sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Voita Vuosi Japanissa -kirja tai liput kirjamessuille

Kirjani julkaisemisen kunniaksi blogissa starttaa nyt hurja arvonta!


Iso osa inspiraatiostani kirjan tekoon on tullut tämän blogin kautta: ihmiset ovat kyselleet paljon elämästä Japanissa, mistä lentoliput kannattaa ostaa, milloin Japaniin kannattaa matkustaa, mitä viedä tuliaisiksi, minkä verran japania pitäisi osata, mitä kautta vaihtoon pääsee, missä Tokiossa kannattaisi käydä...? Yllätys yllätys siis, että mm. kaikkiin näihin kysymyksiin löytyy vastaus uudesta Japani-oppaastani.

Olen ollut kamalan iloinen kuulleesani, että kirjani tuntuu saaneen mukavan vastaanoton. Haluaisinkin nyt kuulla perusteluja, miksi Vuosi Japanissa saattaisi kiinnostaa juuri teitä lukijoita.

Lähetä kommentti nimimerkillä tai nimellä varustettuna tähän blogitekstiin ja kerro, miksi juuri sinun pitäisi voittaa Vuosi Japanissa -opas omaksesi. Kerro, mikä kirjassa kiinnostaa ja millaista hyötyä uskoisit siitä itsellesi olevan.

Paras vastaus palkitaan Vuosi Japanissa -kirjalla (arvo 27 euroa). Lisäksi kaikkien vastaajien kesken arvotaan 5 lippua Helsingin Kirjamessuille, jotka järjestetään 27.–30.10. Helsingin Messukeskuksessa. (Yhden lipun arvo 14 euroa).


Jos et ole tutustunut kirjaan vielä aiemmin, voit lukea siitä edellisestä blogitekstistäni tai klikata itsesi esimerkiksi kustantajan sivuille kirjan esittelyyn.


Arvonta päättyy tiistaina 18.10.2011 klo 21:00.
Arvonnan voittajat julkaistaan samana tai seuraavana päivänä arvonnan päättymisestä ja palkinnot lähetetään ilmoitettuihin osoitteisiin mahdollisimman pian.

Onnea arvontaan!

31 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Vuosi Japanissa kiinnostaa, koska se on tuore ja varmasti ajantasalla. Kirja kiinnostaa eritysesti myös siksi, koska se on sinun tekemäsi - sinun blogiasi on ollut aina kiva lukea ja ottamasi kuvat ovat upeita. Uskon sen siis ehdottomasti olevan hankkimisen arvoinen. Uskon kirjan olevan minulle hyödyllinen, sillä harkitsen vaihto-oppilasvuotta Japanissa, tai ainakin matkalle lähtemistä. Vaikka en kirjaa ehkä tässä arvonnassa onnistuisi saamaan, aion silti varmasti hankkia sen. Odotan innolla, että saan kirjan käsiini!

Essi / egaowomisete@hotmail.com

e l l a kirjoitti...

Olen ollut jo jonkin aikaa kiinnostunut Japaniin vaihtoon lähdöstä. Monia vaihtariblogeja on tullut luettua, ja niiden myötä olen saanut erilaisia näkökulmia vaihtariudesta. Blogeissa on vain yleensä se huono puoli, että ne eivät ole kirjoitettu (tietenkään) aihe kerrallaan.
Kirjasi vaikuttaa selkeältä ja uskoisin, että siitä olisi minulle paljonkin hyötyä ns."käsioppaana". :)
-Ella (ella.toivonen@gmail.com)

Anonyymi kirjoitti...

Blogisi toimi suurena innoittajana aikanaan omaa Japanin matkaa suunnitellessani. En ole mikään erityinen Japani-intoilija, vaikka suuren vaikutuksen maa minuun tekikin. Kirjan haluaisin siksi (ja jos en arvonnassa voita sitä, hankin sen todennäköisesti joka tapauksessa:P...), että voisin lahjoittaa sen 12-vuotiaalle kummitytölleni, joka on jo monta vuotta rakastanut Japania yli kaiken. Piirtää ja lukee mangaa, kattelee netistä animea, on opetellut japanin kielen alkeita netistä, laittoi äitinsä opettelemaan sushin tekemisen ja haaveilee jatkuvasti pääsevänsä joskus Japaniin:).

-Sanski-

Anonyymi kirjoitti...

