sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Shokudoun sapuskat 14.

Vaikka loma on jo alkanut, ruokalan sapuskoja on kuvattuna varastoon sen verran, että parin viikon lomasta pitäisi selvitä ongelmitta. Koska shokudoun erilaiset nuudelit ovat jäneet täysin paitsioon, täytynee tällä kertaa esitellä teille suuri suosikkini, koko ruokalan halvin ateria, kakenuudelit.

かけうどん - Kakeudon


Kake-nuudeleita saa ruokalassamme sekä ohuilla sobanuudeleilla, että paksummilla udon nuudeleilla. Kakenuudelit ovat nuudeleita yksinkertaisimmillaan - soijasta, dashista ja mirinistä sekoitetussa kuumassa liemessä on nuudeleita, joiden päälle on ripoteltu hienoksi silputtua kevätsipulia. Koulullamme annokseen kuuluu myös wakame-levää, joka tuo muuten varsin simppeliin ruokalajiin hieman lisämakua ollen samalla myös ihan terveellinenkin lisuke.

Kakenuudelit ovat helppo tapa tutustua joskus aika eksoottisiinkin nuudeleihin, sillä liemi on herkullista sellaisenaan, ja annos on yksinkertaisten ainesosiensa ansiosta positiivisessa mielessä yllätyksetön. Kakeudon ja kakesoba ovat vähän väliä kouluruokalistallani myös ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että iso, mahan täyttävä kipollinen nuudeleita soppineen maksaa vain vaivaiset 200 yeniä. Opiskelijabudjetin kannalta siis ruokalajien aatelia!

Ei kommentteja: