sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Luvassa Helsinki sightseeing

Olemme vaihdelleen Junkon kanssa ahkerasti sähköposteja. Emme ole päättäneet vielä tarkkaa päivää, mutta näyttää siltä, että hän tulee jossain vaiheessa kesää (ennen kuin itse suuntaan Belgiaan) käymään täällä pääkaupunkiseudulla. Tarkoituksena on kierrellä Helsinkiä ja ympäristöä, koska Junko ei ole koskaan käynyt Helsingissä. Suunnittelen jälleen samantapaisia käyntikohteita, joissa vierailimme syksyllä Lions Club youth exchange -vaihdon aikaisen isäntäperheeni kanssa. Morin perhe ainakin tuntui pitäneen näkemästään.

Listalla lienevät ainakin kuuluisimmat kirkot ja Suomenlinna. Haluaisin viedä Junkon myös Nuuksioon, sillä innostuin itse kansallispuiston kävelyreiteistä viime kesänä. Morien kanssa sinne oli kuitenkin mahdotonta lähteä, koska mukanamme oli kokoajan parivuotias lastenvaunuissa matkaa tehnyt Hayato. Sibeliusmonumentti täytyy varmaankin käydä katsomassa, koska se tuntuu olevan japanilaisille jonkinlainen kummallinen pakkomielle. Minusta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Pikemminkin päinvastoin.

Olisi myös hauskaa viettää aikaa ihan vain rennosti ja kiireettömästi hengaillen, käydä vaikka uimassa tai lyhyellä pyöräreissulla, mutta en tiedä onko Junkolla siihen aikaa. Ei ole ollut puhetta siitä, kuinka kauan hän aikoo viipyä. Valitettavasti minullakin on kesätyöni, joten hirmuisen pitkiä lomavarauksia ei kuukauden mittaisessa työsuhteessa tehdä.

Ei kommentteja: