perjantai 6. marraskuuta 2009

Kysyvälle vastataan - siis kysy!

Monissa blogeissa on aika ajoin kysymyspostaus, jonka kommenttilaatikkoon lukijat voivat jättää mieltään askarruttaneita kysymyksiä, joihin blogin kirjoittaja sitten vastaa myöhemmin erillisessä blogikirjoituksessa.

Minulta kysytään välillä niin blogissa, täällä paikanpäällä, kuin sähköpostitsekin monenlaisia kysymyksiä liittyen vaihto-opiskeluun, itseeni ja opiskeluihini Suomessa, japanilaisuuteen, Joshibiin, Japanin matkailuun, kieleen ja kaikenlaiseen muuhun täkäläiseen arkeen liityvään. Niinpä ajattelin, että kokeillaanpa nyt tätäkin vaihtoehtoa. Eli, mikäli tähän asti olet pitänyt uteliaisuutesi kurissa, tai jokin asia on jäänyt kaivelemaan, nyt on aika kysyä. Voit myös ehdottaa jotakin juttuaihetta, josta erityisesti haluaisit kuulla enemmän. :]

Jätä siis kysymyksesi kommenttilaatikkoon!
Vastailen kysymyksiin viikon kuluttua sunnuntaina. :)


12 kommenttia:

Eveliina kirjoitti...

Mua kiinnostais toi kielijuttu, että kuinka paljon ymmärrät japania ja pystyt sillä kommunikoimaan? Onko japanissa esillä japanin kieltä näillä meidän kirjaimilla missään, vai onko kaikki niillä merkeillä kirjoitettu? Oon sun blogia seuraillu ehkäpä kuukauden, enkä oo vanhoja tekstejä lueskella, joten en tiiä että ootko ennen tätä vaihto-oppilas juttua ollu jo tekemisissä Japanin ja kielen kanssa, joten siitäkin olisi kiva kuulla! Ja sitten vertailua Japani vs. Suomi ihan arkielämän kannalta. Ja Japaniin sopeutumisesta! Olempas mä utelias :D. Mutta muutenkin kauheesti peukkuja kun on hyvä blogi! oon myös käyny kattomassa sun portfoliota ja tykkään sun piirustustyylistä ja värisilmästä!

Anonyymi kirjoitti...

Oletko käynyt Japanin baareissa/klubeilla? Jos olet, niin viihdyitkö? Onko paikallisiin helppo tutustua? Millainen on vaatteiden ja ruoan hintataso Suomeen verrattuna?

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana blogi Sinulla;)) Kuinka monta matkalaukullista olet ostanut taidetarvikkeita tuotavaksi Suomeen, mitkä ovat ehdottomia ykkösiä mitä suomesta ei saa ja kandee nyt siis hankkia sieltä. Mitä kannattaa ehdottomasti antaa lahjaksi japanilaisille suomesta(mitä he arvostavat)terv.-pohjanakka-

Anonyymi kirjoitti...

Mitä kautta sä pääsit japaniin? Paljon japanissa oleminen maksaa, esim jos varaa meno-paluun niin et siin on kk eroa ja sit majailee jossain halvassa mestassa?
Liput siis, meno paluu, suunnilleen? :)
Tosi ihania kuvia sulla!! Tuli mieleen pari animaatiota, kun niissä on tollasia satumaisia kylpylöitä ja vanhoja tloja vesimyllyineen jne.

Anonyymi kirjoitti...

Minua kiinnostaisi myös tämä kuuluisa(?) lahjojenantokulttuuri. Eli miten monella ja minkä hintaisilla lahjoilla kannattaa varustautua? Kannattaako lahja antaa heti, kun ekan kerran tavataan, vai esimerkiksi kun lähdön aika koittaa? Pitäisikö varata kasa pieniä lahjoja, joita voi antaa kiitokseksi esim. tiennäyttämisestä?
Olisi mielenkiintoista kuulla, miten itse olet katsonut parhaaksi toimia.

Anonyymi kirjoitti...

Minua kiinnostaa ystävyys. Onko ulkomaalaisen helppo saada ystäviä, näettekö toisianne vapaa-ajalla? Kutsuvatko japanilaiset nuoret kavereita kotiinsa vai tapaavatko kahviloissa ja baareissa? Voivatko tyttö ja poika/mies ja nainen olla ystäviä? Blogisi on ihana! Terv. Momo

雪 juki-san kirjoitti...

Mistä/miten selvittelit etukäteen noita eri paikkoja Japanissa joissa ajattelit käydä? Listallahan on vielä muutama yliviivaamatta...

Noke (Charlotta Tiuri) kirjoitti...

Hei taas! En voi ikinä tarpeeksi ylistää tämän blogisi hyödyllisyyttä, kiitos, että jaksat kirjoitella ja vastailla kysymyksiin!

Aloin miettiä tuota Japanin lahjakulttuuria. Itsekin olen jo ostanut mm. Marimekon lautasliinoja ja muutenkin yrittänyt keksiä kaikkea lahjaksi kelpaavaa. Missä tilanteissa ja kenelle lahjoja tavallisesti annetaan? Millaisiin tilanteisiin kannattaa olla valmiina lahjoja annettavaksi? Milloin lahjan tulisi olla arvokkaampi? Mietin vain, että kun menee joshibiin opiskelemaan ja tapaa suuren määrän uusia ihmisiä kerralla, niin millainen käytäntö siellä on lahjojen suhteen? Haluaisin olla mahdollisimman kohtelias ja korrekti jos ja kun menen Joshibiin, niin olisi kiva tietää, mihin siellä on totuttu. Voitko kertoa omista kokemuksistasi? Kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Millä tarkkaan ottaen rahoitat siellä asumisen? Vuokra kun näyttää olevan aika kallis + siihen vielä ruoka, mahd. vaatteet ja paikasta toiseen kulkeminen.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö Riisa mitä ovat viikko-osakkeet Tokiossa ja mistä niitä voi vuokrata. Olemme mahdollisesti tulossa Tokioon huhtikuussa viikon lomalle. Vai olisko muuta kivaa useamman yön majapaikkaa.Kiitos.

Akaki Kuumeri kirjoitti...

Mikä on lempipokemonisi?

Anonyymi kirjoitti...

Saako ulkomaalainen opiskelija Japanissa minkäänlaisia opiskelija-apuja, kuten alennusta matkoista tms.?