keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Tuulinen päivä vietetään sisätiloissa

Sateen piiskatessa pihaa ja taifuunin lähestyessä Tokiota vielä jossain Japanin eteläisimpien saarten tienoolla, me ahkerat opiskelijat istuimme koulun Mac-luokassa animoimassa. Animaatiokurssin presentaatio on edessä vasta perjantaina, mutta koululle ei välttämättä pääse työskentelemään huomenna, mikäli bussit ja junat lopettavat kulkemisen taifuunin takia, joten animaatio oli saatava varmuuden vuoksi valmiiksi tänään.

Jotenkin tuntuu epätodelliselta, että arki muuttuu yhtäkkiä sääilmiöiden vuoksi. Ei Suomessa ole koskaan tullut eteen mitään vastavaa tilannetta, mitä nyt joskus Pohjanmaalla muutamia tunteja kestäneiden sähkökatkoksien aikana luin muutaman kerran kokeisiin kynttilän valossa. Vaikka uutisissa ei näy tällä hetkellä mitään muita kuin pyörremyrskyn silmä, myrskyävää merta, Etelä-Japanin mutavyöryjä ja rannikolta ja vuorten rinteiltä taifuunin pelossa evakkoon lähteneitä ihmisiä,ei minua sisätiloissa pysymys -kehoitus hirveästi silti saa pelon valtaan. Asun paikassa, jossa ei ole oikein mitään maaperää, joka voisi lähteä liikkeelle, kun kaikki on yhtä betonia, ja lähimmät puutkin ovat sen verran pieniä, että mikäli ne johonkin kaatuisivat, ainut joka kärsisi, olisi ehkä puun juurella jököttävä juoma-automaatti. Tietenkin ulkona on paljon puhelinpylävitä, mainoskylttejä ja muuta irtokamaa, joka voi lentää päin näköä kunnon tuulella, mutta sitä varten tietenkin pysytään sisällä, ja jos kaupassa onkin käytävä, niin silmät voi pitää auki. Animaatio on kuitenkin nyt valmis kovan rutistuksen tulksena ja kävin ostamassa kotimatkalla kunnon kasan hedelmiä huomiselle, joten ei minulla oleoikeastaan mitään syytä mennä huomenna ulos - paitsi vähän ehkä uteliaisuudesta kurkistamaan tuohon omalle pihalle, kuinka kovaa siellä oikein tuulee. :)


Tässä tällä viikolla opettajalle esitetyt luonnokset tulevia kalenterikuvituksiani varten

Huominen päivä kuluneekin uppoutuen kuvituskurssin kalenterikuvitusten valmistamiseen. Tiistaina on ensimmäisen kuvan presentaatio, joten viikonloppu vierähtää piirtäessä. Onneksi tämä ei ole lainkaan niin tylsää hommaa kuin animaation toistokuvien väsääminen - oikestaan, en malta odottaa, että saan vetää piirtotabletin tähän läppärin eteen ja alkaa väritellä keijukaisia. ^_^

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs sen animaation pääsisi näkemään? Siis muuten kuin tulemalla sinne ;)
Kysyy äiti

Riisa kirjoitti...

Enköhän mä ens viikolla sen laita tänne blogiin. :) Jos vielä silloin tuntuu siltä, että kehtaan.. mitenkään kovin erikoinen kuin se ei tosiaankaan ole.

Taarne kirjoitti...

Taifuuni taitaa olla about nyt Tokion yllä? Toivottavasti et lähde taiteilemaan ulos, uutisten mukaan Nagoyan lähellä ollut puuskissa melkein 200km/h tuulennopeuksia :O Stay safe!

Hanna U. kirjoitti...

Apua! Luonnokset? Noihan on viimeistelyä vaille valmiita!

Riisa kirjoitti...

Taarne, aika perusmyrsky se tässä mun kohdilla oli loppujen lopuksi. Joet kyllä tulvi, mut ei nekään onneks ihan tässä vieressä.

Hanna, pienennettynä kaikki kuvat näyttää aina siistimmältä, kuin mitä ne oikeasti on. ;) Aika suttuja nuo oli A3-koossa. :D Tosin, sanottakoon, että kyseessä oli kolmas opettajalle esitetettävä luonnos, joten suht valmiin näköinen sen pitikin olla. Ensin tehtiin pikkusketchit eri aihe-ideoista, sitten mustavalkosketchit, ja sit nää värilliset. Ja tänään presentoitiin valmis työ. :)