torstai 8. lokakuuta 2009

Reilireissu 6: Okayama

Kävimme Morin perheen kanssa päiväreissulla Okayamassa, jonne hurautti Kurashikistä junalla alta aikayksikön. Okayama on Okayaman prefektuurin suurin kaupunki, joka tunnetaan mm. Okayaman komeasta mustasta linnasta, sekä Kourakuenista, yhdestä Japanin kolmesta upeimmasta puutarhasta.


Minä, Eri ja pojat Okayaman linnan museossa

Suuntasimme ensiksi katsastamaan Okayaman linnan, joka ei valitettavasti ole alkuperäinen 1500-luvulla rakennettu linnoitus, vaan replika maailmansotien ilmaiskuissa tuhoutuneesta linna-vanhuksesta. Linnan sisätilat ovat varsin modernit, sillä ne palvelevat pääasiassa museona, mutta pari ylintä kerrosta on jätetty kuvaamaan vanhan linnan aitoa rakennetta, joten niissä kerroksissa oli jo vähän linnan tuntuakin. Näkymät linnan katon tasalta olivat hienot Kourakuenin puutarhan ja joen yli. Myös linnapiha vanhoine muureineen ja kivivalleineen oli mukava retkikohde. Lapsetkin saivat temmeltää suurilla viheralueilla mielensä mukaan.


Okayaman linna iltavalaistuksessa

Illallistimme upeassa korealaisessa ravintolassa. En ollut tätä ennen käynytkään syömässä korealaista, mikäli kimchiä ei oteta lukuun, joten en ollut ihan varma millaista ruokaa odottaa. Tiesin, että korealainen ruoka on melko mausteista, mutta siihen arvailuni jo loppuivatkin.

Korealainen ravintola Okayaman keskustassa. Kaikilla asiakkailla oli oma pieni huone ruokailua varten.

Ruokailu oli kerrassaan positiivinen kokemus. Oikeastaan kaikki, paitsi raaka, mausteinen naudan liha olivat mieleeni. Etenkin sushityyppiset tofukääröt kala- ja avokadotäytteellä, sekä friteeratut ebit, eli ravut olivat todella herkullisia. Korealaista pitää päästä syömään uudemmankin kerran.

Kake-chan simahti ennen kuin ehdimme edes aloittaa syömistä.

Illallisen jälkeen menimme katsomaan sadoin ulkotulin, valoin ja kynttilöin valaistua Kourakuenin jättimäistä japanilaista puutarhaa. Vedestä heijastuvat eri väriset valot ja elävä tuli saivat puutarhan tuntumaan todella maagiselta. Korka puutarhassa ei tavallisesti ole iltaisin moista valoshowta, oli kävijöitä todella paljon. Pimeässä ihmismassa ei kuitenkaan häirinnyt tunnelmaa liiaksi, joten saatoimme nauttia rauhassa upeista näköaloista yli Kourakuenin aina valaistulle Okayama linnalle asti.

Ei kommentteja: