lauantai 5. joulukuuta 2009

Megumin syntymäpäivä

Megu täytti tiistaina 21 vuotta, joten päätimme tietenkin juhlistaa tapausta pienimuotoisesti kaveriporukalla. Kemut aloitettiin arkisesti koulun ruokalassa lounaan merkeissä, josta jatkoimme illalliselle oppituntien päätyttyä yhteen Sagami-Oonon viihtyisistä kahviloista, Ordinaire Cafehen.

Kun puhuimme kahvilasta tyttöjen kanssa, kuvittelin, että se on minulle uusi tuttavuus, mutta istuessani illalla pöytään, tajusin istuneeni samassa kahvilassa ja vieläpä tismalleen samassa pöydässä keväämmällä Villen ja Annan kanssa. :D

Sari piirtää

Koska minun ja Sarin tunnit loppuivat aikaisemmin kuin Megun ja Rachelin, menimme Sarin kanssa istuskelemaan kahvilaan jo erittäin hyvissä ajoin. Vietimme aikaa piirrellen ja selaillen kahvilan mielenkiintoisia taidekirjoja. Minä toteutin myös syntymäpäiväyllätyssuunnitelmani, ja tilasin Megumille etukäteen suklaakakkupalan teen kera. Annoin kahvilatyöntekijälle ostamani kakkukynttilät, ja pyysin häntä tuomaan kakun kynttilöineen pöytään sitte kun olisimme syöneet varsinaisen illallisen.

Alku-salaatti, jonka jaoimme neljään pekkaan.

Rachel (eli Reiko) ja ihanan tuoksuinen darjeeling tee.

Kahvilassa oli kiva tunnelma ja ruoka oli hintalaatusuhteeltaan erinomaista. Kuten useimmiten ollessamme yhdessä ulkona, valokuvauksesta muodostuu unohtumaton ohjelmanumero. Huvittavia poseerauksia riitti, ja jokainen ruoka-annos tuli taatusti ikuistettua.

Vasemmalta Rachel, Sari ja Megumi. Kuka tämänkin poseerauksen keksi? :D

Oma pääruokani - luomutomaatti-curry kookoskermalla. Joukossa ihania shimeji-sieniä.

Megu-chanin synttärikakku

Megumi oli todella iloisesti yllättynyt kakkupalasta, joka seurasi pääruokaa. Luonnollisesti me muut emme malttaneet olla tilaamatta kakkuja myös itsellemme. ;) Tuttuun tapaan valitsin jälleen kerran juustokakkua, ja tällä kerralla osui ja upposi sen verran pahasti, että tein etukäteen uudenvuoden lupauksen ensi vuotta varten. Opettelen taatusti tekemään Suomeen palattuani maistamaani juustokakkua. Vaatikoon yrityksiä ja erehdyksiä, tuon kakun resepti on pakko onnistua kehittelemään jotenkin, niin hyvää se oli!

Tuplajuustokakkuni - alaosa perinteinen, paistettu juustokakku, jonka päällä on hyydytetty juustokakku.


Megumin, Sarin ja Rachelin kanssa on tullut vietettyä paljon hauskoja hetkiä tässä syksyn mittaan, ja lisää on luvassa parin viikon päästä, kun Megu kutsui meidät viettämään joulupippaloita kotiinsa. Taidanpa käydä ostamassa aseman isosta supermarketista bongaamiani Annas-piparkakkuja viemisiksi. Ruotsalaiset ne kyllä osaavat markkinoinnin taidon! Samaisesta ruokakaupasta kun löytyy myös Suomen rakkaassa naapurimaassa valmistettuja kauralastuja ja näkkileipää. :D

2 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Voi eiii toi sun juustokakkus näyttää herrrrkulliselta :O

Riisa kirjoitti...

Lupaan, et jos onnistun tekeen semmosta ens vuonna, kutsun sut sieltä Koiviksesta syömään! :D