maanantai 4. tammikuuta 2010

250 blogitekstiä Japanista ja Japanissa!

Huomasin juuri, että 250. blogipostauksen raja on ylittynyt Riisa no Nipponissa. Lähemmässä tarkatelussa Google palajasti, että postailen keskimäärin viitisen tekstiä viikossa. Kuulostaa.. kokopäivätyöltä. :D

Ja kun lukujen tielle lähdettiin, niin isketäänpä pöytään vähän masentavammat luvut. Nimittäin jäljellä on enää 27 päivää Japanissa. Se on alle kuukausi! Tuntuu, että vastahan laskin päiviä Japaniin lähtöön, ja nyt pitäisikin jo muka palata! Vaikka minulla ei varsinaisesti mitään erityisen kunnianhimoisia suunnitelmia tai toiveita ole loppuajalle Japanissa, niin silti tuntuu, että aika ei riitä. Näyttää siltä, että pakkaamaankin pitäisi aloittaa jo kohta puoliin, sillä tavaraa on varmasti kolmen ihmisen matkalaukkujen edestä ja jotain on lähetettävä postitse Suomeen.

Yksi käsimatkatavaran kokoinen, mutta varmaan yli 10 kiloa painava matkalaukullinen tavaroitani lähti tänään äidin ja Rossin mukana Suomeen. Jotenkin se havahdutti hereille kunnolla - enää pieni hetki Japanissa, melkein turistiloman mittainen aika. Kohta edessä on muutto, ja taas uusi elämä. Ahdistavaa, mutta jännittävää.

Asiat Suomen päässäkin ovat edistyneet jonkin verran. Sain HOASilta asunnon, eli Vantaa kutsuu taas. Asunto, jonne yksikseni muutan, on kiva pikkukaksio, noin kolme kertaa tämän hetkisen Tokion kämppäni kokoinen (eli suorastaan liiankin iso), ja siellä on luonnollisesti uuni! Ts. luksuselämää tiedossa tämän hetkiseen asuntoon verrattuna, mikäli unohdetaan, että talo sijaitsee Vantaalla eikä Tokiossa. Toisaalta, kyllä Vantaassakin on puolensa. Kiva juttu on nimittäin se, että joidenkin laskelmien mukaan noin 57% Metropolian luokkakaverreistani asuu ihan naapurissa, joten hyvää seuraa riittää. :)

Tällä hetkellä mieltäni vaivaavat niinkin idioottimaiset murheet, kuin että pitäisikö minun ostaa täältä esimerkiksi astioita Suomeen vietäväksi, vai onko se järjetöntä, jos satunkin päättämään, että palaan Japaniin parin vuoden sisällä, ja sitten niistä kaikista pitäisi taas päästä eroon, tai raijata merten yli Japaniin? Suunnitelmat ovat ihan auki, enkä todellakaan tiedä, olenko oikeasti palaamassa tänne pysyvämmin, mutta silti mietin, että voinko ostaa 100 yenin kaupast pari soijakippoa? Jep. Pitäisköhän nyt vaan lähteä sinne kauppaan.. X)

11 kommenttia:

brita kirjoitti...

Oot kyllä kirjoittanut ahkerasti :D Ja pakko kehua, että sinun tekstejä on tosi kiva ja helppo lukea. Niissä on paljon infoa, mutta kirjoitustyyli on silti aina hauska ja persoonallinen. Entisenä kielioppinörttinä nautin siitäkin, että sulla on aika lailla pilkut kohdillaan :D Ja erityisesti tykkään ruokapostauksista, vaikka en osaa kokata enkä ole syönyt japanilaista ruokaa ikinä. Eniveis, loistava blogi ja toivottavasti jatkan blogin pitämistä näissä tai muissa merkeissä :)

brita kirjoitti...

Hmm tai jopa sinä jatkat :D

Riisa kirjoitti...