"Vuosi Japanissa"- kirjasi kiinnostaa minua, sillä haluaisin saada käytännönläheistä, suoraan käyttökelpoista tietoa Japanista ja nähdä ammattilaisen ottamia kuvia. Olisi hienoa saada nk. "oikean ihmisen" kirjoittamaa tietoa maasta, jota kutsuu toiseksi kotimaakseen. En ole suunnittelemassa vaihtoa Japaniin, mutta ystäväni on sinne menossa ja voisin ehkä lainata kirjaa hänelle ensi vuodeksi. Olen itsekin haaveillut pitemmästä reissusta Japaniin, ehkä joskus aikuisemmalla iällä ehkä siellä asumistakin.

tomomi kirjoitti...

Kirja kiinnostaa minua siksi, että olen lähdössä maaliskuussa 2012 Japaniin vaihtoon ja kirjassasi on varmasti paljon asioita, jotka auttaisivat minua vaihtovuoden aikana ja ennen sitä. Blogisi lukeminen sai minut innostumaan vielä enemmän Japaniin lähdöstä ja tässä sitä nyt ollaan. Olisi siis mahtavaa saada kirjasi, koska pidän kirjoitustyylistäsi todella paljon. Vaikka en nyt saisi kirjaa, niin aion 100% varmasti hankkia sen itselleni. (:

Anonyymi kirjoitti...

Kirjasi kiinnostaa minua siksi, että haluan oppia parhaalla tavalla vieraan maan kulttuurista, eivätkä muut kirjat ole onnistuneet minua paljoa selventämään. Kirjassasi kiinnostaa se, että sen olet tehnyt juuri sinä, etkä kukaan muu. Osaat eläytyä kertomiisi asioihin jo blogisi kautta, josta on ollut paljon apua. Omistan paljon kirjoja asian suhteen, muttei yksikään niistä ole auttanut yhtäpaljon kuin blogisi, joten odotan innolla. Myös kädenjälkesi on niin persoonallista ja uskon sen tulevan parhaiten esiin kirjasi kautta.

Aliisa / aliisa_pehkonen_98@hotmail.com

Ruusu kirjoitti...

Kirja kiinnostaa siksi, että vastavalmistuneena muotoilijana (samasta koulusta BTW!) Japanin tuntemuksesta olisi paljon hyötyä mahdollisesti tulevaisuudessa omien tuotteideni markkinoinnissa ko. maassa.

Tämän lisäksi Japani kiehtoo ihan yleisesti: ihmeellistä, kuinka jotenkin niin erilaiset kansat voivat olla joissain asioissa niin samanlaisia. Japanilaisia näyttää kiinnostava kovasti me suomalaiset ja päinvastoin. :)

ruusunblogi@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Minulla ei ole näillä näkymin mahdollisuutta lähteä vaihtoon lähiaikoina enkä suunnittele edes lomamatkoja Tallinnaa kauemmas, mutta juuri siksi elän häpeilemättä muiden kokemusten kautta. En sure köyhän opiskelijan kohtaloani, vaan luen useita vaihto- ja matkailublogeja ja minusta on kiehtovaa nähdä kaukaiset maat kotimaalaisen silmin, vaikka minulla ei itse siihen olekaan resursseja. Riisa no Nippon on ollut koko elinkaarensa ajan hieno blogi ja uskon kirjan olevan vielä vaikuttavampi.

Johanna / norppalapsi@wippies.com

Anonyymi kirjoitti...

Hei~

Törmäsin tässä vasta viime viikolla tähän sinun blogiisi ja luinkin sen sitten melkein samalta istumalta kokonaan läpi :'D Palasin tänne nyt uudestaan etsimään tuon kirjasi tarkkaa nimeä että voin metsästää sen käsiini kirjakaupasta, ja samalla löysin tämän kilpailun - enkä voi olla osallistumatta!

Olen lähdössä Japaniin vaihtoon jo ihan parin vuoden sisällä, kunhan ensin saan suoritettua Japanin kielen ja kulttuurin sivuaineopintoni yliopistossani: tarkoituksena olisi saada kielitaito sellaiselle tasolle, että pystyisin osallistumaan myös muutamille oman pääaineeni kursseille. Vaikka vaihtoon lähteminen on ollut selvillä jo jonkun aikaa ja olen opiskellut japania jo pari vuotta, kaihertaa silti sisimmässäni tietty epävarmuus: mitä kaikkea minun pitäisi tietää, miten minun tulisi valmistautua? Juuri tämä epätietoisuus ajoi minut etsimään muiden vaihtareiden kokemuksia netistä ja tutustutti minut sinunkin blogiisi. Olen varma, että kirjasi toisi (blogisi tavoin) vastauksia moniin kysymyksiini vaihto-oppilasvuodesta Japanissa, etenkin niihin pieniin käytännön asioihin joihin muualta ei vastauksia oikein löydy! Vaihtokokemuksiesi ja niiden pienten tärkeiden yksityiskohtien lisäksi odotan erityisen innolla myös kuvitustasi, joka varmasti pääsee oikeuksiinsa painetussa muodossa.

