonne mahtuisi kameran ja linssien lisäksi myös edes lompakko ja puhelin. Uusi objektiivi on toki melko pieni, joten se ei paljon tilaa vie, mutta nykyinen kameralaukkuni on aivan liian hankala pidemmille reissuille, kun sinne ei mahdu mitään muuta kuin juuri ja juuri pelkkä kamera, hyvä kun sekään.

Valokuvauksesta puheen ollen, nyt pitäisikin alkaa valkkailemaan koneen syövereistä Japani-aiheisia valokuvia eräällä taholle, jota tilasi minulta muutaman kuvan projektiaan varten. Tuossa onkin suota vähäksi aikaa, kun koneelle on kertynyt puolessa vuodessa semmoiset reilu 20 gigaa valokuvia.. Töihin siis!

5 kommenttia:

Acjama kirjoitti...

Kiva että raha-asiat selkisi. Ei siinä peruuttamisen vaaraa ollut, uusi hallitus vaan halusi näpäyttää vanhaa.

Humm, Osakalaiskauppa tarjoaa tuota sun linssiäsi 7350 jenillä käytettynä. Tokion suunnalla kamerakauppoja varten kannattaisi käydä Ginzassa, Shinjukussa ja Nakanossa. Mutta uutta tavaraa nyt löytyy mistä vaan kun tietää mitä tahtoo.

Riisa kirjoitti...

Kyllä mä uutta olen ostamassa, ko. linssi kun ei maksa esim. tossa naapurin Sakurayassakaan kuitenkaan kuin sen ~10 000 yeniä, ja tiedän että sen saa melkein tuolla 7000 yenillä, kun oikein etsii. (Ainakin nettikaupoista, jos ei muuten.) :)

Anonyymi kirjoitti...

Jos vain mahdollista, niin 50 f/1.4 olisi parempi... Ostin 1.4:sen noin vuosi sitten ja sen valovoima eteenkin täällä pohjolan pimeässä on todella ilahduttava. 85mm f/1.8 on 50 1.4:sen kanssa samoissa hinnoissa, ja on Canonin ei-L-linsseistä niitä kehutuimpia, joten ostin sen pari kuukautta sitten. Se on ihan mielettömän mahtava...

Riisa kirjoitti...

Juu, tosiasiassa toi 85mm F1.8 ois se munkin todellinen haave, mutta kun tällä hetkellä ei valitettavasti oo rahaa käytettävissä kovin paljon linssihankintoihin, niin joudun jättämään sen myöhempään ajankohtaan ja tyytymään tuohon viiskymppiseen.

Tuomas kirjoitti...

Tuli hankittua toi Canonin 50 mm F1.8 puolisen vuotta sitten, enkä ole katunut. Muotokuvat saa uuden ulottuvuuden verrattuna perus kittiobjektiiviin... Todellakin hintansa väärti, suosittelen!