sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Shokudoun sapuskat 15.

Shokudoun men-linjastolla ei ole sen enempää tekemistä miesten kanssa, kun että ruokalan pääkokki sattuu olemaan mies. Men tarkoittaa japaniksi kaikenlaisia nuudeleita, joten men-linjalta saa ruokalassa tietenkin siis... no, kaikenlaisia nuudeleita. Tällä kertaa esittelen toisen suosikkini koulun nuudelivalikoimasta, karee soban.

カレーそば - Kareesoba


Kareesoba on juuri sitä miltä kuulostaakin, eli kaikessa yksinkertaisuudessaan ohuita sobanuudeleita, joiden liemen sekaan keittolan täti ammentaa reilun kauhallisen kareeraisuunkin käytettävää curry kastiketta. Mikään erityisen kaunis ruoka se ei ole, kuten kuvastakin näkyy.

Aluksi tuntui vähän kummallista noukkia curry-kastikkeen porkkanoita, lihoja ja perunan paloja suuhun puikoilla, kun oli tottunut siihen, että ne syödään lusikalla, ja vielä oudompaa oli lisäksi sitten juoda kareeraisukastikkeen makuista lientä kupista ryystäen. Kaikenkaikkiaan kareesoba on kuitekin sen verran herkullista, että pääsee Suomeen palattuani ehdottomsti tavallisten arkiruokieni listalle helppoutensa ja makoisuutensa ansiosta.

Se vielä sanottakoon, että ruokalaji myös tuoksuu aivan tavattoman herkulliselta. Niinpä sellaisena päivänä, kun itse on jättänyt lounaan syömättä, on aikamoinen taistelu kestää luokassa selväjärkisenä, kun joku tulee höyryävän, curryntuoksuisen sobakipponsa kanssa luokkahuoneeseen ruokailemaan. :D

1 kommentti:

Berries` kirjoitti...

Juu, ei tuo kastike kyllä erityisen herkulliselta näytä, mutta jotenkin se silti vaikuttaa hyvältä ruualta. Nuudelit tosin tekisi mieli heti napata puikkojen päähän notkumaan ja siitä suoraan ammolla olevaan kitaani ; )