Kirjasi tulisi siis kovaan tarpeeseen, ja voin vakuuttaa että se saisi hyvän kodin tällaisen kirjoja rakastavan ja niitä hellästi puhki lukevan 20-vuotiaan yliopisto-opiskelijattaren luota~ Kirjan voittaminen tässä kilpailussa säästäisi myös muutaman kympin lisää vaihtokassaani :'D Toivottavasti onni suosisi siis kerrankin~

Onneksi olkoon vielä kirjan julkaisusta, se on hieno saavutus! Itse asiassa minulla oli jo hieman samansuuntaista ajatusta käynyt mielessä tuota vaihto-oppilasvuottani miettiessä, ja olisi myös ihan siitä syystä mahtavaa päästä tutustumaan tuohon sinun kirjaasi~ Tieto siitä että en ole ainoa joka aikoo yrittää dokumentoida vaihto-oppilasvuotensa mahdollisimman tarkkaan (kenties jopa painettuun muotoon) inspiroi minua valtavasti!


~Pake / kyokugaisha@gmail.com


P.S. Mikäli sattuisin voittamaan kirjasi, olisiko se mahdollista saada nimikirjoituksella varustettuna? Se olisi suuri kunnia~

Anonyymi kirjoitti...

Kirjasi kiinnostaa minua suuresti, koska olen aina ollut hurjan kiinnostunut Japanista maana ja sen kulttuurista. Olen seurannut blogiasi ihan sen alkuhetkistä lähtien, sillä etsin Japanissa vaihdossa olevien blogeja. Sain siis mahdollisuuden seurata ihan alusta alkaen kaikkea sitä paperityötä ja valmistautumista vaihtoon, sitä ihanuutta kun lopulta saavuit Japaniin ja nähdä valokuvia ja tarinoita Nousevan Auringon Maasta! Vaikka palasit Japanista, on blogi silti vain jatkanut kehitystään ja jutut jatkuneet ja mikäs sen parempi! :) Tuntuu että melkein olisit henkilökohtainen tuttuni, kun olen lukenut juttujasi niin pitkään ja oppinut tuntemaan sinut! :D

Japanista olen ollut siis aina kiinnostunut ja vaihto (tai edes matka ^____^) Japanissa on aina ollut ajatuksena takaraivossa. Siksi olenkin lukenut niin paljon vaihdossa olevien ihmisten blogeja. Kirjastasi varmasti löytyy kaikki oleellinen tieto (ja vielä vähän lisääkin) tästä aiheesta, ja kaiken lisäksi upeita kuvia! Harrastan itsekin valokuvausta, ja kuvasi kyseisestä maasta ovat henkeäsalpaavan upeita! Tapasi kirjoittaa ja valokuvata houkuttelee lukemaan juttujasi vaan enemmän ja enemmän.

Kirjan aion varmasti hankkia käsiini, vaikken sitä tässä arvonnassa voittaisikaan.

Anna (xxia@hotmail.fi)

Anonyymi kirjoitti...

Toivoisin voittavani kirjan, koska opiskelijana ei ole varaa hankkia sitä, mutta todella haluaisin sen omaksi. Olen ollut kiinnostunut Japanista ja sen kulttuurista suht pitkään ja toiveiden täyttymys olisi itse päästä kyseisen maan kamaralle kävelemään. Se ei vaan ole mahdollista vielä pitkään aikaan, joten olen seurannut blogiasi haaveilua helpottamaan (sattumoisin löysin blogiisi juuri ennen vaihtovuotesi alkamista). Blogissasi yhdistyy laadukas kirjoittaminen ja erittäin kauniit kuvat, joten nämä ominaisuudet löytyvät varmasti kirjastasi. Kirjasi olisi siis ns. nojatuolimatkailua aivan parhaimmillaan! Tietenkin sitten joskus kun matkaan pääsen, on kirjasi kultaakin kalliimpi apu ja tuki. :)

Kirsi (silverysirius@gmail.com)

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin vain voittaa liput kirjamessuille, koska en oikein pidä Japani aiheisista kirjoista, mutta jännittävistä, ja hauskoista ei ihan niin paksuista kirjoista pidän! Jos sellaisia kirjamessuilta löytyisi, niin se on suoraa tietä sinne! =)

( taulimus@gmail.com )

Anonyymi kirjoitti...

