lauantai 15. tammikuuta 2011

Vastaa kyselyyn ja osallistu arvontaan!

Millaisia mielikuvia Japani herättää?
Millaisena juuri sinä näet Japanin?

Kerään tällä hetkellä tutkimusaineistoa viestinnän opintojeni opinnäytetyönä työstämääni Japani-aiheista kirjaani varten ja toivon vastauksia kyselyyn niin vannoutuneilta Japanin ystäviltä kuin tavallisilta Japanin matkaajiltakin. Kyselyn täyttämiseen menee aikaa n. 5-10 minuuttia.

Tutkimusaineisto kerätään nimettömästi, mutta jos haluat osallistua arvontaan, jätä lomakkeen lopussa olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan maaliskuun lopulla pieni Japani-aiheinen palkinto, josta infoan täällä blogissa myöhemmin lisää. Sähköpostiosoitteita ei käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin arvonnan voittajaan yhteydenottamiseen.

Mitä suurempi määrä teitä Japanista kiinnostuneita vastaajia on, sitä luotettavampia tuloksia saan opinnäytetyötäni varten, joten iiiiso kiitos kaikille kyselyyn vastaajille jo etukäteen!

Kyselyyn vastaaminen ja arvonta on päättynyt!
Voittajaan on otettu yhteyttä sähköpostitse.


P.S. Mikäli sinulla on Japanista kiinnostuneita ystäviä, olisi mainiota, jos vinkkaisit heillekin kyselystä vaikkapa Facebookissa tai blogissasi käyttämällä seuraavaa osoitetta: www.tinyurl.com/riisanonippon
Suuret kiitokset!

8 kommenttia:

Eveliina kirjoitti...

Hei, olisi yksi kysymys, tai no kun miettisin niin varmaan vaikka kuinka. Mutta niin, voiko sun mielestä media-alalla lähtee harjottelee japaniin jossei osaa japania?

Jos käy hyvä tuuri niin oisin Japaniin suuntaamassa vuoden päästä ja kovasti yritän jonkinlaisille kursseille päästä, mutta ovat niin täysiä kaikki :(.

Riisa kirjoitti...

Moi Eveliina,
melkein kaikki taitaa olla mahdollista, jos vain tarpeeksi yrittää. :) Varmasti Japanista löytyy kansainvälisempiä media-alan yrityksiä, esim. jenkkifirmoja, jotka eivät välttämättä vaadi harjoittelijalta japanin kieltä. Tällaisia firmoja lienee kuitenkin aika harvassa, joten edessäsi on varmasti iso homma siinä, että löydät itsellesi sopivan harjoittelupaikan.

Vaikka harjoittelupaikka englannilla irtoaisikin, kannattaa muistaa, että maassa, jossa väestö ei liiemmin englantia puhu, maan kielen osaaminen on äärimmäisen iso etu. Niin työpaikan haussa kuin ylipäätään arjessakin japanin osaamisesta, vähäisestäkin, on siis ehdotonta hyötyä. Pelkällä englannilla pärjää kyllä jotenkuten turistina, mutta suosittelen japaninopiskeluja etukäteen, mikäli aiot asua maassa. Tällöin ystävien saaminen, päivittäiset askareet, viranomaisten kanssa asiointi ja erilaisten palvelujen käyttäminen (esim. pankki, posti, terveyskeskukset jne) on paljon helpompaa. Lisäksi maahan ja sen kulttuuriin tutustuminenkin sujuu sujuvammin kun tukena on japanin kieli.

Kielikursseja kannattaa etsiä kansanopistoista, työväenopistoista, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen avoimilta kursseilta sekä erilaisten japani-yhdistysten järjestäminä. Ja jos kursseilta ei löydy tilaa, japania voi onneksi opiskella itsekin. Itse olen käyttänyt tätä kirjasarjaa: "Japanese for Busy People" (3rd edition, kana-version), sekä suomenkielinen Takako Karppisen kirjoittama oppikirja "Japanin alkeet" (Kustantaja Finnlectura). Noilla pääsee hyvin alkuun. Ja tietenkin hiragana- ja katakanamerkkien opetteleminen itsekseen on ehdottoman tärkeää heti alkuunsa.