Kiitoksia kovasti. :) Mukava tietenkin kuulla, että tekstejä on helppo lukea, vaikka omaksi häpeäkseni aina välillä äiti tai sisko huomautteleekin, että "Olet taas tainnut kirjoitella pikkusen kiireessä kun kirjoitusvirheitä on siellä täällä". Rakastan kirjoittamista, joten pilkkusäännöt ovat must! Eri asia sitten muistaako ne oikein ihan joka kerta. ;)

Hauska myös kuulla, että ruokapostaukset kiinnostavat, sillä välillä olen itsekseni miettinyt, että onkohan näiden kouluruokien taltioimisessa mitään järkeä. :D Etenkin silloin, kun se safka on jotain todella tavallista tai rumaa, kuten viime postauksessa. X)

Tämän blogin tulevaisuus on vielä auki, mutta alkanut pikkuhiljaa muotoutua mielessä. Jotain on joka tapauksessa saatava kirjoittaa, tai pää halkeaa, joten jos ei täällä, niin sitten jossain muualla. :)

sannika kirjoitti...

Kiitokset blogistasi jo tässä vaiheessa. Olet kertonut Japanista mielenkiintoisesti, kirjoitat hyvin ja kuvat ovat upeita! Nauti viimeisistä viikoista!

Anonyymi kirjoitti...

Tutustuin blogiisi joululomalla ja luin melkein kaikki postauksesi parin päivän sisällä -kiitos hauskasta lukumatkasta Japaniin!!!

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu melkein itsestäkin hullulta, että kohta nämä päivitykset Japanista loppuvat, kun olen alkanut seurata blogiasi jo vähän ennen Japaniin lähtöäsi, joten päivityksiisi on ehtinyt tottua. Blogistasi on ollut paljon hyötyä ja iloa, varsinkin kaikki kauniit kuvat ja kaiken tavallisen elämän ja matkojesi kuvailu ovat olleet mukavaa luettavaa. Myös ruokapostaukset ovat olleet todella mielenkiintoisia, kun eihän tavallinen pulliainen tiedä japanilaisesta arkiruoasta juuri mitään.

Toivottavasti jatkat blogia vielä Suomeen tulosi jälkeenkin japanilaisilla aiheilla, minua ainakin kiinnostaisi jatkaa lukemista lähes mistä tahansa Japaniin liittyvästä. Toivottavasti nautit viimeisistä viikoistasi Tokiossa!

Anonyymi kirjoitti...

Jatka ihmeessä blogin kirjoittamista! Pidän selkeästä ja omalla tavallaan vaatimattomasta tyylistäsi - et monen muun (etenkin Japanista bloggaavan) tavoin sorru jonkin sortin... sanoisinko kerskailuun. Myös ottamasi kuvat ovat kauniita ja blogisi on selkeä :).

Kimi kirjoitti...

Jepulis! Meikäkin on jaksanut lukea jok'ikisen kouluruokajutun :)

Iines kirjoitti...

Kiitos minunkin puolestani. En ole koskaan haaveillut Japanista, mutta tämä blogi on lisännyt kiinnostusta roimasti.

Riisa kirjoitti...

Kiitos kaikille kovin rohkaisevista ja kivoista kommenteista. :)Enköhän minä jotain kirjoittele Japanista paluun jälkeenkin. Syksyltäkin on vielä kaikenlaista tapahtumaa kirjaamatta ylös, että niistäkin riittää materiaalia varmasti hyväksi aikaa. Ainakin valokuvia, jos ei muuta. :D Tällä hetkellä valokuvia on sellaiset 11 dvd:tä, eli jotakuinkin likemmäs 60 Gigaa. :D Ja ne ovat marraskuun loppuun saakka, eli joulu- ja tammikuu puuttuvat laskelmista. Olen tainnut räpsiä kameralla aika paljon myös turhia kuvia, mutta parempi tietenkin niin päin. :]

Todella kiva myös kuulla, että nekin, jotka eivät ole ehkä ennen Japanista niin innostuneet, ovat saaneet täältä jonkinlaista kipinää. :)

aru kirjoitti...

Etkös kirjoittanut tätä blogia jo ennen lähtöä... Eli siis onko blogitekstejä nyt yli 250 yhteensä vai yli 250 Japanista...