Vuosi Japanissa kiinnostaa, koska voisin antaa sen veljelleni, joka matkustaa vaimoineen hurjasti ympäriinsä. Myös Japani kuuluu heidän kohdemaihinsa. Itselläni ei lähivuosina ole mahdollista lähteä noin kauas, mutta kiva se on lukea tarinoita Facebookistakin:D. Heidän päivityksiään seuratessa tuntuu kuin olisi itsekin aina matkalla siellä, missä hekin:)
Kertoilee Katri ktrniskanen@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Vuosi Japanissa-mitä kaikkea se voikaan tuoda tullessaan! En ole aiemmin kirjasi tuttu, mutta totta vie, haluaisin siihen tutustua!Valmistun keväällä hammaslääkäriksi ja olen suunnitellut työskentelyä Japanissa. Japanin tuttu olen kyllä jo aiemminkin :) Olisi mukavaa myös vertailla kokemuksia ja saada toisenlaista näkökulmaa siihen ihanaan kulttuuriin. Haaveilen siitä hetkestä, kun saan kirjan käteeni, syysmyrsky uveltaa ikkunoissa, takassa on tuli, on rauhallista ja jalassa ihanat, lämpimät, itseneulotut villasukat ja voin tehdä nojatuolimatkan Japaniin <3

Sanna Heikkinen (Pugemon@wippies.com)

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mukava päästä sinne kirjamessuille ja esiää henk. koht. muutama kysymys japanista

Anonyymi kirjoitti...

En ole super Japani-fani, vaikka sielläkin olisi toki mukavaa käydä. Kirja kuitenki kiinnostaisi ennen kaikkea hienojen kuvien sekä sen takia, että perinteisistä matkaoppaista poikkeavia matkakirjoja on kerrassaan ihana lukea ja kirjoitat kivasti.

emma.laakso@uta.fi

Anonyymi kirjoitti...

Japani on aina kiinnostanut minua maana, ja olen monesti haaveillut että pääsisin siellä käymään. Uskon, että kirjasi olisi hyvä opas minulle. :) Voisin ostaa sen muutenkin kaupasta.

Annika/ annika@esajokinen.net

Jennipenni kirjoitti...

Vuosi Japanissa-kirja kiinnostaa, koska siitä löytyy varmasti ajankohtaista ja paljon minulle uutta tietoa. Olen jo vuosia ollut kiinnostunut Japanista ja halunnut matkustaa sinne.

jennuska@hotmail.com

Kissankello (tittamirella[miumau]gmail.com) kirjoitti...

Pääsin muutamia vuosia sitten lukioni kautta kolmeksi viikoksi Osakaan, ja menetin suuren palasen sydämestäni Japanille viimeistään siinä vaiheessa, kun pyöräilin puhelinlankojen alla pimenevässä illassa kohti onsenia ja mietin, että ei ole yhtään ikävä takaisin kotikulmille. Voih, nostalgiapuuska valtaa ennen kuin olen edes saanut tätä kommenttia puoleenväliin. "Vuosi Japanissa" toimisi kirjahyllyssäni (pikemminkin yöpöydälläni) siksi, että se toimisi käsikirjanani, kun suuntaan Japaniin uudestaan - kun suuntaan, ei jos suuntaan. Tällä kertaa vain olen viitisen vuotta vanhempi kuin viime kerralla eikä minulla ole turvana ystäväkoulun englanninopettajia tai avuliasta hostiperhettä, joten mielenrauhaa lisäävä opas ei olisi pahitteeksi. Pienet piipahdusmatkailut ovat minun maailmassani suunnilleen yhtä tyhjän kanssa, joten kun saan karattua itään, aion myös pysyä siellä vähän aikaa. Olen toki perillä japanilaisuuden aakkosista blogien, sarjojen jne. jne. kautta, mutta kattava paketti yksissä kansissa helpottaisi valtavasti. Se varmaankin myös vauhdittaisi haaveiden muuttumista todeksi, kun tiedonjyviä ei tarvitsisi kalastella sieltä sun täältä. Ajan tasalla oleva, oletettavasti hyvin kirjoitettu kirja taidokkailla kuvilla jonka kautta saa sukeltaa Japanin kiinnostavaan kulttuuriin ja arkeen - mikä voisi mennä siinä kirjassa vikaan? Meni jo vähän korniksi hehkuttamiseksi, mutta jossain syvällä sisimmässäni asuu kai edelleen se teinityttö, joka nukahtaa hymy huulillaan pandapehmolelu kainalossa haaveillessaan tulevista seikkailuistaan nousevan auringon maassa. :'')

Turo kirjoitti...

Koska olen lukenut japanin kieltä tasan vuoden.

