sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Shokudoun sapuskat 12.

Kun kerran viime viikolla lähdin kokeilemaan koulun korealaisten ruokien tarjontaa, niin ajattelin, että jatketaan nyt sitten samalla linjalla. Niinpä tällä viikolla istuuduin jälleen shokudoun pöytään herkullisen korealaisen donburin kera.

豚キムチ丼 - Buta kimchi donburi


Kimchi on yksi tyypillisimmistä korealaisista ruokalajeista. Se on mausteista, joskus jopa tulista, vihanneksista valmistettua pikkelssiä, jota tarjotaan useanlaisten korealaisten ruokien lisukkeena ja mausteena. Useimmiten kimchissä on ainakin kaalta. Itse tykkään etenkin hieman makeammasta kimchistä tavattoman paljon, joten kun viime viikolla koulun ruokalistalla oli kimchi donburi, oli se pakko testata. Olen aiemminkin halunnut päästä maistamaan kyseistä ruokalajia koululla, mutta joka kerta kun sitä on ollut listalla, en ole syystä tai toisesta ollut lounasaikaan kampuksella.

Koulun butakimchidonburissa on kimchin lisäksi nimensä mukaisesti sianlihaa, joka oli tällä kertaa varsin helposti hotkaistavassa muodossa, suhteellisen mureaksi paistettuina ohuina suikaleina. Kimchi oli melko tulista, mutta koska riisiä on paljon, sen mausteisuus tasoittui riisin myötä ihan mukavasti.

Se mikä korealaisissa ruoissa myös ilahduttaa minua on seesaminsiementen runsas käyttö - tai ainakin shokudoun tädit ripottelevat niitä vähän jokaiseen korealaistyylisempään ruokaan. Seesami on paitsi herkullinen, myös älyttömän terveellinen lisä, joten olen alkanut shokudoun innoittamana lisäillä niitä kotosallakin vähän sinne sun tänne. Sopivat mm. salaatteihin ja tofun kaveriksi äärettömän hyvin.

Ei kommentteja: