maanantai 15. marraskuuta 2010

Syksy ja suuret suunnitelmat

Elämä on hektistä. Opiskelutahtia hieman hidastaneesta vuoden vaihto-opiskelusta huolimatta olen päättänyt vakaasti yrittää valmistua ensi keväällä, ajallaan. Se tietää muutamien ylimääräisten iltakurssien ja itsenäisen työsktentelyn huhkimista tavallisten päiväopintojen ohessa, mutta koska vaihtovuoden aikana suorittamatta jääneitä kursseja on jäljellä enää muutama pahanen, olisi jotenkin tylsää jättää niiden suorittaminen vasta ensi syksyyn. Koetan olla itselleni armollinen ja antaa periksi, jos burn out uhkaa, mutta nyt ei mennä sieltä mistä aita on matalin. Minä haluan hakea ensi keväänä jo töitä, hitsivie.

Koska keväällä on edessä kova puristus, pitää itselle antaa vähän porkkanoitakin - ei sillä etteikö koulun loppuminenkin tavallaan olisi yhdenlainen kannustin tämän kaiken stressin ja härdellin keskellä. Niinpä mielessä on muhinut taas itä. Mikä muu olisi parempi tapa juhlistaa valmistumista kuin karata hetkeksi pois Suomesta, ennen (toivottavan) työelämän alkamista. Nyt pitääkin sitten löytää mukavan hintaiset lentoliput toukokuiseen Tokioon ja alkaa pikkuhiljaa haaveilla, mitä kaikkea siellä tekeekään. Selvää on, että Omamoriin on päästävä viettämään iltaa, ex-luokkakaverit tavattava, kavereiden kanssa fiilisteltävä kaupungilla, laulettava paljon karaokea, syötävä maha täyteen japanilaista ruokaa ja nautittava Japanin parhaasta vuodenajasta ihastuttavissa puistoissa.

Sneak peek! Riisa no Nipponin uudessa ulkoasussa tulee olemaan tunnelmaa tästä kuvasta...

...ja ripaus näistä maisemista viime talvelta.

Nyt luulisikin olevan intoa uppoutua vatsanpohjassa kutkuttavien keväthaaveiden energisoimana viimeistelemään multimediakurssia, jonka lopputyönä olen väsännyt Riisa no Nipponille uutta ulkoasua. Älkää siis hämmentykö, jos lähiviikkoina blogi näyttää välillä vähän oudolta tai on hetkittäin pois käytöstä. Testailen vaan!

4 kommenttia:

Acjama kirjoitti...

Kyllähän sitä nyt yhden lukukauden ajaksi voi hikikomoriksi muuttua, ja onhan se tärkeä osa Japanilaisen kulttuurin kokemusta. Kokemuksesta voin kertoa, että ne silmät ja kasvot saavat kyllä värinsä takaisin sitten. Keripukkikin paranee sitruunoilla kuin laulaen.

(^-^)/

Riisa kirjoitti...

Kyllä, näinhän se pitää ottaa. Sitäpaitsi valkoinen ihohan on ihailtava ominaisuus - ainakin Japanissa. Hikikomori vuosi on julistettu virallisesti alkaneeksi tai jatkuvaksi, miten sen nyt ottaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin nayttaa toimivan sivut ainakin taalta Maltalta katsottuna ;)
terveisin
"tiedat kylla kuka"

Riisa kirjoitti...

Juu, välillä toimivat ihan normaalisti toki, välillä taas eivät, kun päivittelen niitä, hyvä Rouva Maltalainen. ;]