頑張って! Ganbatte! ^_^

Eveliina kirjoitti...

Kiitos erittäin paljon vastauksesta! Oon nyt ettiny tosi ahkerasti kielikursseja oikeesti kaikkialta, mut ovat niin suosittuja et joissakin jotkut puolenkin vuoden jonot!

Sit oon kans katellu kesäksi kielimatkoja Japaniin ja oikeesti kaikkea mahdollista :D. Kiitos noista kirjavinkeistä, noita samoja on kans suositeltu muualla!

Nyt aattelin sit ainakin alkaa jonottaa viimeistään ensisyksyllä alkaville kursseille ja sitä ennen alottaa ton itsenäisen opiskelun. Sain kans vinkkiä että hyviä kielenopetuspaketteja löytyy kirjastoistakin, joten ajattelin nekin käydä katselemassa läpi.

Mutta kiitos tosiaan paljon avusta!

Hanna kirjoitti...

Moi!
Oon lukenu tätä sun blogia vaikka kuinka monta sivua jo taaksepäin ja koko ajan vaan tuntuu enemmän ja enemmän siltä, että pääsispä iteki Japaniin. :'D Aivan ihana blogi!

Noh, yks mun kaveri on lähössä Japaniin vaihtoon helmikuussa ja koitan miettiä sille jotain läksiäislahjaa. Oisko sulla antaa vinkkiä siihen, et tuleeko Japanissa ikävä jotain tiettyä suomalaista juttua? Et sieltä ei vaikka sais jotain, mitä Suomesta löytyy. Luulen kysymyksen olevan vähän tyhmä, mut utelen varmuudeksi, kun sää varmasti tiiät. :D Kiitän isosti vastauksesta jo etukäteen, olipa se sitten mikä tahansa.

Riisa kirjoitti...

Eveliina, kiva että oli apua. :) Toivottavasti opiskelu luistaa!

Hanna, minun tuli ikävä ainakin kaikkea kunnon leipää, sillä Japanista saa useimmista paikoista vain ranskan leivän tyyppistä pullaleipää ja kaikki vähänkin enemmän kuitupitoinen on kallista.
Tämän vaihtoniaikaisen postauksen kuvassa on ne jutut, joita minun tuli erityisesti ikävä, ja joita minä pyysin äitiäni lähettämään Japaniin: http://riisanonippon.blogspot.com/2009/04/yllattavia-postipaketteja-suomesta.html

;)

Anonyymi kirjoitti...

Hannalle vastaukseksi, että jos kaveri on tulossa Tokioon niin Kinokuniyasta saa kyllä ihan ok ruisleipää. Mutta jos yhtään on salmiakin perään niin on ongelmissa ;) Sitä kun ei täältä saa...tai vähän sinne päin saa Ikeasta...siis niitä kaloja.

Hanna kirjoitti...

Oikein paljon kiitoksia vastauksesta (niin Riisalle kuin Anonyymillekin ;))! Jospa minä tämän pohjalta keksisin jotain lahjoitettavaa kaverille, että se pääsee hyvillä mielin alkuun vieraassa maassa. :D

Kadehdin kyllä japanilaisia tuon maksuttoman kotiinkuljetuksen takia. On sen verran hintavaa toisinaan tuo kotiinkuljetus Suomessa... :S

Riisa kirjoitti...

Juu, kyllähän sitä ruisleipää saa jostain niistä liikkeistä, esim. (yleensä amerikkalaisista) Import-kaupoista, mutta on se normileiväksi aika kallista ostaa - tai ainakin minulle oli, ja kun kyseiset kaupat ei välttämttä ole naapurissa, niin usein joutui johonkin sekaleiväntapaiseen turvautumaan (joka sekin maksoi maltaita).

Salmiakki on tosiaan hyvä muistaa. Itseltä se aina unohtuu listata, koska en pidä salmiakista. Lakritsaa sen sijaan kyllä piti tilata välillä Suomesta! :D