keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Blogi sai uuden ulkoasun!

Vihdoin, viikkojen työstämisen jälkeen multimediakurssini koulutyönä tekemäni Riisa no Nipponin uusi ulkoasu on valmis. Tai ainakin jokseenkin valmis, pientä hiontaa on kyllä vielä luvassa, mutta sen ei pitäisi enää aiheuttaa katkoja blogin lukijoille.

Olen nähnyt hienoja sivuja, joille animoitu flash tuo hauskan, interaktiivisen sisällön ulkoasun muodossa. Niinpä halusin tehdä Riisa no Nipponiinkin jotain vähän erilaista, kun kerran koulutuntien puitteissa siihen oli mahdollisuus.

Aiemmin pohdin käyttäväni ulkoasussa valokuvia, mutta jotenkin animoinnin tullessa kuvioihin monipuolinen ja kätevä vektorigrafiikka tuntui paremmalta vaihtoehdolta. Halusin tuoda bannerin kuvitukseen niitä tunnelmia, jotka Japani on minulle jättänyt päälimmäisenä mieleeni - korkeat pilvenpiirtäjät, toriiportit, pyhätöt ja temppelit, kirsikankukat ja matsurit sekä ennen kaikkea yöhönkin jatkuva välke ja vilske. Joku saattaa bongata kuvituksesta myös muutamia tunnistettavia elementtejä.

Tämän postauksen kommenteissa kuulisin mielelläni mielipiteitänne sivuston uudesta ulkoasusta ja siitä, miten esimerkiksi sivuston yläosassa oleva animoitu flashesitys toimii omalla internetselaimellasi - kestääkö lataus, häiritseekö jokin, mikä oli mahdollisesti huonoa, mikä hyvää, mikä hauskaa? Kiitos kaikille kovasti kommenteista!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nopeasti latautui ja hyvältä näyttää!

Hilda kirjoitti...

Tuo banneri on aivan ihana! Ja värit toimivat kivasti yhteen, (ällö)söpö pinkki tasoittuu tunnelmallisen tummanharmaan kanssa pirteäksi mutta silti asialliseksi kokonaisuudeksi, josta silmä tykkää. ♥

Anonyymi kirjoitti...

Työpaikan koneelta ja Chromella näyttää toimivan ekan latauksen jälkeen ihan hyvin. Ipadillahan noi flashit ei toimi, joten sillä en lähe edes yrittämään.

Mutta siis tärkeimpänä, että todella hyvältä näyttää, tosi kivat värit!

Edward kirjoitti...

Upeimpia näkemiäni blogin ulkoasuja! Todella selkeä ja mukavat värit. Hauska bannerianimaatio, josta voisi ehkä olla linkki blogin etusivulle, jos mahdollista.

Lenore kirjoitti...

uuuuu I love it! ^___^ todella upeeta jälkeä.

Musse kirjoitti...

Kokonaisuudessaan tosi hieno leiska! Banneri on mukavan interaktiivinen pienine yksityiskohtineen ja väritkään ei rasita silmiä.

Hildan ja Edwardin kanssa samoilla linjoilla. Jotenki pinkin pisteet nousi mun värilistalla tän ansiosta :D Ja se linkki etusivulle olisi hyvä mahduttaa jonnekin.

Katjamaria kirjoitti...

Ei hitsi kuinka upea! Ihan kateeksi käy kuinka hyvin hallitset flashin ja tuon graafisen suunnittelun ylipäätään. Täysin ammattimaista jälkeä :)

sannika kirjoitti...

Hauska, tyylikäs, latautuikin mukavasti. Hienoilla teipeillä sun lappuset kiinni!

Lotta Watia kirjoitti...

Aivan mahtavan hieno ulkoasu! Oot kyllä tosi taitava! Jäin katselemaan tuota headeria vaikka kuinka pitkäksi aikaa, kun sieltä löytyi koko ajan uusia yksityiskohtia. :-)

Hyvin toimii, eikä lataaminen vienyt kovinkaan pitkään (Mozilla).

~Krisu~ kirjoitti...

tää on tyylikäs :) Ja sitten kun mun hiiri vahingossa osui tuohon päälle, että tuo kyltin teksti vaihtui, niin piti tietenkin tsekata mikä muu siellä muuttuu, jos vetää hiiren päälle :D

Ja sitten mä ihmettelenkin, että kuin ihmeessä sä osaat. :)

Tää on siis mun mielestä kaikin puolin oikein kiva ja latautuu noin 2 sekunnissa.

Mielestäni tuo yläbannerisi osoittaa kyllä melkoista lahjakkuutta niin teknisen toteutuksen suhteen, kuin myös sen idean, miten hyvin oot saanut luotua siitä sellaisen mitä japani sinulle edustaa. Persoonallista :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihastuttava on sun blogin uusi ulkoasu.Sä olet kyllä tosi taitava. Värit ovat ihania, samoin kuvat.Olet kekseliäs! Ihanaa joulun odotusta! t. Paija-täti

Yan kirjoitti...

Hyvä idea laittaa headeri alle myös kuvana. Omat koneet eivät lataa Flashia kuin muutamilla sallituilla sivuilla. Näinpä blogisi ei jää headerittomaksi tällaisilla käyttäjillä.

Peukku värivalinnoista.

Vallaton kirjoitti...

Vanhasta en tiedäkään, kun tulin vasta tänään sivuillesi. Latautui hyvin, on hauska ja tyylikäs. Ensin säikähdin ääntä, että mitäköhän olin availlut (oli useampia sivuja auki taustalla :) Ihan mukavia olivat äänetkin, että piti oikein erikseen niitäkin kuunnella :)