Anonyymi kirjoitti...

Paras ystäväni on parhaillaan vaihdossa Japanissa. Olen lähdössä katsomaan häntä maaliskuussa 2012 ja mietin jo kovasti jotain tuliaisia. Mikä olisikaan parempi ja hyödyllisempi kuin suomeksi kirjoitettu kirja hänelle rakkaasta aiheesta ja maasta. Kirjassa on varmasti myös minulle käyttökelpoista tietoa matkaani ajatellen.

Jos onni ei tärppää kirjan suhteen, niin kirjamessulippu olisi iloinen yllätys myös :).

Kiitos mielenkiintoisesta blogista!

Carita / cata_dom@hotmail.com

Nina kirjoitti...

Haluaisin voittaa liput kirjamessuille. En paljon tiedä Japanista, mutta matkailu omalla sohvalla kiinnostaa.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta.

-Pete
pete_toivanen (a) hotmail.com

Iida kirjoitti...

Oikeastaan olen kirjasi jo ostanut, sillä maaliskuussa suuntaan Japaniin vahto-oppilaaksi. En ole kirjaa kokonaan saanut vielä luettua, se kun on niin ihanan paksu ja kattava, mutta kylläpä siitä on ollut minulle hyötyä! Paljon tärkeää tietoa olen saanut. Aivan mahtava teos! Sanon vaan, että kiitos, kun olet laittanut kaikki Japani-vaihtoa koskevat tärkeät asiat yhtien kansien väliin!

Anonyymi kirjoitti...

Vuosi Japanissa kiinnostaa, sillä aloitin juuri japanin sivuaineena yliopistossa ja aion ennemmin tai myöhemmin lähteä vaihtoon Japaniin. Unelmani on päästä valmistuttuani toimimaan saksan ja japanin kääntäjänä. Kirjan kulttuuritietous olisi hyödyksi sekä vaihtoon valmistautumisessa että tulevassa ammatissani.
saana88(miuku)gmail(piste)com

Tena. kirjoitti...

Kirja kiinnostaisi siksi, että olen suunnitellut lomamatkaa Japaniin tyttöystäväni kanssa. Isoveljeni tavoin olisin halunnut Japaniin vaihto-oppilaaksi.

-Teemu
tenzaman@hotmail.com

Ninah kirjoitti...

Tyttäreni on lähdössä vaihtoon ja haluamme tarkkaan valita ja katsoa mikä olisi hyvä ja antoisa paikka. Japani kuullostaa hyvin mielenkiintoiselta ja saisimme taatusti kirjasta paljon irti ja se oli enemmän kuin hyödyllinen.

Anni (serpenttiininen@gmail.com) kirjoitti...

Olen aina pitänyt Japania hyvin kiehtovana maana, ja toivonut pääseväni sinne joskus tavalla tai toisella. Pelkään kuitenkin, että tällaisella ikuisella arkajalalla rohkeus ei riitä vaihtoon lähtemiseen, vaan täytyy tyytyä lomamatkaan, joten olisi ihana päästä nauttimaan jonkun vaihdossa olleen kokemuksista kirjan muodossa. Toisaalta, ehkä kirja olisi se viimeinen innostava tönäisy, jonka tarvitsisin uskaltautuakseni itsekin lähtemään vaihtoon? Tuttuni, joka parhaillaan on töissä Japanissa saa vastailla varmasti samanlaisiin kysymyksiin kuin sinäkin olet kirjassa vastannut, joten kirjan ansiosta hänkin säästyisi pahimmalta kysymysten tulvalta.

Kumiko kirjoitti...

Vuosi Japanissa kiinnostaa ihan vain puhtaasti siksi että olen kahden vuoden sisällä lähdössä Japaniin kolmeksi viikoksi ja ehkä hamassa tulevaisuudessa jopa vaihtoon. Haluaisin kirjan ja selvittää pärjäisinkö Nipponissa vai tulisinko maitojunalla kotiin sieltä. Vai riittääkö pelkkä rakkaus nousevan auringon maahan siellä selviämiseen?
Uskoisin että tuo kirja pystyisi vastaamaan kysymyksiini.

miisku kirjoitti...

antaisin kirjan tyttärelleni lahjaksi, joka on aivan mieletön japanifani

Satu kirjoitti...

Kirja vaikuttaa hyvin hauskalta ja mielenkiintoiselta; Japani on äärimmäisen kiinnostava maa!

Minusta olisi hauska lähteä opiskelijavaihtoon Japaniin, vaikka ei ihan vuodeksi, vaan vähän lyhyemmäksi ajaksi.^^

ep1977 at kolumbus.fi