perjantai 19. syyskuuta 2008

Suunniteluintoa

Olen ollut eilisen hyväksymispäätöksen saatuani jotenkin aivan hyperaktiivinen. Ajatukset ovat juosseet asiasta toiseen sitä vauhtia, että untakin piti illalla odotella monta tuntia. On vaikeaa keskittyä muuhun, kuin faktaan, että en ole enää puolen vuoden kuluttua Suomessa.

Lopultakin voin hyvällä omalla tunnolla suunnitella kaikkea Japaniin ja vaihtoon liittyvää, ilman että tarvitsee jahkailla ja muistuttaa itseään lisäämään joka ajatukseensakin 'ehkä'-sanan. On niin ihanaa, kun ei tarvitse enää jännittää.

Itse asiassa puoli vuotta ennen vaihtoa on jo muutamia asioita, jotka täytyy muistaa suorittaa alta pois. Ensitöikseni seuraavana maanantaina soitan nimitättäin terveyskeskukseen, ja varaan hammaslääkäriajan. Hammaslääkärijono pääkaupunkiseudulla on noin puolen vuoden mittainen, joten on parasta olla ajoissa. Ennen ulkomaille lähtöä on hyvä tarkastuttaa hampaansa ja hoidattaa kaikki muukin mahdollinen vaiva Suomessa, sillä ulkomailla se voi tulla kalliiksi. En ole varma, mitä kaikkea matkavakuutukset korvaavat.. Siitäkin pitäisi ottaa selvä, mutta sillä ei ole vielä mitään kiirettä. Vakuutuksen saanee konttorista muutamassa päivässä.

Laskin juuri, että saan aivan helposti jouluun mennessä täyteen 90 opintopisteen rajan, joka on edellytys VISA-kortin hankkimiselle. En ole tosin kovinkaan tietoinen kortin käyttökustannuksista tai vuosimaksuista, joten en tiedä kannattaako sitä ottaa ennen todellista tarvetta. Pitäisi jossain välissä käydä pankissakin kyselemässä, sillä en ole koskaan omistanut luottokorttia.

Odotan jännityksellä lisää tietoja Japanista. En usko, että esimerkiksi asumisasiat varmistuvat vielä moneen kuukauteen, mutta olisi mukava saada jotain infoa esimerkiksi suoritettavissa olevista opinnoista - englanniksi. Olen kyllä kahlannut kanjiviidakkoa Joshibin nettisivuilla, ja saanut selville joidenkin kurssien perusajatuksen, mutta siinä se suurimmaksi osaksi onkin. Toisaalta, mitä olen muiden vaihtareiden blogeja lukenut, Japanin tapauksessa vaihtoon liittyvät asiat selviävät usein pikkuhiljaa ja melko hitaasti. Mutta hyvää kannattaa odottaa, ja nyt on sentään varmuus, että jotain hyvää on tulossa. ^_^

Ei kommentteja: